Unite 2012 trapt af in Amsterdam

Vandaag startte Unite 2012 in Amsterdam. In de keynote spraken de makers van de Unity 3D-engine over hun software en die van hun gebruikers, maar lieten ook een stuk van de toekomst van de engine zien.

Unity 4, vandaag in beta gegaan, zal ondersteuning voor Windows 8 en Windows Phone 8 krijgen. Game-developers kunnen binnenkort hun projecten omtoveren om ook op deze platformen werkend te krijgen. Daarnaast is er betere ondersteuning voor DirectX 11 gekomen, wat te zien is in onderstaande demo, dat in zijn geheel realtime berekend wordt. De makers maakten ook bekend dat Union hun portfolio van Unity-content naar Android-apparaten heeft omgezet. Een nieuwe service werd ook nog aangekondigd: Asset Store: Online Services. Deze marktplaats helpt game-ontwikkelaars met tools om hun games op het web of mobiel uit te geven met behulp van services van derde partijen in de virtuele winkel.

Peter Molyneux liet daarna zijn experiment Curiosity zien. Deze week lees je op FOK! een uitgebreid verslag en interview met deze overbekende game-ontwerper.