[AC] Uitslagen en stand Groep B

Vanavond speelden de landen uit Groep B van de African Cuup of Nations hun tweede groepswedstrijd. Ghana nam het op tegen Mali, terwijl Congo aantrad tegen Niger. Hieronder de uitslagen en stand in Groep B.

Ghana - Mali 1-0
Ghana heeft donderdagavond op de Afrika Cup met 1-0 gewonnen van Mali. Wakaso Mubarak tekende in het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth vanuit een penalty voor de enige treffer van de wedstrijd. Door de zege gaat Ghana nu met vier punten aan de leiding in groep B.

Ghana-doelman Fatau Dauda ontsnapte al na zes minuten, toen een handsbal van hem slechts met geel bestraft werd. In het vervolg van de eerste helft namen de Ghanezen de overhand. Nadat in de 32e minuut de paal was geraakt, nam Ghana even later de voorsprong. Verdediger Mubarak toonde zich doeltreffend vanaf de penaltystip. De Ghanese zege kwam in het tweede bedrijf niet meer in gevaar. Sterker nog, Ghana kreeg zelfs nog de beste kansen om de score uit te bouwen, maar was daarin niet koelbloedig.

Niger - Congo DR 0-0
Congo heeft ook zijn tweede groepswedstrijd op de Afrika Cup gelijkgespeeld. Na de 2-2 tegen Ghana werd er donderdag doelpuntloos geremiseerd tegen Niger, dat zijn eerste punt pakte. Congo blijft door het gelijkspel derde in groep B, respectievelijk een en twee punten achter Mali en koploper Ghana.

Niger was in Port Elizabeth al na drie minuten dicht bij zijn eerste doelpunt op de Afrika Cup. Aanvaller Issa Modibo Sidibé raakte echter in vrijstaande positie de paal. Vervolgens liet Dieumerci Mbokani een aantal unieke kansen liggen om Congo op voorsprong te schieten. De aanvaller van Anderlecht, woensdag nog bekroond met de Belgische Gouden Schoen, hielp echter drie goede kansen om zeep.

In de tweede helft nam de amusementswaarde van het duel af. Echt grote kansen vielen er nauwelijks meer te noteren. Congo moet nu dinsdag de laatste groepswedstrijd van Mali winnen om de volgende ronde te bereiken. Niger heeft eveneens een zege op Ghana nodig.