[Primera División] Tien man Barça winnen knotsgek duel van Depor

Barcelona is ook in de achtste speelronde in de Primera Division ongeslagen gebleven. De Catalanen wonnen met tien man op bezoek bij Deportivo la Coruña, al moest het wel uit de tenen komen: 5-4. Lionel Messi was weer eens goed op dreef voor Barça en scoorde drie keer. Javier Mascherano kreeg aan het begin van de tweede helft rood.

De wedstrijd in Riazor leek in de beginfase op een galavoorstelling van Barcelona uit te gaan lopen. Jordi Alba scoorde in de derde minuut en Cristian Tello maakte vijf minuten later al de tweede. In de zeventiende minuut scoorde Messi zijn eerste door na een hakje van Cesc Fabregas keihard uit te halen.

Door scheidsrechter Jose Luis Paradas Romero werd de thuisploeg weer in het zadel geholpen. Riki, die even daarvoor de paal al had geraakt, wachtte tot Mascherano langsgegleden was voor hij met een schwalbe buiten het zestienmetergebied een strafschop versierde. Pizzi benutte die en Barcelona leek even van slag. In de 37e minuut maakte Alejandro Bergantiños de 2-3.

Op slag van rust scoorde Messi opnieuw en leek er geen vuiltje aan de lucht voor Barça. Aan het begin van de tweede helft benutte Pizzi echter een vrije trap en was de marge weer een doelpunt. Vlak daarna smeerde Riki Mascherano zijn tweede gele kaart aan. In een duel om de bal ging de aanvaller van Deportivo met zijn gezicht naar de arm van Mascherano om vervolgens theatraal naar de grond te gaan. Paradas Romero hapte en stuurde de Barcelona-speler weg.

Met tien tegen elf speelde de Spaanse koploper vooral op balbezit totdat Messi een ingeving kreeg. De Argentijn slalomde met de bal aan een touwtje door de verdediging van de thuisploeg heen en schoot twaalf minuten voor tijd de 5-3 binnen. Een minuut later was Deportivo echter weer binnen schootsafstand door een eigen doelpunt van Alba.

Met samengeknepen billen ging Barcelona vervolgens de slotfase in. Deportivo ging op jacht naar een punt, maar de Blaugrana's bleven met kunst- en vliegwerk overeind.

Eerder op de avond had Valencia nipt gewonnen van Athletic Bilbao. In Valencia waren de Baskische bezoekers via Aritz Aduriz twee keer op voorsprong. Tussen die twee goals in maakte Roberto Soldado vanaf de penaltystip gelijk. In de 88e minuut viel de 2-2 van Tino Costa. Nelson Valdez maakte in blessuretijd de winnende treffer voor Valencia: 3-2.

Real Madrid won met 2-0 van Celta de Vigo. Gonzalo Higuain zette de Koninklijke al na twaalf minuten op voorsprong en pas halverwege de tweede helft stelde Real de zege veilig. Cristiano Ronaldo tekende vanaf de strafschopstip voor de tweede treffer.

Malaga heeft thuis pas laat de drie punten binnengesleept tegen Real Valladolid. Manucho zorgde na acht minuten voor de voorsprong van de bezoekers, maar de ruststand was 1-1 door een treffer van Isco. Vervolgens was het nagelbijten voor het thuispubliek, maar in de 87e minuut viel de winnende goal alsnog. Joaquin kroonde zich tot matchwinnaar.