FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 augustus 2012

Antiviral poster en trailer

Een nieuwe trailer en poster zijn online verschenen voor de horrorfilm Antiviral. De film zal dit jaar voor het eerst te zien zijn tijdens het Toronto International Film Festival en markeert het feature film debuut van regisseur Brandon Cronenberg.

Antiviral volgt het personage Syd March, een medewerker van een kliniek dat virussen afkomstig van zieke bekende personen verkoopt aan geobsedeerde fans. Als een poging om een virus door te verkopen voor eigen gewin faliekant fout gaat, raakt Syd besmet en is hij genoodzaakt om het mysterie rondom de dood van superster Hanna Geist te ontrafelen om zichzelf te redden.

Brandon Cronenberg is de zoon van David Cronenberg en wie bekend is met de oudere films van David Cronenberg zal zeker enige inspiratie ontwaren in de beelden die zijn vrijgegeven. De Cosmopolis regisseur stond onder andere bekend om zijn zogenaamde body horror en in onderstaande trailer belooft zoonlief hier meer dan genoeg van.

Of en wanneer Antiviral te zien zal zijn in ons land is nog niet bekend.

Vier je doelpunt zoals Balotelli in FIFA13

Als er iets geniaal was op het afgelopen EK, dan was het wel de feestviering van een doelpunt van Mario Balotelli. In FIFA 2013 is het nu ook mogelijk om je tegenstanders bloed onder de nagels vandaan te halen met de herkenbare feestviering van Balotelli.

In de FIFA-games zijn er gigantisch veel mogelijkheden om een goal te vieren, via motion capture zorgt Electronic Arts ervoor dat ook dit jaar nieuwe mogelijkheden zijn toegevoegd. FIFA 13 komt 28 september uit op bijna elk denkbaar platform.

[Overzicht] Uitslagen Londen dag 14

Vandaag was de veertiende dag van de Olympische Spelen in Londen. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Het werd voor Nederland wederom een succesvolle dag in Londen. Grootste succes was natuurlijk het goud van de hockeysters. In de finale versloegen ze Argentinië met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen. Het brons ging naar Groot-Brittannië, dat in de strijd om de derde plaats Nieuw-Zeeland met 3-1 versloeg.

Naast het goud won Nederland vandaag ook twee bronzen medailles. Het zeilduo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout was in de 470 klasse al uitgeschakeld voor goud en zilver, maar stelden vandaag wel het brons veilig. Een andere bronzen medaille was er verrassend voor BMX rijdster Laura Smulders.

Voor de mannen was er in de BMX minder succes. Raymond van der Biezen en Twan de Gendt grepen net naast de medailles door vierde en vijfde te worden. Ook voor Tommy Mollet was er geen succes. De taekwondoka werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Verder werden in het atletiektoernooi de Nederlandse dames zesde op de 4x100 meter. De Verenigde Staten liepen daarin een tijd van 40,82, wat een verbetering betekende van het record dat in 1985 gelopen werd door de DDR.

Uitslagen finales

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons Brons
Atletiek polsstok-hoogspringen Renaud Lavillenie (Fra) Björn Otto (Dui) Raphael
Holzdeppe (Dui)
 
Atletiek kogelslingeren Tatjana Lysenko (Rus) Anita Wlodarczyk (Pol) Betty Heidler (Dui)  
Atletiek 5.000 meter Meseret
Defar (Eth)
Vivian Cheruiyot (Ken) Tirunesh Dibaba (Eth)  
Atletiek 4x100 meter estafette Verenigde Staten Jamaica Oekraine  
Atletiek 1.500 meter Asli Çakir (Tur) Gamze Bulut (Tur) Maryam Yusuf Jamal (Brn)  
Atletiek 4x400 meter estafette Bahama's Verenigde Staten Trinidad & Tobago  
Hockey wedstrijd Nederland Argentinië Groot-Brittannië  
Synchroon-zwemmen Team Rusland China Spanje  
Taekwondo tot 67 kg Hwang Kyung-seon (ZKo) Nur Tatar (Tur) Helena Fromm (Dui) Paige McPherson (VS)
Taekwondo tot 80 kg Eduardo Sebastian Crismanich (Arg) Nicolas Garcia Hemme (Spa) Mauro Sarmiento (Ita) Lutalo Muhammad (GB)
Wielrennen, BMX BMX Mariana Pajon (Col) Sarah Walker (NZl) Laura Smulders (Ned)  
Wielrennen, BMX BMX Maris Strombergs (Let) Sam Willoughby (Aus) Carlos Oquendo (Col)  
Worstelen tot 55 kg vrije stijl Dzjamal Otarsoeltanov (Rus) Vladimir Khinsjegasjvili (Geo) Yang Kyong-il (NKo) Shinichi Yumoto (Jap)
Worstelen tot 74 kg vrije stijl Jordan Ernest Burroughs (VS) Sadegh Saeed Goudarzi (Irn) Soslan Tigijev (Oez) Denis Tsargoesj (Rus)
Zeilen 470 Belcher/Page (Aus) Patience/
Bithell (GB)
Calabrese/
De La Fuente (Arg)
 
Zeilen 470 Aleh/Powrie (NZl) Mills/Clark (GB) Westerhof/
Berkhout (Ned)
 
Zwemmen 10km marathon Oussama Mellouli (Tun) Thomas Lurz (Dui) Richard Weinberger (Can)  

Medaillespiegel

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Verenigde Staten 41 26 27 94
2 China 37 25 19 81
3 Verenigd Koninkrijk 25 15 17 57
4 Rusland 15 21 27 63
5 Zuid-Korea 13 7 7 27
6 Duitsland 10 18 14 42
7 Frankrijk 9 9 12 30
8 Hongarije 8 4 3 15
9 Australië 7 14 10 31
10 Italië 7 6 8 21
11 Nederland 6 5 8 19

Jackpot 190 miljoen valt in Groot-Brittannië

De grootste jackpot van Europa is vrijdagavond gevallen. Eén persoon had alle zeven getallen bij de loterij EuroMillions goed ingevuld. Hij of zij wint een bedrag van maar liefst 190 miljoen euro. Het winnende biljet was ingevuld in Groot-Brittannië, meldt de loterij.

