FOK!filmtip van de dag: Cashback

Welke films adviseren we? Wat is een must-see? Ga je voor een romantische komedie of toch voor de brute actie? We helpen je graag op weg en als je zelf een beter idee hebt, mag je het ons laten weten: De FOK!film crew.

We beginnen vroeg vandaag. Aangezien we niet bepaald worden gezegend met goed weer deze week is het misschien leuk om 's middags al aan een film te beginnen. Vanmiddag kun je om 15:07 uur kijken naar de film O Ano em Que Meus Pais Saíram de FériasVertaald zou deze film "Het jaar waarin mijn ouders op vakantie gingen" heten. De film is te zien op de Vlaamse zender Canvas en vertelt het verhaal van een 12-jarige Braziliaanse jongen genaamd Mauro. In het jaar van de Heer 1970 als de oorlog in Vietnam hevig woedt, de dictatuur de overhand lijkt te nemen en het wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden in Brazilië komt Maura terecht bij zijn opa die in een Joodse wijk woont. Als zijn opa onverwacht overlijdt maakt hij kennis met diens buurman, Shlomo, die hem opvangt. Dit geeft het begin aan van een nieuwe periode in de levens van de twee.

De tweede film voor vandaag begint een heel stuk later, eveneens op Canvas. Om 23:50 uur begint Cashback met Sean Biggerstaff in de hoofdrol. De film gaat over Ben Willis, een kunsstudent die op pijnlijke wijze wordt gedumpt door zijn vriendin Suzy. Erg aangetast door dit gebeuren wordt Ben getroffen door slapeloosheid, wat hem alleen maar meer tijd geeft om te rouwen over zijn verlies. Hij besluit nachtwerk te gaan doen in de plaatselijke supermarkt. Hij leert een hele groep nieuwe mensen kennen die er allemaal zo hun eigen manier op nahouden om dit nachtelijke bestaan door te komen.