Verbeek vervangt Schaap in In Jouw Naam

Lotte Verbeek heeft de vrouwelijke hoofdrol in de speelfilm In Jouw Naam. De actrice vervangt daarmee Elise Schaap. De opnameperiode van de film is verschoven, waardoor Schaap geen tijd meer heeft voor In Jouw Naam met Barry Atsma. Dat maakte producent Lemming Film maandag bekend.

"Het is heel erg jammer dat Elise niet meer kan, maar we zijn blij en trots dat Lotte de rol op zich wil nemen", zegt regisseur Marco van Geffen in een reactie. De 30-jarige Verbeek is bekend van het Nederlands-Ierse drama Nothing Personal en was dit jaar te zien in de Amerikaanse tv-serie The Borgias.

In de speelfilm spelen Atsma en Verbeek een stel dat een kindje verliest. Het filmproject werd tijdens het filmfestival van Cannes beloond met de ARTE-prijs voor het beste l'Atelier-project. De film werd uit vijftien veelbelovende titels gekozen. Tijdens het festival werden de geselecteerde regisseurs en hun producenten in contact gebracht met internationale financiers en andere filmprofessionals.

Het scenario van In Jouw Naam is geschreven door Jolein Laarman, die ook het scenario schreef van de Nederlandse Oscarinzending Kauwboy. De film moet volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.