De prijs is een record voor EuroMillions. In 2011 had een Schots echtpaar 185 miljoen euro gewonnnen. Ongeveer 40 miljoen mensen hadden de afgelopen weken een loterijticket ingevuld in de hoop op de jackpot.

EuroMillions is een samenwerking tussen negen loterijen in EU-landen. De loterij is niet actief in Nederland.

Jackpot 190 miljoen valt in Groot-Brittannië
Jackpot 190 miljoen valt in Groot-Brittannië (Foto: ANP)

Uitslagen Jupiler League (10/08/2012)

De Graafschap is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Jupiler League. De Doetinchemmers wonnen door doelpunten van Karim Tarfi en Soufian El Hassnaoui met 2-0 van Excelsior. Beide clubs kwamen vorig seizoen nog uit in de Eredivisie. Toen eindigden beide wedstrijden in een gelijkspel.

Sparta heeft de eerste drie punten binnen. SC Veendam werd in Rotterdam met 2-1 verslagen. Sandro Calabro maakte na amper drie minuten spelen het eerste doelpunt van dit seizoen in het betaald voetbal. In de tweede helft maakte de spits ook de tweede Rotterdamse goal. Lars Hutten had er na een kwartier spelen 1-1 van gemaakt.

Zondag wordt de eerste speeldag in de Jupiler League afgesloten. Dan staan FC Volendam - SC Cambuur en FC Oss - FC Den Bosch op het programma.

Overige uitslagen
FC Emmen - FC Dordrecht 1-1
Fortuna Sittard - AGOVV Apeldoorn 1-1
FC Eindhoven - MVV 2-3
Telstar - Helmond Sport 1-2
Almere City - Go Ahead Eagles 0-2

Auto uitgebrand na doorrijden na ongeval

Een automobilist is vrijdagavond doorgereden na een ernstig ongeluk in Dordrecht waarbij een man ernstig gewond was geraakt. De betrokken auto is later uitgebrand teruggevonden, meldde de politie.

Door de aanrijding raakte een 33-jarige Dordtenaar gewond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Medisch personeel in een traumahelikopter verleende bijstand. Toen veel mensen bij de plek van de aanrijding kwamen kijken ontstond een opstootje, maar dat werd snel gesust.

De uitgebrande auto stond op de Nassauweg en is in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk en het in brand steken van de auto.

Voetballers Zuid-Korea verslaan Japan om het brons

Zuid-Korea heeft zich verzekerd van olympisch voetbalbrons. Treffers van Chu-Young Park en Jae-Cheol Koo waren te veel voor de dappere Japanners, aangevoerd door Maya Yoshida.

Beide Aziatische landen bereikten enigszins verrassend de halve finale en mochten onderling de bronzen plak betwisten. Het eerste halfuur kenmerkte zich vooral door veel overtredingen, waarna scheidsrechter Ravzan Irmatov al snel de eerste gele kaarten uitdeelde. De eerste echte kans kwam pas in de 28e minuut, toen aanvaller Hiroshi Kiyotake van Japan zijn schot gekeerd zag door doelman Sung-Ryong Jung.

Vervolgens creëerde Japan nog enkele kansen, maar was het Zuid-Korea dat aan de andere kant het net liet bollen. In de 37e minuut was het Arsenal-spits Chu-Young Park die raak wist te schieten. Na de openingstreffer was het duel meer open, waarna Jae-Cheol Koo in de 56e minuut de voorsprong verdubbelde. Nog geen minuut later miste hij een goede kans op de 3-0.

Na de 2-0 probeerde Japan, aangedreven door VVV-Venlo-verdediger Yoshida, het heft in handen te nemen, maar het slaagde daar nooit echt in. Enkele halve kansjes waren alles wat ze konden produceren en ook de drie ingebrachte wisselspelers wisten het verschil niet te maken. Zo wint Zuid-Korea zonder problemen de bronzen medaille.

Goud Bahama's op 4x400m

Op de 4x400 meter estafette waren de Bahama's verrassend te sterk voor de Verenigde Staten. Op het laatste rechte stuk werd Angelo Taylor ingehaald door Ramon Miller. De winnende tijd van de Bahama's was 2.56,72 minuten, een nationaal record. De VS hadden 33 honderdsten meer nodig. Trinidad en Tobago werd in 2.59,40 derde.

De Belgische equipe kon niet voor een stunt zorgen. In 3.01,83 minuten werd een zesde plaats behaald. Zuid-Afrika, dat na een val in de halve finale werd toegevoegd aan het finaleveld, werd met Blade Runner Oscar Pistorius als slotloper laatste.

Farce bij kogelslingeren voorkomen

Het kogelslingeren voor vrouwen op de Olympische Spelen in Londen is vrijdag aan een blamage ontsnapt. De Duitse Betty Heidler had in haar vijfde poging een verre worp, maar die werd verkeerd gemeten. Na een beroep mocht ze haar poging overdoen, maar een goede afstand leverde dat niet op. Een schandaal leek in de maak, maar uiteindelijk kwam toch de juiste afstand van 77,13 meter boven tafel en pakte Heidler brons.

