Armenteros: "Trots en dankbaar"

Samuel Armenteros hoorde zaterdag dat hij Heracles Almelo per direct voor Anderlecht verruilt. De transfer is vervroegd en daar is de spits, die zaterdag nog speelde, blij mee. Omdat zaterdag voor aanvang van sc Heerenveen - Heracles nog niet duidelijk was of Armenteros deze maand of in de zomer naar Anderlecht gaat, startte de Zweed met Cubaanse wortels op de bank in Friesland.

Na afloop hoorde hij dat de kogel door de kerk was. "Dit is heel leuk nieuws, ik ben er heel trots op en dankbaar voor", reageerde Armenteros tegenover Eredivisie Live. "Het speelt nu al een paar weken er was veel onduidelijkheid en nu is het duidelijk. Dat is lekker voor mij. Ik gun de club de transfersom, die heeft veel voor me betekend de laatste jaren. Ik hoor net van de voorzitter dat ze eruit zijn dus beter kan niet."

Armenteros die op bezoek bij oud-werkgever Heerenveen zijn laatste minuten in het shirt van Heracles maakte, kan de transfer nog niet helemáál beseffen. "Het is wel even een reality check. Het is een behoorlijke stap, naar een topclub, dat merk je ook."

"We hebben in Turkije tegen ze geoefend en je ziet meteen dat het een topclub is. Dat ik daar mag gaan spelen, ben ik heel trots op", aldus Armenteros die in Brussel te maken krijgt met de Nederlandse trainer John van den Brom.