Dopingverleden kost ploegleider White zijn baan

Matthew White keert niet terug in zijn functie als ploegleider van Orica-Greenedge. De oud-wielrenner was voorlopig op non-actief gezet na zijn bekentenis in het verleden doping gebruikt te hebben, maar is nu definitief ontslagen. De Australische wielerploeg wil daarmee het zerotolerancebeleid met betrekking tot doping onderstrepen.

White gaf twee weken geleden toe tijdens zijn periode bij de US Postal-ploeg van Lance Armstrong verboden middelen te hebben gebruikt. De 39-jarige oud-renner, die in 2007 zijn profcarrière beëindigde, hoopte tevergeefs dat zijn misstap hem vergeven zou worden. Vorige maand werd hij ook al uit de technische staf van de Australische wielerbond gezet.

"Orica-Greenedge is een schone ploeg en sinds de oprichting doen we er alles aan om dat te waarborgen", staat in een verklaring. De World Tour-formatie heeft Nicki Vance, in het verleden een vooraanstaand lid van het anti-dopingagentschap WADA, ingehuurd om alle renners en ploegleiders die in dienst zijn door te lichten.