'Catwoman krijgt een spin-off'

Anne Hathaway haar personage Catwoman in The Dark Knight Rises staat centraal in de superheldengeruchtenmolen van deze week. Geruchten gaan dat de kattenvrouw een eigen spin-off krijgt.

De meest recente Catwoman-film met Halle Barry was…om het netjes te verwoorden: de film voldeed bij niemand aan de verwachtingen. Hoe denkt Hathaway zelf over een film met de sexy en lenige oplichtster in de spotlights?

"Niemand heeft het er nog met me over gehad, maar ik zou het geweldig vinden", zo zegt de actrice. "Ik was bij een persconferentie voor een screening van The Dark Knight Rises en de moderator vroeg aan me: 'Hoe voelt het om gedag te zeggen tegen jouw personage?'. Toen barste ik uit in tranen, want ik mis haar."

Het is bekend dat Christopher Nolan zich niet meer waagt aan een film uit de Batman-franchise, maar wellicht dat een andere regisseur het idee oppikt. Mocht de spin-off niet verschijnen, dan is er voor Hathaway nog hoop met het project Justice League. Joseph Gordon-Levitt wordt volgens andere geruchten gelinkt aan een cameo, dus wellicht dat Hathaway na The Dark Knight Rises ook weer van zich laat horen. We wachten geduldig af.