Gesink verlangt naar Girostart

Robert Gesink laat deze dagen de Ardennenklassiekers schieten. De renner uit de Blancoploeg bereidt zich in plaats daarvan op Tenerife voor op de Giro d'Italia, waarin hij een goed klassement wil rijden.

Gesink meldt aan Telesport veel zin te hebben in de eerste grote ronde van het seizoen. "Zo langzamerhand begint die ronde wel heel erg in mijn hoofd te leven. Het verlangen naar de start van die wedstrijd wordt steeds groter. Al jaren kijk ik er naar uit om eens de Giro d’Italia te rijden. Het lijkt me een prachtige ronde, waar ook reële kansen zijn op een korte klassering."

De Achterhoeker kijkt daarnaast met een schuin oog naar de verrichtingen van zijn ploeggenoten. Zo verwacht hij zondag in Luik-Bastenaken-Luik veel van Bauke Mollema. "Natuurlijk volgde ik speciaal de verrichtingen van mijn Blanco-ploegmaten. Helaas bleef de korte uitslag achterwege. Al heeft Bauke Mollema met twee top-tien klasseringen bewezen dat hij tegen zijn topvorm aanzit. Hij kende de pech dat hij vlak voor de Ronde van het Baskenland ziek werd en vijf dagen niet kon trainen. Daardoor had hij met de Amstel Gold Race toch een lichte achterstand. Ik denk dat hij zondag in Luik alleen maar beter kan rijden. Dat is ook de wedstrijd die hem het beste ligt. Ik plaats hem dan ook bij de favorieten voor de zege."