[Primera Divisíon] Sociedad en Betis remiseren na zes goals

Real Sociedad en Real Betis hebben speelronde 26 in Spanje op een doelpuntrijke wijze afgesloten. De Basken bleven door een gelijkspel (3-3) opnieuw ongeslagen. Sociedad bleef voor de achtste duels op rij ongeslagen. De reeks van de ploeg van trainer Philippe Montanier leek beëindigd te worden door nummer zeven Real Betis, één plek onder Sociedad. De Andalusiërs kwamen in Baskenland op een 0-2 voorsprong. Jorge Molina en Dorlan Pabon wisten het net te vinden voor Real Betis.

Twee minuten na het doelpunt van Pabon brak een ijzersterke periode van Sociedad aan. De thuisploeg wist in een tijdsbestek van tien minuten drie keer te scoren en de achterstand om te buigen. Spits Carlos Vela, Inigo Martinez en Xavier Prieto. Laatstgenoemde deed dat door goalie Adrian te kloppen met een Panenka-penalty.

De stand bleef niet lang staan. Betis ging mee in het doldwaze kwartiertje en kwam snel op gelijke hoogte. Na een snelle uitbraak wist de Colombiaan Pabon opnieuw te scoren: 3-3. Het bleef in Anoeta bij zes doelpunten. Sociedad en Real Betis blijven door de doelpuntrijke remise op de zesde en zevende plaats in de Spaanse Liga.