Gouweleeuw: "Ligt niet aan Van Basten"

Jeffrey Gouweleeuw heeft wederom aangegeven graag te willen vertrekken bij sc Heerenveen. Hij voegt er aan toe dat het niet met trainer Marco van Basten te maken heeft. Eerder dit seizoen werd Gouweleeuw een aantal keer gepasseerd door zijn trainer, waardoor zijn vertrekwensen al snel in verband werden gebracht met de aanwezigheid van Van Basten.

"We hebben strijd gehad. Maar dat is geweest. We gaan nu respectvol met elkaar om. Normaal, niet meer en niet minder. Sowieso is mijn verhouding met Van Basten voor mij niet de reden geweest om mijn contract bij Heerenveen niet te verlengen", legt Gouweleeuw in het Noordhollands Dagblad uit.

Gouweleeuw lijkt zijn carrière voort te zetten bij AZ. Het is alleen nog niet zeker of hij een transfer zal ondergaan in de winter of in de zomer. "Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, dan is AZ structureel beter geweest dan Heerenveen. Daarnaast spreekt het voetbal me aan. Ik zou graag met Gertjan Verbeek willen werken", besluit Gouweleeuw, die ongeveer twee miljoen euro moet kosten.