Lekker thuisblijven voor Lowlands!

Wil je wél de optredens van Lowlands, maar niet het gedoe met primitieve tenten? Een groot deel van de optredens op Lowlands zal live te volgen zijn op YouTube.

Concerten vanaf vier podia - Alpha, Grolsch, Bravo en India - worden via drie gelijktijdige livestreams uitgezonden. Dat heeft de organisatie van het popfestival in Biddinghuizen maandag bekendgemaakt.

"Youtube-uitzendingen zijn een schitterende nieuwe mogelijkheid om alternatieve popmuziek onder de aandacht te brengen van een gigantisch groot publiek", vindt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. "De kijkcijfers van Amerikaanse festivals als Bonnaroo en Coachella laten zien dat dit is wat de jonge muziekconsument wil."

Volgens de organisatie is het voor het eerst dat een Nederlands festival op deze manier wordt uitgezonden. Liefhebbers kunnen onder meer liveuitzendingen bekijken met The Black Keys, Ben Howard en The Maccabees. De optredens zijn tot negentig dagen na Lowlands, dat van vrijdag tot en met zondag duurt, terug te kijken.