Heidler moest de zege laten aan de Russin Tatyana Lysenko die een olympisch record van 78,18 meter liet aantekenen. De Poolse Anita Wlodarczyk pakte met 77,60 het zilver.

Turkse vrouwen beheersen 1500 meter

Turkije heeft vrijdag twee olympische medailles gewonnen op de atletiekbaan. Asli Cakir Alptekin won in 4.10,23 minuten goud. Haar net 20-jarige landgenote Gamze Bulut werd op zeventien honderdsten tweede. Maryam Yusuf Jamal uit Bahrein werd derde. Haar tijd van 4.10,74 was goed voor brons.

Het goud bij het polsstokhoogspringen bij de mannen was voor de Fransman Renaud Lavillenie die als enige over 5,97 meter ging en hiermee het olympisch record aanscherpte. De Duitser Bjorn Otto won zilver, voor zijn landgenoot Raphael Holzdeppe. Beiden gingen over 5,91 meter, maar Otto werd hoger geklasseerd omdat hij minder foutsprongen had.

VVD: dader moet dokken bij veroordeling

De VVD wil een zogenoemde slachtoffertaks gaan invoeren, die ervoor zorgt dat iedereen die wordt veroordeeld voor een strafbaar feit een bepaald bedrag moet ophoesten. Demissionair staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft dat vrijdag gezegd op BNR Nieuwsradio.

De taks, die de VVD terug zou willen zien in een eventueel regeerakkoord als de VVD opnieuw in de coalitie terechtkomt, heeft onder meer als doel dat daders meebetalen aan hun eigen opsporing en vervolging. Volgens Teeven zijn er al verschillende Europese landen die een dergelijke slachtoffertaks hebben en zou het daar goed werken.

De VVD denkt volgens Teeven aan een bedrag van tussen de 35 en 45 euro die de daders moeten gaan betalen. Het geld moet in een fonds komen, waaruit slachtoffers worden betaald. Dat laat volgens de demissionair staatssecretaris echter onverlet dat de staat blijft proberen schadevergoedingen die de staat aan slachtoffers voorschiet op de daders te verhalen.

Sinds september vorig jaar bestaat er een regeling, waarbij de overheid de schade voor slachtoffers van zeden- en geweldsmisdrijven voorschiet. Slachtoffers kunnen om een voorschot vragen als een vonnis onherroepelijk is en de rechter heeft bepaald dat de dader het slachtoffer schadevergoeding moet betalen. Ook moeten er acht maanden zijn verstreken zonder dat de dader heeft betaald.

Vorige week werd bekend dat het grootste deel van de schadevergoedingen voor slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven vooralsnog voor rekening komt van de maatschappij. Sinds september heeft de overheid in 6500 zaken ruim tien miljoen euro aan schadevergoeding uitgekeerd aan slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven. Vooralsnog is daarvan slechts zes ton geïncasseerd bij de daders. Justitie probeert nu nog circa negen miljoen euro aan voorschotten te innen. Ruim acht ton, vooral uit oudere zaken, is inmiddels afgeboekt als niet te innen.


VVD: dader moet dokken bij veroordeling (Foto: Novum)

Maker E.T. overleden

De 'vader' van het buitenaardse wezen in de gelijknamige film E.T., Carlo Rambaldi, is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden. De drievoudig Oscarwinnaar overleed in het Italiaanse Lamezia Terme, waar hij tien jaar heeft gewoond.

De Italiaanse Rambaldi, ook wel de meester van de special effects genoemd, kreeg zijn Oscaronderscheidingen voor E.T. uit 1982 van Steven Spielberg, Alien uit 1979 van Ridley Scott en King Kong uit 1976 van John Guillermin. De Italiaanse regisseur Pupi Avati omschreef Rambaldi als 'een kind dat dolgraag speelde en speelgoed maakte', aldus persbureau ANSA.


Maker E.T. overleden (Foto: Novum)

Lichaam Poolse pedopriester gevonden op kerkhof

Een verkoold lichaam dat op een kerkhof in het oosten van Polen is gevonden is waarschijnlijk van een priester die verdacht werd van kindermisbruik. Dat heeft een Poolse aanklager vrijdag gezegd.

De Poolse autoriteiten weten zo goed als zeker dat het het lichaam is van Boguslaw P. Eerder deze week werd hij officieel aangeklaagd voor het mishandelen van twee Poolse jongens, tien jaar geleden. De priester ontkende de aantijgingen. Hij werd tevens verdacht van het misbruiken van een misdienaar in Duitsland, waar hij in 2004 en 2005 werkzaam was.

Het lichaam werd gevonden nabij het graf van de ouder van de priester. Een DNA-test moet uitsluitsel geven over de identiteit van het lichaam.

Wikipedia-pagina Romney 'op slot' door Colbert

De Wikipedia-pagina’s van de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney en een aantal van zijn republikeinse collega’s zijn tijdelijk op slot gezet. Wikipedia-gebruikers moeten nu ingelogd zijn om deze pagina’s te kunnen bewerken.

Reden hiervoor is een uitspraak van de populaire Amerikaanse tv-host Stephen Colbert, aldus de BBC. In zijn satirische nieuwsshow ‘The Colbert Report’ ging hij in op een media-onderzoek waarin werd gesuggereerd dat de populariteit van een presidentskandidaat mede bepaald kan worden aan de hand van het aantal edits van zijn Wikipedia-pagina. Vervolgens riep hij op om wijzigingen aan te brengen in de Wiki’s van Romney en consorten. Colbert-fans vonden massaal hun weg naar de internetencyclopedie en ‘maakten er een rommeltje van’.

