Patty Brard gebruikt voor verkoop Sterren Springen

Reinout Oerlemans maakt dankbaar gebruik van de mislukte sprong van Patty Brard om Sterren Springen in het buitenland aan de man te brengen. De zangeres kwam verkeerd terecht toen ze voor het schoonspringprogramma van de duikplank ging.

"Vanuit de hele wereld is er interesse", vertelde Oerlemans in De Wereld Draait Door over het SBS-programma, dat wekelijks zo'n anderhalf miljoen kijkers wist te trekken. Matthijs van Nieuwkerk wilde vervolgens weten of het klopt dat de producent aan geïnteresseerden de mislukte sprong van Brard laat zien. "Ja, dat klopt", reageerde een lachende Oerlemans. "Patty gaat de wereld over."

De producent, die naar eigen zeggen al 'jaren' met het idee rondliep voor Sterren Springen, vindt het vervelend dat mensen geblesseerd zijn geraakt tijdens de wedstrijd. Zo liep Patty Brard een whiplash en een lichte hersenschudding op en Jody Bernal een beschadigd trommelvlies. Kimberley Klaver brak haar neus. "Blessures, dat hoort een beetje bij het spel. Dat er een neus is gebroken, is wel heel vervelend."