[NBA] Miami Heat maakt het zichzelf moeilijk

Miami Heat heeft woensdag een moeizame thuiszege geboekt op Milwaukee Bucks. De NBA-kampioen had een verlenging nodig om tot 113-106 te komen. New York Knicks liep tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Was eerder Memphis al te sterk, nu bleek ook Dallas Mavericks een groot obstakel: 114-111.

Miami, waar LeBron James en Dwyane Wade beiden goed waren voor 28 punten, begon nog sterk en stond bij rust achttien punten voor op de Bucks. De bezoekers vochten zich echter terug in de partij en Miami moest nog alle zeilen bij zetten om een verlenging af te dwingen. Daarin werden de Bucks gemakkelijk terzijde geschoven.

De Knicks hadden in Dallas bij rust nog een voorsprong van vijf punten, maar zagen de Mavericks, waar OJ Mayo met 27 punten een heldenrol vervolgde, in het derde kwart sterk terugkomen. De thuisploeg stond na die periode met vier punten voor en daar knibbelden de Knicks in het laatste kwart nog maar een punt vanaf.