Luca Borsato in voorlichtingsfilm Ruben

Trotse moeder Leontine Borsato twitterde de trailer van de voorlichtingsfilm Ruben de wereld in.

De film gaat over een homoseksuele jongen, logischerwijs Ruben genaamd. Zijn familie is niet op de hoogte van zijn homoseksualiteit. Een aantal jongens komt er echter wél achter dat Ruben op jongens valt en begint hem te treiteren en te mishandelen. Ruben ziet het na de mishandelingen allemaal niet meer zitten.

Luca Borsato speelt één van de pestkoppen die bij Ruben in de klas zitten. De film zal gebruikt worden als voorlichtingsfilm op middelbare scholen, om een einde te maken aan de pesterijen tegen homojongeren. En Leontine is maar wát trots op de rol van haar zoon, zo vertelt ze aan RTL Boulevard: "Ik ben heel trots op Luca. Vooral omdat hij zichzelf hiervoor hard wilde maken om het homopesten tegen te gaan. Daar ben ik héél trots op."

Ruben is geschreven en geregisseerd door Thijs Verhoeven. Naast Borsato speelt ook Neil van der Hulst, bekend van de televisieseries Kruimeltje en Verborgen Verhalen, een pestkop in de film. Neil heeft tevens de titelsong gezongen en geschreven. De film gaat zaterdag 22 september in premiere tijdens het filmfestival Film By The Sea, in Vlissingen.