Naar verwachting zullen de pagina's, zodra de storm is overgewaaid, wel weer open worden gesteld.

Gouden plak voor hockeysters

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben op de Olympische Spelen goud veroverd. In de finale werd Argentinië verslagen met 2-0 door doelpunten van Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen.

In een spannende eerste helft was het duidelijk dat beide ploegen enigszins gespannen waren. Dat leidde tot veel fouten over en weer, maar er werd niet gescoord. In de tweede helft was de concentratie bij Nederland aanzienlijk hoger dan bij de Zuid-Amerikaanse tegenstander. Eerst scoorde Dirkse van den Heuvel nadat een strafcorner van Paumen werd gekeerd. Tien minuten later scoorde diezelfde Paumen wel direct door de bal in de bovenhoek te plaatsen.

Voor de hockeyvrouwen is het de derde gouden plak in de olympische historie, na 1984 en 2008. In 1996, 1988 en 2000 wonnen de dames brons en vier jaar later in Athene werd een zilveren plak behaald.


Hockeydames verslaan Argentinië en veroveren goud. (Foto: Pro Shots)

Azarenka geeft geblesseerd op in Montreal

Victoria Azarenka heeft zich vrijdag geblesseerd teruggetrokken uit het masterstoernooi van Montreal. De Wit-Russin heeft last van een knieblessure. Door de terugtrekking van Azarenka staat Tamira Paszek in de derde ronde. De Oostenrijkse stond op 3-3 tegen Azarenka toen hun wedstrijd donderdag door regen werd onderbroken.

Met het afhaken van Azarenka is de weg vrij voor Agnieszka Radwanska om de eerste plaats op de wereldranglijst over te nemen. De Poolse moet dan wel het toernooi winnen in Canada.

Buemi spreekt met 'competitief team' voor 2013

Sébastien Buemi lijkt een goede kans te hebben om in 2013 weer op de Formule 1-grid te staan. De Zwitser is na zijn ontslag bij Scuderia Toro Rosso testrijder bij Red Bull, maar wil weer racen. Hij zegt tegen het Zwitserse 20 Minuten in gesprek te zijn met een 'competitief team'.

"Ja. Ik heb opties. Ik kan niet meer zeggen voordat de inkt van het contract is opgedroogd. Maar ik kan wel verklappen dat mijn perspectieven goed zijn." Teams als Marussia of HRT hoeven in ieder geval niet bij Buemi aan te kloppen. "Nee, dat doe ik niet. Ik wil graag weer racen, maar die teams zijn gewoon te ver verwijderd van de rest. Het heeft geen zin als je na vijftien ronden al op een ronde wordt gezet."

De 23-jarige Zwitser werd ook nog even gevraagd naar zijn oude werkgever Toro Rosso die momenteel met problemen kampt. "Het gaat niet goed met ze, ze hebben minder punten dan in 2011, maar ik denk er niet meer aan. Het hoofdstuk Toro Rosso heb ik afgesloten."

Uitslag Willem II - NAC Breda

Op vrijdagavond is het 57ste seizoen van de eredivisie van start gegaan. De openingswedstrijd is een Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda. De Tricolores zijn na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau en de club uit Breda werd vorig seizoen dertiende. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De thuisclub kwam op voorsprong door invaller jens Podevijn. Drie minuten voor tijd scoorde Anthony Lurling de 1-1.  

Lurling maakt de 1-1 (Foto: Pro Shots)

 Karakteristieken:

Willem II

1 - 1

NAC Breda

 79' Podevijn    87' Lurling 
 
 Gele kaart: Podevijn(Willem II), Hadouir, Gudelj (NAC Breda)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.400
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Meul
v. Buuren
v.d. Rijt
Haastrup
M. Piqué
Misidjan
H. Mulder
Haemhouts
Vossebelt
Höcher
Snijders(Podevijn/72)
  Ten Rouwelaar
De Roover
Luijckx
Botteghin
Looms
Buijs
Gilissen(Hooi/46)
Gudelj
Hadouir(Lasnik/86)
Schalk((Janse/ 69)
Lurling

Veel vallende sterren komende nachten

De komende nachten kunnen liefhebbers van vallende sterren hun hart ophalen. De komende nachten zijn ze extra goed te zien. De zogeheten Perseïdenzwerm kruist de baan van de aarde, waardoor de sterren de afgelopen dagen al te zien waren.

Het hoogtepunt van de meteorenzwerm zal rond zondag 12 augustus zijn, waarbij er wel 100 vallende sterren per uur te zien zijn. Ook het feit dat het op veel plekken helder is maakt het extra makkelijk de sterren te ontwaren.

Ook zijn de omstandigheden dit jaar gunstig, omdat er weinig maanlicht is rond het hoogtepunt. Vooral in de tweede helft van de nacht zullen de meteoren goed zijn waar te nemen.

Vallende sterren zijn geen echte sterren die naar beneden vallen, maar kleine steentjes die vanuit de ruimte de dampkring van de aarde binnendringen. De steentjes van de zwerm die de baan van de aarde nu kruist, zijn achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle.

Wereldrecord VS op 4x100m, Nederland zesde

De Nederlandse vrouwen hebben niet voor een medaille kunnen zorgen in de finale van de 4x100 meter estafette. Kadene Vassell, Dafne Schippers, Eva Lubbers en Jamile Samuel eindigden als zesde in 42,70.

