Advocaat: "Lek zonder meer niet boven"

PSV-coach Dick Advocaat zag zijn ploeg met moeite winnen bij PEC Zwolle (1-2). De oefenmeester is zich ervan bewust dat PSV het lek niet boven heeft zitten.

"De eerste dertig à 35 minuten hadden we de wedstrijd onder controle, we speelden aardig voetbal zonder veel kansen te krijgen. De tegenstander had eigenlijk ook geen kansen. In de laatste fase van de eerste helft werd het wat rommeliger. Teveel spelers van ons gingen hun eigen gang, waardoor PEC meer grip op de wedstrijd kreeg", aldus Advocaat na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

 "Het was een moeilijke wedstrijd en een hele rommelige wedstrijd", zo luidt de conclusie van de oefenmeester van de Eindhovenaren. "De tweede helft waren we iets meer ingezakt en toen maakten zij die goal. Dan wordt het heel moeilijk, gelukkig zat het ons mee vandaag."

"Het lek zit zeker niet boven. We zullen per wedstrijd moeten bekijken wat we nodig. We hebben een jeugdige ploeg, eigenlijk te jeugdig, waardoor je het zelfs bij PEC moeilijk kan krijgen. Al vind ik dat we het zelf een beetje in de hand gewerkt hebben."