Mike Capps stapt af bij Epic Games

Mike Capps legt de scepter neer als baas van gamestudio Epic Games. De topman gaat zich de komende tijd richten op het vaderschap, maar blijft nog wel actief in het bestuur van de studio. Zijn functie wordt overgenomen door topmannen John Farnsworth en Paul Meegan. Dat heeft Capps dinsdagnacht bekendgemaakt.

Capps heeft tien jaar op de troon gezeten bij het in North Carolina gevestigde gamebedrijf. Met games als Unreal Tournament en Gears of War en met de Unreal-software voor de productie van computerspellen is Epic Games een vooraanstaande studio.

Naast Capps verlieten eerder vooraanstaande mensen als productieleider Rod Fergusson en gameontwikkelaar Cliff Bleszinski de gamestudio. Het is onbekend of deze exodus iets te maken heeft met de investering die de Chinese internetgigant Tencent in juni deed in het Amerikaanse bedrijf.

Epic Games komt in maart met het schietspel Gears of War: Judgment voor de Xbox 360. Daarnaast wordt gewerkt aan Unreal 4-gamesoftware en het online spel Fortnite. De gamestudio zou ook betrokken zijn bij een mogelijke verfilming van de Gears of War-reeks.


Mike Capps stapt af bij Epic Games (Foto: Novum)