[Copa] Atlético ondanks remise naar halve finale

Atlético Madrid heeft zonder moeite ten koste van Real Betis de halve finale van de Copa del Rey bereikt. Na de 2-0 in eigen huis werd in Sevilla gelijkgespeeld: 1-1. De Madrileense tegenstander wacht nu de halve finale in de Spaanse beker. Daarin ontlopen zij sowieso FC Barcelona en Real Madrid.

Real Betis had in de eerste helft de grootste moeite om staande te blijven tegen Atletico. De ploeg was bovendien niet in staat om het Atletico-doelman Thibaut Courtois lastig  te maken. Tot vlak voor de rust werd de club uit Sevilla echter een afstraffing bespaard.

Geklungel Betis
Na 45 minuten was het Diego Costa die de score voor Atlético opende. De Real Betis-verdediging stond te klungelen bij het doelpunt en gooide daarmee de eigen ruiten in. Daardoor zou de club vier doelpunten nodig hebben om nog door te kunnen bekeren. Na de rust voorkwam doelman Casto dat Real Betis gelijk op een 0-2 achterstand zou komen. Arda Turan had van dichtbij de mogelijkheid om raak te schieten, maar vond de sluitpost op zijn weg naar het doel.

Einde verhaal
Real Betis legde zich bij de uitschakeling neer, maar liet Atlético niet verder uitlopen. Af en toe kon de ploeg er nog gevaarlijk uit komen, maar na de 0-1 was al duidelijk dat het einde verhaal was. De goal van Jorge Molina in de 89ste minuut was er nog slechts een voor de statistieken.