Acht maanden cel geëist voor doden Rotterdamse (17)

Tegen een 15-jarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 17-jarig meisje in Rotterdam is donderdag acht maanden jeugddetentie geëist. Het Openbaar Ministerie wil ook dat de jongen drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie krijgt, maar eiste geen jeugd-tbs.

De 15-jarige was de laatste van drie jongens die zich deze week voor de rechtbank in Rotterdam moesten verantwoorden voor de dood van het meisje in augustus. Tegen een 16-jarige verdachte werd de voor minderjarigen maximale straf van twaalf maanden geëist. Een andere 15-jarige verdachte krijgt als het aan het OM ligt elf maanden jeugddetentie. Justitie wil voor deze twee verdachten ook jeugd-tbs.

Het lichaam van het slachtoffer werd in augustus in de bosjes langs de Horvathweg in haar woonplaats gevonden. Ze zou naar die plek zijn gelokt door de oudste verdachte, die het meisje kende. Hij heeft volgens het OM ook het meeste geweld gepleegd.

De jongens zouden van plan zijn geweest de mobiele telefoons van het meisje te stelen. Mogelijk wilden ze haar ook misbruiken, maar dat is niet gebeurd. Het meisje moest vervolgens dood om de diefstal te verhullen. Ze werd met vele messteken om het leven gebracht.

De zaken werden vanwege de leeftijd van de verdachten achter gesloten deuren behandeld. De rechtbank in Rotterdam doet 25 april uitspraak in alle drie de zaken. De uitspraak is wel openbaar.