Vitesse stalt talent bij Estse nummer drie

Sander van der Streek gaat zijn geluk tijdelijk beproeven in Estland. De middenvelder gaat op huurbasis van Vitesse naar Flora Tallinn. De 19-jarige jongeling speelde zijn wedstrijden in het belofteteam van Vitesse. Hij zat dicht tegen de hoofdmacht van de Arnhemmers aan, maar maakte zijn officiële debuut nog niet.

Trainer Fred Rutten haalde hem wel drie keer bij de wedstrijdselectie van Vitesse en nam hem mee op trainingskamp. Flora eindigde vorig seizoen als derde in de Estse competitie. Over een kleine maand begint de club aan het nieuwe seizoen. Van der Streek krijgt een jaar de tijd om zijn waarde te bewijzen. Daarna keert hij waarschijnlijk terug naar Vitesse, waar hij momenteel niet in de plannen voor komt.

De concurrentiestrijd op het middenveld van Vitesse is hevig. Afgelopen zomer haalden de Arnhemmers kind van de club Theo Janssen terug. Ook Simon Cziommer maakte de overstap naar de huidige nummer zes van de Eredivisie. Dit weekeinde staat de topper tegen PSV op het programma.