McDermott gecast voor King-verhaal Gramma

Acteur Dylan McDermott is gecast om de hoofdrol te spelen in de verfilming van Stephen Kings korte verhaal Gramma. De titel van de film heeft alleen een andere benaming gekregen, namelijk Mercy.

Het verhaal van Gramma komt uit de korteverhalenbundel Skeleton Crew uit 1985. Hier draait het om twee jongens die met hun vrijgezelle moeder (Frances O’Connor) hun oude, seniele oma genaamd Mercy verzorgen. Pas na een tijd ontdekken ze dat zij een heks is die enkele jaren geleden een pact met het kwaad heeft gemaakt.

Het meest opzienbarende is dat het verhaal zich gaat afspelen in H.P. Lovecraft zijn universum genaamd Cthulhu Mythos. Mercy bevat daarom personages, wezens en bovenaardse krachten die in Lovecraft zijn werk is opgenomen.

McDermott mag zich bij de eerder aangekondigde actrice Frances O’Connor voegen. De film wordt geregisseerd door Peter Cornwell (The Haunting In Connecticut) en is geschreven door Matt Greenberg, die zich eerder aan de Stephen King-verfilming 1408 waagde. Jason Blum, bekend van de Paranormal Activity-reeks, neemt met McG de productietaken op zich.

Wanneer Mercy in de bioscoop gaat verschijnen is nog onbekend.