E. Koeman: "Punt ten koste van alles"

RKC Waalwijk-coach Erwin Koeman zag tijdens het duel meerdere kansen voor zijn ploeg tegen PEC Zwolle (1-1), maar zag dat zijn ploeg op een zeker moment voor het punt moest gaan. "Na de 1-1 vond ik dat Zwolle iets meer bij het spel was betrokken en ze werden toen ook beter. Wij hadden daar wat problemen mee. We leden toen snel balverlies en we wilden te gehaast kansen creëren, wewilden het te snel diep spelen", aldus Koeman na afloop tegenover Eredivisie Live.

"Uit het niets viel de 1-1, maar dat is voetbal en dat kan zomaar gebeuren. Op dat moment was er eigenlijk niets aan de hand, we speelden zeer goed positiespel en we konden onze spitsen goed bereiken. Als je tien minuten voor het einde op 1-1 staat, moet je ten koste van alles dat punt mee naar huis zien te nemen."

Onlangs werd duidelijk dat Evander Sno en NEC uit elkaar gingen en sindsdien zit de middenvelder zonder club. Sno krijgt bij RKC Waalwijk de gelegenheid om zijn conditie op peil te houden, maar Koeman ontkent dat er sprake is van een mogelijk contract voor de speler. "Als het goed is hebben we binnenkort een gesprek. Wij gunnen het hem dat hij bij RKC zijn conditie op peil kan houden en wanneer dat gaat gebeuren, zien we nog wel. Hij is er nog niet bij."