FOK!games bekijkt JXD S7300 Androidhandheld

Begin deze maand vroegen we al of jullie wilden helpen bij het bespreken van de S7300 Androidhandheld van JXD. Gisteren ontvingen wij ons exemplaar en vandaag werpen we er een eerste blik op om jullie up-to-date te houden!

Het apparaat wordt geleverd in een vrij standaard doos en je krijgt er ook de gebruikelijke adapter, usb-kabel, poetsdoekje en oordopjes bij. De JXD komt direct met vooraf geïnstalleerde screenprotector ter berscherming van het scherm. Op de S7300 staan een aantal emulators en zelfs een Super Mario 64 ROM. Dit is niet helemaal volgens de regels van Nintendo, maar in Hong Kong nemen ze het wat dat betreft blijkbaar niet zo nauw. 

Doos S7300

Qua grootte is de S7300 vergelijkbaar met een Wii U-controller met als grootste verschil de dikte en het scherm. De S7300 is meer een echte tablet met knoppen waar de Wii U-controller een controller met tabletscherm is. De knoppen zelf voelen prima aan, opvallend goed voor een tablet met een adviesprijs van rond de 170 dollar!

Naast de standaard accessoires die meegeleverd worden kun je ook een hoesje-met-toetsenbord bestellen en die hebben wij uiteraard ook. We moeten nog even kijken hoe we die precies aansluiten (dat lukte gisterenavond na een dagje carnavallen niet helemaal) en je leest daar meer over in de review.

keyboard jxd vs wiiu

De komende tijd gaan we flink aan de slag met onze S7300 en jullie kunnen nog steeds vragen stellen aan ons. Hou de vragen over emulatie een beetje binnen de officiële regels, dit is een grijs gebied natuurlijk. Ook tips zijn welkom, zowel op het gebied van must-have apps als must-have games! Onze leverancier heeft trouwens aangegeven dat FOK!kers die geïnteresseerd zijn in deze S7300 na de review gebruik kunnen maken van een speciale korting. De details zijn we nog aan het uitwerken, daar komen we op terug in de review zelf.