Bejeweled-makers snijden in personeelsbestand

Zeker vijftig mensen zijn ontslagen bij de Amerikaanse tak van gamebedrijf Popcap in Seattle. Bij het kantoor in Dublin wordt onderzocht of een reorganisatie noodzakelijk is. Dat heeft topman John Vechey van Popcap gezegd in een verklaring. Popcap is vooral bekend van spellen als Bejeweled, Peggle en Zuma's Revenge.

De reorganisatie binnen het bedrijf heeft volgens Vechey vooral te maken met nieuwe trends in de game-industrie. De opkomst van gratis en mobiele spellen vraagt een nieuwe aanpak van het bedrijf. "De trend heeft ons verrast", aldus Vechey.

Popcap verkoopt downloadbare spellen voor verschillende spelcomputers, tablets en smartphones. Daarnaast worden games op disc uitgegeven. "Maar het is nu een compleet andere wereld", zei Vechey over de opkomst van gratis spelletjes.

De grote doorbraak was enkele jaren geleden toen het bedrijf ook fanatieke gamers wist te boeien met het strategiespel Plants vs Zombies. Dinsdag kondigde het bedrijf aan dat er wordt gewerkt aan Plants vs Zombies 2.


Bejeweled-makers snijden in personeelsbestand