Lens: "Heb medelijden met Engelaar"

PSV kwam in het treffen met Willem II al snel op een 0-2 achterstand. Trainer Dick Advocaat haalde Orlando Engelaar al na een halfuur spelen naar de kant. Dit viel niet goed. De Eindhovenaren wonnen het duel uiteindelijk met 3-2.

Veel van de PSV-spelers waren het niet eens met de beslissing van Advocaat om Engelaar van het veld te halen. Jeremain Lens spreekt dan ook van een onterechte wissel. "Ik heb medelijden met Orlando Engelaar. Ik had hem niet gewisseld als ik de trainer was geweest, maar daarom ben ik geen trainer. Ik vind het niet leuk, maar dat is wel duidelijk denk ik", zei hij in gesprek met Omroep Brabant.

"Orlando is echt een goede prof en ik was waarschijnlijk heel anders met deze situatie omgegaan dan hij", vervolgde de pijlsnelle aanvaller. "Ik kan alleen maar zeggen dat hij het goed doet en hij zal waarschijnlijk normaal onder deze situatie zijn", aldus Lens.

Lens was zelf van belangrijke waarde door de beslissende assist op aanvaller Tim Matavz te geven. Na de 0-2 achterstand in de eerste helft, maakten de Eindhovenaren drie doelpunten en hielden de drie punten in eigen huis. Kevin Strootman (2x) en Tim Matavz haalden de trekker over.