Zestig 'inbraken' op camping Lowlands

Op de camping van Lowlands zijn afgelopen weekend zeker zestig keer spullen en geld gestolen uit tenten. Vooral tijdens de eerste nacht, van donderdag op vrijdag, vonden veel tentinbraken plaats. De politie gaat ervan uit dat het werkelijke aantal tentroven hoger is, omdat veel mensen nog aangifte moeten doen.

De politie is over het algemeen zeer te spreken over het verloop van de zeer hete editie van het muziekfestival in Biddinghuizen. De ongeveer 55.000 bezoekers kregen niet met grote incidenten te maken.

Het strenge antidrugsbeleid zorgde er wel voor dat 160 bezoekers werden betrapt op gebruik of bezit van drugs. Meestal ging het om kleine hoeveelheden voor eigen gebruik, maar er werden ook zeven dealers opgepakt. Drie van hen zitten nog vast.

Acht mensen werden door de hitte onwel. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis allemaal terugkeren naar Lowlands. Een bezoeker van het dancefestival Decibel in Hilvarenbeek bezweek afgelopen weekend aan de hitte. Mogelijk waren er ook drugs in het spel.


Zestig 'inbraken' op camping Lowlands (Foto: Novum)