Redacteuren News Of The World voor rechter

In Londen dient vandaag de rechtszaak tegen oud-hoofdredacteuren Rebekah Brooks en Andy Coulson van de krant News Of The World voor de afluisterpraktijken van het personeel van het blad. In dezelfde zaak moeten ook vijf voormalige journalisten van de voormalige "kwaliteitskrant" zich voor de rechter verantwoorden. Het afluisterschandaal leidde vorig jaar tot de ondergang van News Of The World.

Het schandaal was geboren nadat bleek dat journalisten van News Of The World voicemails hadden afgeluisterd van een op dat moment vermist dertienjarig meisje. Omdat de journalisten zo aardig waren een aantal berichten te wissen kregen haar ouders de hoop dat ze nog in leven was. Later bleek ze echter al vermoord te zijn op het moment dat de journalisten de berichten beluisterden.

Via deze zaak ging het balletje rollen en werd duidelijk dat de journalisten van News Of The World wel vaker met dit bijltje hakten. In totaal zouden er volgens de aanklager niet minder dan zeshonderd mensen slachtoffer zijn geweest.