Het goud ging naar de Verenigde Staten die met 40,82 het wereldrecord uit 1985 dat op naam stond van Oost-Duitsland (41,37) verbeterde. Jamaica pakte het zilver in 41,41. Het brons was voor Oekraïne in 42,04.

Defar wint 5.000m

De Olympische titel op de 5.000 meter bij de vrouwen is gewonnen door Meseret Defar. De Ethiopische atlete plaatste een beslissende jump in het laatste deel van de race en kwam in 15.04,25 over de finish.

Het zilver ging naar Vivian Cheruiyot uit Kenia in 15.04,73. De bronzen plak was voor de Ethiopische wereldrecordhoudster Tirunesh Dibaba (winnares van de 10.000 meter) die in 15.05,15 over de meet kwam.

Kind Bosnië dood door landmijn

Een 6-jarige jongen is vrijdag in Bosnië omgekomen toen hij op een landmijn stapte. De vader van de jongen raakte gewond. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De vader en zoon waren in een bos ten noorden van Sarajevo hout aan het verzamelen toen het fatale ongeluk plaatshad. De jongen was op slag dood. Zijn vader raakte ernstig gewond door scherven van de mijn en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Rihanna 'raakte beste vriend kwijt' na mishandeling

Rihanna raakte naar eigen zeggen haar beste vriend kwijt toen Chris Brown haar mishandelde. "Het was vernederend, ik schaamde me", blikt de zangeres met Oprah Winfrey terug op de gebeurtenissen van februari 2009.

Na de mishandeling, die meteen het einde van de relatie van Rihanna en Chris betekende, ging de nu 24-jarige zangeres door een moeilijke periode. "Ik was woest, koesterde wrok", biecht Rihanna op. "Ik ging door een duistere periode."

Inmiddels kunnen de zangeres en Brown, die schuld bekende en een taakstraf kreeg, weer samen door een deur. Volgens geruchten zouden de twee proberen hun relatie nieuw leven in te blazen. Het interview dat Oprah met Rihanna had, wordt volgende week zondag uitgezonden in de Verenigde Staten.

Pechtold weigert uitvoering programma SP

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold wil niet na de komende verkiezingen in een coalitie zitten die het SP-programma gaat uitvoeren. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in het televisieprogramma WNL Half 8 Live!. "Ik zou het niet kunnen."

Het grootste probleem is volgens Pechtold, behalve het standpunt van de SP ten opzichte van Europa, de staatsschuld. Ook zou de gezondheidszorg onbetaalbaar worden. Daarbij is de SP tegen veel dingen, vindt Pechtold. "Ze waren tegen het vorige kabinet, tegen het kabinet daarvoor, tegen het vijfpartijenakkoord dat de staatsschuld terugbrengt."

Met de VVD zou D66 eerder zakendoen. "Daarmee hebben we eerder geregeerd. Dat zou prima kunnen."

Volgende week helderheid over asbest Utrecht

De gemeente Utrecht komt volgende week met de resultaten van het onderzoek naar het asbest in de wijk Kanaleneiland. Dan zal duidelijk worden waar het asbest mogelijk is vrijgekomen. Ook de contra-expertise van TNO wordt dan openbaar gemaakt, laat de gemeente vrijdag weten.

Dinsdag meldde de gemeente dat de openbare ruimtes in Kanaleneiland asbestvrij zijn. Vorige maand werd in een flat aan de Stanleylaan het kankerverwekkende asbest ontdekt bij werkzaamheden. Daarop moesten bewoners van honderden woningen hun huizen verlaten. De bewoners van flats aan de Marco Pololaan zijn inmiddels weer thuis.

Ook Medeco belt patiënten over urineverlies

Ook verpleegkundigen van Medeco bellen in opdracht van apothekers met klanten die kampen met urineverlies. Dat bevestigt een woordvoerder van zorggigant Mediq, waar Medeco onder valt na een bericht van NRC Handelsblad. De krant deed een rondgang langs fabrikanten en leveranciers van incontinentiemateriaal.

Medeco wisselt alleen gegevens uit met de Mediq-apotheken. Het bedrijf gaat minder ver dan Tena in de uitwisseling van gegevens met apothekers. Medeco vroeg de apothekers om een overeenkomst te tekenen waarin zij beloven de Wet bescherming persoonsgegevens in acht te nemen.

Tot nu toe gingen ongeveer 25 van de 230 Mediq-apotheken akkoord. De verwachting is dat dit aantal stijgt naarmate meer apotheken hun aanvraag geregeld hebben.

Donderdag ontstond ophef toen bleek dat verpleegkundigen van luierfabrikant Tena patiënten bellen om over hun urineverlies te praten. Aan de hand van die gesprekken krijgen apothekers advies welk product gewenst is. De apothekers hebben Tena ingeschakeld omdat ze van zorgverzekeraar Achmea hun cliënten moeten indelen in een gebruikersprofiel.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zei daarop dat het niet door de beugel kan dat bedrijven de beschikking krijgen over patiëntgegevens. Tena kondigde vrijdag aan voorlopig te stoppen met het bellen van incontinente patiënten. De fabrikant gaat in overleg met alle betrokken partijen.

