Marktanalist: 'Activision Blizzard waarschijnlijk niet te verkopen'

Ondanks geruchten dat Vivendi Activision Blizzard wil verkopen, verwacht de bekende marktanalist Michael Pachter niet dat dat gebeurt. Hij denkt dat er 'geen gewillige en beschikbaar kopers' zijn.

"While a sale of Activision Blizzard is likely the preferred route for Vivendi, we assign a low probability to this outcome, as, in our view, there are not any readily apparent buyers," aldus Pachter. Volgens de analist is Activision Blizzard te groot voor een andere Amerikaanse uitgever om op te kopen, hebben internationale uitgevers geen interesse en hebben de Amerikaanse Media Groepen niet zo'n hoge pet op van games. Bovendien hebben kopers vaak meer interesse in een ontwikkelaar dan een uitgever.

De logische uitkomst hiervan is, volgens Pachter, dat Activision Blizzard zich van Vivendi terugtrekt. Door een groot bedrag van Vivendi te lenen (Pachter denkt aan een luttele 5 miljard dollar) kan Activision Blizzard weer op eigen benen staan. Het is ook voor Vivendi een goede deal, want aangezien zij 61% van de aandelen van Activision heeft, krijgen ze dat geld volgens de analist ruimschoots weer terug.