N.E.C. verrast door kritiek Sno op Pastoor

N.E.C. is verrast door de kritiek van Evander Sno op de club en trainer Alex Pastoor. Dat laat de Nijmeegse eredivisionist zaterdag weten. Volgens technisch directeur Carlos Aalbers is N.E.C. voorzichtig geweest met de speler vanwege zijn hartritmestoornissen. Sno onderging deze week een ingreep om hem van die problemen af te helpen.

"Evander had hier soms moeite mee en vond dit soms minder leuk en dat is begrijpelijk, omdat hij zo snel mogelijk weer wilde voetballen", laat Aalbers weten op de website van N.E.C. De directeur stelt dat de afspraak was dat maandag naar buiten zou worden gebracht dat Sno weer mag trainen en spelen.

"Daarom zijn wij ook verrast door het interview van Evander. Niet alleen over het moment, maar ook over de inhoud. Als club hebben we complimenten van de specialisten ontvangen voor onze zorg en betrokkenheid en hierin was juist Alex Pastoor één van de drijvende krachten", aldus Aalbers. "We richten ons eerst op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en zullen de komende dagen met elkaar in gesprek gaan omdat we bij N.E.C. zaken altijd samen bespreken."

De 25-jarige Sno had in de Telegraaf gezegd dat Pastoor hem liever kwijt dan rijk is. De 'relatie met Pastoor kan niet erger', liet de middenvelder optekenen. Volgens Sno had hij in de drie maanden durende periode van zijn afwezigheid had hij naar eigen zeggen slechts één SMS van Pastoor ontvangen. De middenvelder wil dolgraag weer aan de slag, maar N.E.C. houdt dit tegen. Hij wil snel met de Nijmeegse club in gesprek om de zaak opgehelderd te krijgen.