Apothekers en de zorgindustrie werken ook op andere manieren samen. NRC Handelsblad wijst erop dat Van Heek Medical regelmatig incontinentiespreekuren in apotheken houdt. De leverancier trekt ook met apotheken langs ziekenhuizen om nieuwe producten te presenteren.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman laat weten te willen dat minister Schippers onderzoekt hoe vaak het voorkomt dat producenten van medische producten onderzoek doen voor apothekers. Ook moet duidelijk worden waar sprake is van belangenverstrengeling en privacyschending. "Zeker nu het debat over de kosten in de zorg op de agenda staat, moet alles gericht zijn op het belang van goede zorg voor de patiënt."

Estafetteheren naar finale

De Nederlandse mannen hebben de finale bereikt van de 4x100 meter estafette. Mariano, Martina, Codrington en Van Luijk liepen met 38,29 een nieuw Nederlands record, net zoals de Nederlandse vrouwen gisteren deden.

Nederland kwam als vierde in hun halve finales over de meet. De Britten, die voor hun eindigden, werden echter gediskwalificeerd waardoor Nederland als derde eindigde en zich rechtstreeks voor de finale plaatste. De Britse mannen werden gediskwalificeerd omdat ze het stokje buiten het wisselvak hadden afgedragen.

Laagste graanproductie VS sinds 2006

De Verenigde Staten gaan de poverste graanoogst sinds 2006 tegemoet. Dat heeft het ministerie van landbouw vrijdag voorspeld. De aanhoudende droogte is dodelijk voor gewassen in het land.

Het ministerie stelde de verwachte graanproductie bij van dertien miljard bundels graan naar 10,8 miljard bundels. Als de voorspelling uitkomt is dat de laagste graanproductie in de VS sinds 2006.

De lage productie is extra wrang voor de Amerikaanse boeren, die voor de zomer juist een recordoogst verwachten. Sinds 1937 werden niet zoveel hectares ingezaaid.

Rouwende Poolse giraffe krijgt gezelschap

Een jonge Poolse mannetjesgiraffe, die eenzaam achterbleef toen zijn twee vrouwtjes zich afgelopen voorjaar doodschrokken van een stel vandalen, krijgt liefst drie nieuwe vriendinnetjes. De drie dames verhuizen volgende week naar het verblijf van Rothschildgiraf Tofik in de dierentuin van het Poolse Lodz.

De 2-jarige Lira komt uit Leipzig, de even oude Lokatka uit Warschau en Judita van 9 woonde tot dusver in Plock, dat in Midden-Polen ligt. Wlodzimierz Stanislawski van het fokprogramma in Lodz vertrouwt erop dat Tofik inmiddels het verleden achter zich heeft gelaten. Hij is aangesterkt en kan het gezelschap van drie vrouwtjes aan, verwacht Stanislawski.

Na de aanval van vandalen op de dierentuin, in mei, verloor Tofik zijn twee vrouwtjes. De giraffen, van nature schuwe vluchtdieren, bezweken aan de stress. De vandalen, die onder meer parkmeubilair en prullenbakken in de verblijven naast dat van Tofiks familie smeten, zijn nooit gepakt.

Ook met Tofik ging het bergafwaarts. Hij vermagerde, liet zijn voer onaangeroerd en raakte bij het minste geringste in paniek. Maar hij lijkt nu het drama te hebben verwerkt.

Europa Universalis IV komt in derde kwartaal 2013

Paradox heeft het complexe strategiespel Europa Universalis IV aangekondigd. Het spel moet in het derde kwartaal van 2013 uitkomen. De ontwikkelaar heeft al wat informatie vrijgegeven over toevoegingen en verbeteringen in het vierde deel van de Europa Universalis-reeks.

De speler begint het spel aan het einde van de Middeleeuwen. Als leider is de speler verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van hun land en het volk. Er zijn 250 verschillende naties om uit te kiezen. Tijdens het spelen vinden speciale gebeurtenissen plaats zoals een belangrijke beslissing of een korte quest zodat het spel dichter bij de geschiedenis blijft. In voorgaande delen werden spelers losgelaten op de wereld en kon de hele historie van de wereld herschreven worden.

Paradox heeft gekeken naar een andere titel van de studio, Crusader Kings II. De game was succesvol en daar leert de ontwikkelaar van. De wereldmap toont nu de vier seizoenen en een verbeterde handelssysteem. Iets wat uit Crusader Kings II is overgenomen is 'personality', wat de relaties tussen verschillende regeerders en leiders bepaald. In Europa Universalis IV gaat dit Monarch Power heten. Ook gaan ze zich onder andere richten op betere graphics, een gestroomlijnde interface en een betere afwerking voor de release.

Multiplayer is mogelijk in competitieve en coöperatieve modi met 32 spelers.

Hieronder zijn de eerste screenshots te zien.

Europa Universalis IVEuropa Universalis IV
Europa Universalis IVEuropa Universalis IV
Europa Universalis IVEuropa Universalis IV

FOK!focus: Films waarin de bad guy wint

Worden jullie er ook moe van dat in de meeste Hollywoodfilms het 'goede' altijd triomfeert over het kwade? Dat is veelal het geval. Hoewel dit erg zoetsappig en hoopgevend is, strookt het niet met de wereld die wij kennen. Het is onrealistisch. De huidige wereld is doorgaans wreed en oneerlijk. In Hollywood hebben ze echter altijd nog de neiging om de boel te idealiseren. Toch zijn er een aantal films gemaakt die tegen de conventies in gaan en waar de bad guy wel overwint. Dus voor de misantropen onder ons, hier een lijst met vijf films waarin het kwaad zegeviert!

Let op: Vanaf nu komen er spoilers. Dus pas op!

