Dishonored en XCOM vallen buiten verkooptoptien

Het door recensenten geprezen actiespel Dishonored en het eveneens lovend ontvangen strategiespel XCOM: Enemy Unknown hebben geen vuist kunnen maken in de Nederlandse verkooptoptien. Beide spellen, die sinds deze week verkrijgbaar zijn in de winkel, staan niet in de hitlijst. Dat blijkt uit vrijdag vrijgegeven data van marktonderzoeksbureau GfK.

Het voetbalspel FIFA 13 staat in de verkooptoptien nu al drie weken bovenaan. De Xbox 360- en Playstation 3-versies van het voetbalspel staan aan top, gevolgd door het dansspel Just Dance 4 voor de Nintendo Wii. Op plek zeven komt FIFA 13 nog een keer voor, maar dan in de versie voor de Nintendo Wii.

De enige nieuwe game in de verkooptoptien is het basketbalspel NBA 2K13. Deze game komt binnen op de negende plaats, net achter het online spel World of Warcraft: Mists of Pandaria voor de pc.

De verwachting is dat Dishonored en XCOM: Enemy Unknown volgende week wel in de verkooptoptien staan. Daarnaast kan het kinderavonturenspel Skylanders Giants volgende week hoge ogen gooien. De eerste Skylanders was vorig jaar een van de grote verrassingen.

De volledige verkooptoptien van week 41 ziet er als volgt uit:
01. FIFA 13 (PlayStation 3)
02. FIFA 13 (Xbox 360)
03. Just Dance 4 (Nintendo Wii)
04. Resident Evil 6 (PlayStation 3)
05. Pro Evolution Soccer 2013 (PlayStation 3)
06. Inazuma Eleven Strikers (Nintendo Wii)
07. FIFA 13 (Nintendo Wii)
08. World of Warcraft: Mists of Pandaria (pc)
09. NBA 2K13 (PlayStation 3)
10. Resident Evil 6 (Xbox 360)


Dishonored en XCOM vallen buiten verkooptoptien