'GTA in de toekomst is mogelijk'

Dan Houser, vice-president van Rockstar Games heeft aangegeven dat Rockstar geen problemen heeft om een Grand Theft Auto-game te maken in de toekomst. Wel moet het zo zijn dat Rockstar dan ook daadwerkelijk de sfeer en het verhaal zo goed kunnen brengen dat het ook echt wat toevoegt.

Eerder kwam Rockstar Games met Red Dead Redemption, wat zich afspeelt in de laatste jaren van het Wilde Westen. Destijds was Rockstar Games klaar voor het maken van een western omdat ze ook echt de indruk kregen dat ze iets nieuws en speciaals mochten doen. 

“We have no interest in going into science fiction for the sake of flying cars and laser guns. The best science fiction stories are those that speak about the human condition. So while this idea is very tempting and, by definition, anything’s possible in a videogame, we lack the essential thing for the moment: a good reason”, aldus Houser. Op dit moment ziet Dan Houser een game in de toekomst in ieder geval nog niet echt zitten. De toekomst voor Rockstar Games is voorlopig Grand Theft Auto V, die in een van de aankomende maanden moet verschijnen.