De huidige wereld is doorgaans wreed en oneerlijk. In Hollywood hebben ze echter altijd nog de neiging om de boel te idealiseren. Toch zijn er een aantal films gemaakt die tegen de conventies in gaan en waar de bad guy wel overwint. Dus voor de misantropen onder ons, hier een lijst met vijf films waarin het kwaad zegeviert!

Vakantiekracht geeft vrienden tien mille korting

Een 19-jarige kassamedewerkster van een warenhuis in het centrum van Amsterdam heeft haar vrienden voor ruim tienduizend euro korting gegeven. In een woning in Amsterdam Zuidoost trof de politie 472 kledingstukken aan die waarschijnlijk uit de winkel komen.

De vakantiekracht zou veel te weinig op de kassa hebben aangeslagen voor dure kleding en lingerie. Klanten verlieten volgens de politie met volgestampte tassen de winkel, terwijl de kassa maar een kleine transactie liet zien.

Een beveiliger van het warenhuis stapte eind vorige maand naar de politie om aangifte te doen tegen de vakantiekracht, waarna de vrouw werd aangehouden. Ze is inmiddels weer op vrije voeten en moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Tandarts beboet voor te hoog tarief trekken kies

De Groningse tandartspraktijk Eurosmile krijgt een boete voor het jarenlang declareren van een te hoog tarief voor het trekken van kiezen en tanden. De tandarts heeft hierdoor zo'n 35.000 euro te veel opgestreken. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vrijdag, die toezicht houdt op de declaraties van tandartsen.

De vrouw declareerde jarenlang via de code voor een zogenoemde complete extractie, terwijl ze de code voor het gewoon trekken van een kies had moeten gebruiken. Het tarief voor een complete extractie ligt veertig euro hoger dan dat voor het gewoon trekken van en kies.

De hoogte van de boete is niet bekend. De tandarts heeft bezwaar ingediend tegen de boete.

Diarra verruilt Marseille voor West Ham United

Middenvelder Alou Diarra zet zijn loopbaan voort bij West Ham United. De 31-jarige Fransman komt over van Olympique Marseille, waar hij slechts een jaar onder contract stond. Volgens Franse media kost hij de Premier Leagueclub zo'n tweeënhalf miljoen euro.

"Ik hoop dat ik met mijn ervaring iets kan bijdragen. De fans zullen mij elke wedstrijd alles zien geven", liet Diarra weten. De 44-voudig international was deze zomer actief op het EK, maar werd door de nieuwe bondscoach Didier Deschamps niet opgeroepen voor een vriendschappelijke interland tegen Uruguay.

De verdedigende middenvelder stond in Engeland eerder onder contract bij Liverpool. Hij veroverde zowel met Olympique Lyon als Bordeaux de Franse titel.

Duits vliegtuigje boort zich in Noorse berg

Een klein Duits vliegtuigje heeft zich vrijdag in een berghelling bij het Noorse Bjugn geboord. De crash kostte volgens de Noorse politie aan drie mensen het leven.

De Cessna 172 werd gevonden in een afgelegen gebied bij Bjugn, even ten noorden van Trondheim, liet reddingswerker Per Fjeld weten. Het was volgens de politie ten tijde van het ongeval druilerig en mistig in het midden van Noorwegen.

Justitie Frankrijk: verkrachting meisje staat op zichzelf

De verkrachting van een 11-jarig Frans meisje op een camping in de Ardèche is een 'op zich zelf staand geval'. Het ontbreekt volgens de Franse justitie vooralsnog aan bewijs dat de verkrachter vaker heeft toegeslagen, melden Franse media.

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje in de nacht van 7 op 8 augustus is verkracht, verklaarde vice-procureur Franck Alzingre van Privas vrijdagmiddag. "Vooralsnog is geen andere verkrachting bewezen." Er is ook 'geen verband aangetoond met andere zaken en we houden in het onderzoek elke mogelijkheid open'.

Eerder berichtten Franse media dat de Franse politie de jacht had geopend op een veertiger die ervan zou worden verdacht sinds eind juni op campings in de Ardèche zeker vijf meisjes te hebben aangerand of verkracht. Het ging daarbij om meisjes tussen de 7 en 12 jaar. De verkrachting van dinsdagnacht op camping Le Chantalou in Saint-Didier-sous-Aubenas zou de laatste in de reeks zijn.

De man drong volgens Alzingre dinsdagnacht een tent binnen waar twee meisjes van 11 lagen en verkrachtte een van hen. De man sloeg op de vlucht toen de meisjes om hulp riepen en wist ongehinderd te ontkomen. Op grond van de getuigenissen van de meisjes heeft justitie een signalement opgesteld dat onder agenten in heel het land is verspreid.

Poederbrief bij Brabantse cafetaria

Bij een cafetaria in het Brabantse Sambeek is een poederbrief bezorgd. De cafetaria blijft uit voorzorg vrijdag gesloten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt de brief, meldt de politie.

De brief werd bezorgd bij cafetaria Route 66. Volgens Omroep Brabant waren de eigenaren en medewerkers rond 13.30 uur net bezig de zaak te openen toen ze de brief vonden. Daarop belden ze de politie. De vijf medewerkers en eigenaren zijn helemaal ontsmet en vervolgens naar buiten gebracht.

Zogende Amerikaanse belandt ongewild in pornovideo's

Een Amerikaanse vrouw die tot haar verbijstering haar borsten terugzag in online pornofilmpjes, heeft de maker aangeklaagd van de instructievideo voor borstvoeding waarin haar borsten figureerden. Mediabedrijf Meredith, dat de beelden van een zogende Maryann Sahoury schoot, vertoonde ze niet, zoals beloofd, alleen op opvoedkanaal Parents TV, maar plaatste ze ook op Youtube.

