Voetballers Zuid-Korea verslaan Japan om het brons

Zuid-Korea heeft zich verzekerd van olympisch voetbalbrons. Treffers van Chu-Young Park en Jae-Cheol Koo waren te veel voor de dappere Japanners, aangevoerd door Maya Yoshida.

Beide Aziatische landen bereikten enigszins verrassend de halve finale en mochten onderling de bronzen plak betwisten. Het eerste halfuur kenmerkte zich vooral door veel overtredingen, waarna scheidsrechter Ravzan Irmatov al snel de eerste gele kaarten uitdeelde. De eerste echte kans kwam pas in de 28e minuut, toen aanvaller Hiroshi Kiyotake van Japan zijn schot gekeerd zag door doelman Sung-Ryong Jung.

Vervolgens creëerde Japan nog enkele kansen, maar was het Zuid-Korea dat aan de andere kant het net liet bollen. In de 37e minuut was het Arsenal-spits Chu-Young Park die raak wist te schieten. Na de openingstreffer was het duel meer open, waarna Jae-Cheol Koo in de 56e minuut de voorsprong verdubbelde. Nog geen minuut later miste hij een goede kans op de 3-0.

Na de 2-0 probeerde Japan, aangedreven door VVV-Venlo-verdediger Yoshida, het heft in handen te nemen, maar het slaagde daar nooit echt in. Enkele halve kansjes waren alles wat ze konden produceren en ook de drie ingebrachte wisselspelers wisten het verschil niet te maken. Zo wint Zuid-Korea zonder problemen de bronzen medaille.