De Boer: "Drie versterkingen zijn nodig"

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat er voor 31 augustus nog drie nieuwe spelers bij de selectie komen. Een verdedigende middenvelder, een centrale verdediger en een vleugelaanvaller zouden volgens De Boer richting Amsterdam moeten komen.

"Fabian Sporkslede speelt nu als verdedigende middenvelder bij Jong Ajax, maar hij doet dat nog niet zo lang. Ilan Boccara is een enorm talent op die positie, maar hij is er pas net. Hij maakt wel een hele goede indruk", liet De Boer weten op de vraag wie Vurnon Anita moet vervangen.

Hij vervolgt: "Dan hebben we Eyong Enoh nog, die als enige een volwaardige kracht voor het eerste elftal is op die positie. Enoh zal echter nog weken moeten herstellen van zijn blessure." De Boer gaf ook aan dat Theo Janssen weer voor die rol in beeld is.

Niet alleen voor de positie van verdedigende middenvelder wil De Boer versterking: "Ik hoop dan ook dat er nog een verdedigende middenvelder bij komt. Dat hebben we nodig. Eigenlijk kan je daarnaast ook stellen dat we nog een ervaren centrale verdediger en een linker of rechter vleugelaanvaller nodig hebben. Drie versterkingen zijn nodig."