Ook Jamie Bell in Von Triers seksfilm

Jamie Bell heeft zich gevoegd bij de cast van Nymphomaniac van Lars von Trier. De Britse Billy Elliot-acteur heeft een nog onbekende rol in de film over een seksverslaafde vrouw, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het wordt de eerste keer dat de 26-jarige Bell de samenwerking aangaat met de Deense regisseur. De acteur brak door met zijn hoofdrol in dansfilm Billy Elliot uit 2000 en was vorig jaar te zien in Steven Spielbergs Kuifje-film The Adventures of Tintin. Dit jaar had hij een rol in de actiethriller Man on a Ledge.

Charlotte Gainsbourg speelt de titelrol in Nymphomaniac. Het verhaal begint als het personage van Stellan Skarsgård een in elkaar geslagen Joe, de titelrol, vindt en haar mee naar huis neemt. Daar vertelt zij hem over haar seksleven dat vijftig jaar beslaat.

Ook Shia LaBeouf heeft een rol in de film. Nicole Kidman en Willem Dafoe worden ook genoemd als castleden, maar die namen zijn nog niet bevestigd. LaBeouf zei vorige week dat alle seksscènes in Nymphomaniac echt worden uitgevoerd, maar producenten van de film zeggen nu dat er ook stand-ins worden en visuele effecten worden gebruikt.

Von Trier begint dinsdag met de opnamen van de film in Duitsland. In totaal verwacht de Deen elf weken te filmen. Hij wil uiteindelijk twee versies afleveren. Een hardcore pornoversie en een milde versie voor het grote publiek.


Ook Jamie Bell in Von Triers seksfilm (Foto: Novum)