Resultaten EA in fiscaal Q3 2013

EA heeft naast allerlei nieuws voor komende zaken ook hun resultaten van afgelopen jaar bekendgemaakt. FIFA 13 verkocht 12 miljoen exemplaren vorig jaar, terwijl de service Battlefield 3 Premium de grens van 2,9 miljoen abonnees is gepasseerd.

FIFA 13 stijgt hiermee 23 procent ten opzichte van FIFA 12 in het voorgaande jaar. De digitale netto-omzet van FIFA 13 is 100 miljoen dollar in het derde kwartaal. Dat is bijna een verdubbeling van FIFA 12 in het derde kwartaal van het jaar ervoor. Gedurende de eerste drie kwartalen van 2013, genereerde de totale FIFA-franchise meer dan 230 miljoen dollar in digitale netto-inkomsten. Daarvan waren er meer dan 60 miljoen dollar door FIFA Online 2 en FIFA World Class Soccer.

Battlefield 3 Premium steeg met bijna een miljoen meer abonnees ten opzichte van de eerdere cijfers die de uitgever bekendmaakte in oktober. De dienst heeft Electronic Arts tot nu toe 108 miljoen dollar opgeleverd.

De service is beschikbaar als een losse 50 dollar aankoop of als een opgenomen bonus met de Battlefield 3 Premium Edition. De Battlefield 3 Premium-dienst biedt in-game items, toegang tot DLC en speciale Battlelog-functies zoals de mogelijkheid om statistieken te resetten en prioriteit in de wachtrij van de server te krijgen.