Grunberg in race voor AKO Literatuurprijs

Arnon Grunberg en Mensje van Keulen bevinden zich onder de zes auteurs die nog kans maken op de AKO Literatuurprijs 2012. Dat heeft juryvoorzitter en burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen vrijdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Nieuwsuur. Ook Elvis Peeters, Stefan Enter, Peter Terrin en Anton Valens zijn nog in de race.

Grunberg is genomineerd voor zijn boek De Man Zonder Ziekte, Mensje van Keulen voor Liefde Heeft Geen Hersens, Enter voor Grip en Peeters voor Dinsdag. Peter Terrin wist met Post Mortem en Anton Valens met Het Boek Ont door te dringen tot de laatste zes.

De zes werden vrijdag tijdens een vergadering in Museum Meermanno in Den Haag gekozen uit de tiplijst van 25 boeken die eerder deze maand bekend werd gemaakt. De jury had volgens Van Aartsen twee uur nodig om tot een beslissing te komen. "Het was een ingewikkelde discussie, maar dat moet ook."

Op 29 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De schrijver van het winnende boek ontvangt naast een sculptuur van Eugène Peters vijftigduizend euro.