C. van der Geest stopt als technisch directeur

Cor van der Geest legt binnenkort zijn functie als technish directeur bij de Judo Bond Nederland (JBN) neer. De 67-jarige Van der Geest acht de tijd rijp voor een opvolger. "Ik zie mezelf niet nog vier jaar deze functie vervullen. In een Olympische sport als judo is dit dan het juiste moment om te vertrekken", aldus Van der Geest.

Van der Geest is sinds 2001 voorzitter van de technische staf en de afgelopen vier jaar fulltime actief als technisch directeur. Onder zijn bewind werden vele Olympische medailles, wereldtitels en Europese titels behaald. "De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met de verdere professionalisering van de sport. De realisatie van de vier Judo Topsport Steunpunten is daar een goed voorbeeld van, al moet daar nog een slag gemaakt worden."

Het exacte moment van afzwaaien is nog niet gekozen. "Ik vertrek pas als er een goede opvolger is gevonden. Daarnaast wil ik betrokken zijn tot de herverdeling van de gelden door NOC*NSF een feit is. En een goede hoofdsponsor zou een mooi afscheidscadeau zijn."

Jos Hell, voorzitter van de JBN heeft begrip voor de keuze van Van der Geest. "Cor heeft een indrukwekkende staat van dienst in de judosport. Hij is het boegbeeld van het Nederlandse judo. Cor is de enige die deze keuze kan maken en die respecteren we uiteraard."