Twee nieuwe Studio Ghibli films aangekondigd

Liefhebbers van de Japanse animatiefilms van Studio Ghibli zullen een gat in de lucht springen. Er zijn twee nieuwe films gepland voor de zomer van 2013.

De films zullen Kaze Tachinu (The Wind Rises) en Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) gaan heten. Kaze Tachinu zal geregisseerd worden door Hayao Miyazaki, die al eerder verantwoordelijk was voor de goed ontvangen films Howl's Moving Castle en Spirited Away. Isao Takahata, onder andere bekend van Grave of the Fireflies, zal Kaguya-hime no Monogatari voor zijn rekening nemen.

In de film Kaze Tachinu maken we kennis met Jiro Horikoshi, de ontwerper van de Mitsubishi A6M Zero, een Japans gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Kaguya-hime no Monogatari zal het eeuwenoude Japanse sprookje vertellen over een bamboeverzamelaar die een baby tussen zijn bamboe vindt. Hij noemt haar Kaguya-hime (prinses Kaguya) en vanaf dat moment begint de verzamelaar ook brokjes goud aan te treffen in de bamboe.

Wie er naast regisseurs Hayao Miyazaki en Isao Takahata ook mee gaan werken aan de films is nog niet bekend, evenals de exacte datums waarop de films moeten verschijnen.

PonyoScreen1Still uit de film Ponyo, geregisseerd door Hayao Miyazaki