[Primera División] Atletico houdt net stand tegen Rayo Vallecano

Atletico Madrid heeft het zich zondag onnodig moeilijk gemaakt tegen Rayo Vallecano. In het Madrileens onderonsje nam Atletico een 4-0 voorsprong, maar kwam Rayo terug tot 4-3. Die laatste treffer viel in de 89e minuut. In de blessuretijd lukte het de bezoekers niet meer om een punt uit het vuur te slepen.

Espanyol had zondagmiddag al met 3-3 gelijkgespeeld tegen Athletic Bilbao. Fernando Llorente scoorde een keer voor de Baskische ploeg, maar maakte gelijk duidelijk dat hij in de winterstop een transfer wil maken. Aan het begin van het seizoen werd de aanvaller al aan de kant gehouden nadat hij had geweigerd zijn contract in Bilbao te verlengen.

Real Mallorca speelde met 1-1 gelijk bij Osasuna. Kike Sola zette de ploeg uit Pamplona in de 69e minuut op voorsprong, maar negen minuten later maakte Tomer Hemed gelijk. Na vier speelronden staat Mallorca nu derde met acht punten. Alleen Barcelona (twaalf punten) en Malaga (tien punten) deden het beter.

Ook Granada en Deportivo la Coruna deelden de punten. Het werd in Granada 1-1. Real Sociedad won in eigen huis van Real Zaragoza. De Basken scoorden kort na de rust twee keer: 2-0.

Atletico houdt net stand tegen Rayo Vallecano (Foto: Novum)