[Premier League] Spurs thuis laat naast Man United

Tottenham Hotspur heeft de Engelse koploper Manchester United zondag punten afgesnoept. De Londenaren kwamen in blessuretijd via Clint Dempsey op 1-1. Robin van Persie had al na 25 minuten Manchester met een kopstoot op voorsprong gezet. United staat nu nog vijf punten voor op nummer twee Manchester City.

Op een door sneeuw geteisterd White Hart Lane was de thuisploeg gewaagd aan United. De gevaarlijkste kansen waren echter voor de bezoekers uit Manchester. Van Persie zorgde met zijn achttiende seizoenstreffer voor de voorsprong.

Beide ploegen bleven echter gevaarlijk. Met name nadat United via Van Persie en Danny Welbeck goede kansen op meer had laten liggen, kreeg de thuisclub door dat er nog een punt inzat. Daar ging Tottenham hard naar op jacht, maar lang bleef de gelijkmaker uit. Uiteindelijk was het drie minuten in blessuretijd alsnog raak.