[Premier League] Chelsea wint ruim van Norwich City

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League verstevigd. De Blues wonnen op het eigen Stamford Bridge met 4-1 van Norwich City. Via Grant Holt kwamen de bezoekers na elf minuten al op voorsprong, maar nog voor rust kantelden Fernando Torres, Frank Lampard en Eden Hazard de wedstrijd in het voordeel van Chelsea. Branislav Ivanovic deed na rust nog een duit in het zakje.

Queens Park Rangers blijft laatste na een 3-2 nederlaag tegen het verrassend goed presterende West Bromwich Albion. James Morrison zette de thuisploeg na vijf minuten op voorsprong en Zoltan Gera maakte er 2-0 van voordat Adel Taarabt de bezoekers uit Londen in de race hield. In de slotfase tekende Youssuf Mulumbu voor de 3-1, maar in blessuretijd verkleinde Esteban Granero de marge weer naar een.

Wigan Athletic en Everton deelden de punten: 2-2. Arouna Koné opende de score in de tiende minuut namens de Latics, maar de bezoekers sloegen via Nikica Jelavic direct terug. Franco di Santo zette de thuisploeg vervolgens halverwege de eerste helft opnieuw op voorsprong en daar mocht Wigan nu ruim een uur van genieten. Drie minuten voor tijd benutte Leighton Baines een strafschop die Everton kreeg nadat Kevin Mirallas was gevloerd.

Ook Swansea City en Reading speelden met 2-2 gelijk. De 1-0 van Reading van Pavel Pogrebnyak was de honderdste in de Premier League van zijn club. Noel Hunt maakte vervolgens de 2-0. Swansea kwam na 25 minuten in de tweede helft echter terug. Eerst scoorde Miguel Michu en zeven minuten later liet ook Wayne Routledge het net bollen.

Chelsea wint ruim van Norwich City (Foto: Novum)