[Coppa] Lazio ten koste van Juve naar finale

Lazio Roma heeft de finale van de Coppa Italia bereikt. De Romeinen wonnen dinsdag met 2-1 van het favoriete Juventus. In het eerste halvefinaleduel in Turijn waren de beide ploegen nog in evenwicht gebleven: 1-1.

De tegenstander van Lazio wordt pas in april bekend. Dan spelen AS Roma en Internazionale hun return. Roma won het eerste duel met 2-1. Juventus was in het Stadio Olimpico in Rome vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Desondanks was het de thuisclub die acht minuten na rust op voorsprong kwam. Alvaro Gonzalez was daarvoor verantwoordelijk.

In de eerste van zes minuten blessuretijd bracht Arturo Vidal Juventus toch weer langszij. De ploeg uit Turijn dacht een verlenging binnen te hebben, maar kwam bedrogen uit. Twee minuten na de gelijkmaker werkte Sergio Floccari uit een hoekschop de bal binnen. Juventus kreeg uit de eerstvolgende aanval nog een dot van een kans op de 2-2, maar Claudio Marchisio schoot van dichtbij naast.