'Mobiele telefoons worden net zo goed als Xbox 360'

De grafische- en 'processing-power' van mobiele telefoons zullen binnen korte tijd net zo goed zijn als huidige consoles als Xbox 360 en PlayStation 3, zegt Greg Canessa. Canessa is de vice-president van mobile development binnen Activision en hij verwacht dat de volgende generatie van smartphones dit al zal realiseren.

"De CPU- en GPU-kracht van mobiele telefoons zal door de volgende generatie naar een hoger niveau worden getild. Zo hoog dat ze gelijkwaardig zullen zijn aan de huidige consoles als Xbox of PlayStation. Wij van Activision zijn druk bezig om casual en diepgaande games te maken voor mobiele telefoons en wij zien steeds meer mogelijkheden. Binnen korte tijd kunnen we games uitbrengen op mobiele apparaten die gelijkwaardig zijn aan pc- of consolegames."

"Alhoewel we momenteel niet veel uitbrengen voor mobiele telefoons, kunnen we garanderen dat we er druk mee bezig zijn. Andere developers gooien er gelijk miljoenen tegenaan en willen zo snel mogelijk resultaat hebben. Wij proberen het wat tactischer aan te pakken, kleine stappen voorwaarts."

Activision heeft nog niet bekendgemaakt welke games we mogen verwachten voor mobiele apparaten, maar Canessa hoopt dat praktisch elke grote game ook wordt uitgebracht op smartphones of tablets.