'Au, piemel tussen de rits!'

Mannen, denk bij het aanschaffen van een nieuwe spijkerbroek voortaan even om de gulp. Een rits blijkt namelijk gevaarlijker dan je denkt. Jaarlijks belanden zo'n tweeduizend jonge Amerikanen bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) omdat hun jongeheer vastzit in hun rits.

Uit een urologisch onderzoek is naar voren gekomen dat tussen 2002 en 2010 maar liefst 17.616 jonge Amerikanen zich in het ziekenhuis hebben gemeld omdat hun geslachtsorgaan heeft vastgezeten in hun gulp. Onder hen vijf jongedames, wier schaamlippen bleven steken in de rits. En blijkbaar komt verstand met de jaren, want de meeste ritsslachtoffers waren nog geen 18 jaar.

Kleine jongetjes lopen wel vaker kwetsuren op tijdens het afgieten van de aardappels. Omdat ze tijdens het plassen hun piemel op de pot laten rusten, wordt hun piemeltje nog wel eens geplet door een vallende wc-bril.

Hoewel een piemel tussen de rits behoorlijk kloten is, is de kans op ernstige, permanente schade zeer klein. Slechts in enkele gevallen is chirurgisch ingrijpen noodzakelijk.

Professor Steven M. Selbst uit Philadelphia heeft echter dé oplossing gevonden om je gehavende geslachtsdeel te bevrijden. "Giet minerale olie over het geslachtsdeel", zo adviseert hij. "Laat het slachtoffer vervolgens 20 tot 30 minuten zitten en de voorhuid glijdt vanzelf los. Soms moet je hem een beetje helpen met een watje."

Om ritsongelukken te voorkomen, wordt aangeraden om een strakke boxer te dragen. En laat jongens pas broeken met een rits dragen als ze hebben geleerd zichzelf niet meer te verwonden, zo luidt het advies.

'Godverdomme, piemel tussen de rits!'