Gewonden schietpartij Badhoevedorp uit ziekenhuis

De twee mannen die vrijdag gewond raakten bij de fatale schietpartij in Badhoevedorp zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Bij het incident werd de 41-jarige Remco H. doodgeschoten. Het gaat waarschijnlijk om een afrekening in het criminele circuit.

De gewonden, een 51-jarige Haarlemmer en een 33-jarige man uit IJmuiden, werden geraakt toen de dader of daders het vuur openden op de Nieuwemeerdijk. Twee mannen vluchtten na het incident in een kleine grijze auto. Van hen ontbreekt elk spoor. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

H. is een zoon van Ruud H., die vastzit voor cocaïnesmokkel en volgens kroongetuige in het liquidatieproces Peter La S. op een lijst staat om vermoord te worden. Volgens Het Parool zou hij bekende figuren uit de Amsterdamse onderwereld hebben afgeperst, onder wie de prominente Hells Angel Harry Stoeltie.

Ook H.'s broer Martin H. heeft een strafblad. Hij zat vast uit voor een moord in 1991 op dezelfde plaats in Badhoevedorp. Op het adres is een autohandel van H. gevestigd.