FOK!gamers niet content met ontbreken backwards compatibility

Vorige week kwam Sony met meer nieuws over de nieuwste PlayStation. Eén van de onderwerpen die aan bod kwam, was het ontbreken van backwards compatibility; het gaat niet mogelijk worden om PlayStation 3-games te spelen op de nieuwe console van Sony. Wij vroegen ons toen af wat jullie daarvan vonden.

Het resultaat was helder en duidelijk: FOK!gamers vinden het ontbreken van backwards compatibility niet kunnen. Meer dan 46% gaf aan dat ze gekochte spellen langer willen spelen dan één generatie consoles. Een dikke 20% is bang dat Sony de spellen opnieuw gaat uitbrengen via PSN en daar dikke winst op gaat boeken. Er is echter ook een kleine groep die het niet erg vindt dat Sony de feature eruit laat. Zij vinden het prima als de nieuwe PlayStation daardoor beter gaat worden.

Enkele quotes:

Yi-Long: "Ik heb het liefst dat het gewoon 100% backwards compatible is, anders is hele gekochte collectie voor een console in 1x volledig waardeloos als je oude console kapot gaat en je geen nieuwe meer kunt kopen."

Notorious_Roy: "Mijn SNES kon ook geen NES-games spelen. Nooit die behoefte gehad ook eigenlijk. Als het echt moet sluit ik de oude consoles wel weer aan. BC wordt zwaar overschat, enkel een paar gamers met grote mond op internet gebruiken dat."

Tha_Avatar: "Zeikerds, je koop een NIEUWE console voor NIEUWE games. En de OUDE games doe je op een OUDE console."

ImMaxa: "Een van de redenen om een PC Gamer te blijven. Ja, sommige games hebben moeilijkheden met nieuwere PC's, maar over het algemeen gaat het prima. Ik speel Diablo (1996) zonder problemen op mijn PC uit 2010. Zie ook gog.com die oude games aanbied die gewoon werken op moderne systemen. En dat vaak voor een zeer lage prijs (5 dollar, of in sales zelfs minder)"

g1real: "Doen ze met de Vita ook, geen programma uitgeven om UMDs te converteren via je PSP ofzo, nee je kan voor "zeer lage prijzen" je spellen opnieuw kopen in de online sony winkel."