Lopez: "Räikkönen rijdt in 2013 voor Lotus"

Volgens teameigenaar Gerard Lopez zal Kimi Räikkönen ook in 2013 gaan rijden voor het Lotus F1 Team. De Finse coureur werd in de afgelopen weken gelinkt aan een terugkeer bij Ferrari, maar ook bij McLaren mocht Lewis Hamilton vertrekken. Voorlopig lijkt de toekomst voor The Iceman duidelijk te zijn.

Räikkönen heeft een prestatiecontract bij Lotus en heeft nu aan alle voorwaarden voldaan om ook volgend jaar voor het team van Lopez uit te kunnen komen. "In ieder geval op de korte termijn blijft Kimi bij ons, in 2013. We hebben een overeenkomst op basis van prestaties, en die zijn nu voltooid waardoor het zeker is dat hij bij ons zal rijden volgend jaar."

Toch wordt er nog een slag om de arm gehouden. "Ik weet echter ook dat je niet moet forceren om iemand in je wagen te laten racen als hij voor een ander team zou willen rijden. Maar Kimi wil hier bij ons racen en datzelfde geldt voor Romain. Wij zijn blij met onze coureurs want ze doen het goed. Ik ben ook niet verrast met de geruchten over Kimi en McLaren of Ferrari. Soms zijn geruchten waar en soms verzint iemand het terwijl dit nergens op gebaseerd is."