"Het was beangstigend", zei de 35-jarige moeder uit New Jersey. "Ik ben hiervoor niet betaald. Ik wilde niet een soort beroemdheid worden. Ik deed dit om andere moeders te helpen."

Sahoury klaagt Meredith aan omdat het bedrijf haar zou hebben beloofd haar naam in de video niet te gebruiken, maar die mondelinge afspraak schond. Haar volledige naam verscheen in beeld. Meredith beweert dat Sahoury zwart op wit toestemming heeft gegeven voor het gebruik van 'beeld, stem en naam' van haarzelf en haar dochtertje.

In juli 2010 googlede Sahoury haar eigen naam - en werd onaangenaam verrast. Haar naam bleek te verwijzen naar rijen pornografische sites en online video's. In één van de filmpjes waren beelden van haar boezem versneden met beelden van een vrouw met 'vergelijkbare gelaatstrekken en lichaamsvormen', die seksuele handelingen uitvoert. Ook zoeken op de naam van haar dochter leverde tal van pornografische links op.

[Upd] Geen plak taekwondoka Mollet

De Nederlandse taekwondoka Tommy Mollet heeft zich in de klasse tot 80 kilogram voor de kwartfinales geplaatst. Mollet versloeg in de eerste ronde de Egyptenaar Abdelrahman Ahmed na sudden death.

De kwartfinales zijn later vandaag.

Update 17.25 uur

Mollet is in de kwartfinales uitgeschakeld. Hij verloor met 5-4 van Arman Yeremyan uit Armenië. Hij maakt nog kans op een herkansing voor brons als Yeremyan de finale bereikt.

Update 19.12 uur

Omdat Yeremyan er niet in slaagde de finale te bereiken, kon Mollet niet proberen om via de herkansingen alsnog op te gaan voor brons.

Opnieuw arrestaties grote prostitutiebende

In een onderzoek naar een criminele bende uit Oss zijn woensdag en donderdag twee verdachten aangehouden. Hiermee komt het aantal opgepakte verdachten op zestien. Dertien van hen zitten nog vast, meldt de politie vrijdag.

De mannen die woensdag en donderdag zijn aangehouden, zijn 18 en 42 jaar en komen uit Oss. Het tweetal wordt, net als andere leden van de bende, verdacht van mensenhandel. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

In juni meldde de politie in Oss en omgeving negen mensen te hebben aangehouden voor internationale handel in verdovende middelen, wapenbezit, witwassen en mensenhandel. Op tien plekken werden huiszoekingen verricht.

In een van de woningen werd een aantal Oost-Europese vrouwen, onder wie een minderjarige, aangetroffen. De vrouwen werkten vermoedelijk illegaal in de prostitutie. Bij de actie werden destijds ongeveer 150 agenten ingezet.

Domper voor gepasseerde Schaars

Stijn Schaars is teleurgesteld dat hij geen deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Sporting Portugal werd door de nieuwe bondscoach Louis van Gaal gepasseerd voor de oefeninterland met België van woensdag. "Een domper, daar kan ik eerlijk over zijn", zegt hij tegen zijn belangenbehartiger.

De 28-jarige Schaars maakte onder Bert van Marwijk het WK van 2010 en het EK van afgelopen zomer mee. "Ik beschouw het nog altijd als een eer om voor het Nederlands elftal te worden opgeroepen. Ik moest dus best wel even slikken toen ik dat bericht las. Ik ben er de afgelopen jaren bijna onafgebroken bij geweest. Even wennen dus."

Toch denkt Schaars, die ervan uitgaat dat Van Gaal nog contact met hem opneemt, dat hij weer in beeld komt voor Nederland. "Dit betekent niet het einde van mijn interlandcarrière. Ik weet dat de technische staf van Oranje me zal blijven volgen."

EA maakt gamescom line-up bekend

Electronic Arts is volgende week op de gamescom aanwezig en vandaag hebben ze bekendgemaakt welke games er speelbaar zijn. Tussen de speelbare games zit ook onder andere Crysis 3.

De volledige line-up is:

  • Crysis 3
  • FIFA 13
  • EA Sports FIFA Manager 13
  • Medal of Honor Warfighter
  • Need for Speed Most Wanted
  • Star Wars: The Old Republic
  • SimCity

EA zal op dinsdag 14 augustus ook een persconferentie geven waar verwacht wordt dat ze minimaal één nieuwe game bekend zullen maken.

Epic Games richt Impossible Studios op

Epic Games heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe studio gaan oprichten genaamd Impossible Studios. De nieuwe studio bestaat voornamelijk uit ex-werknemers van Big Huge Games dat na de release van Kingdoms of Amalur over de kop ging.

De studio gaat zich als eerste bezighouden met Infinity Blade: Dungeons voor iOS. Sean Dunn, baas van de nieuwe studio, is blij dat het team samen kon blijven en een nieuwe kans kreeg door Epic Games.

“Epic Games has truly embraced this stellar collection of developers who were displaced by the closing of Big Huge Games. They have looked after us with complete care, giving us all the tools and resources we need to make a lot of gamers happy.”

Arts verdacht van 'waterboarden' dochter (11)

Een Amerikaanse kinderarts die bijna-doodervaringen bestudeerde 'waterboardde' zijn eigen dochter. Dat heeft het nu 11-jarige meisje tegen de politie gezegd. De verdediging doet de beschuldiging af als een publiciteitsstunt van een onbetrouwbare getuige.

Drie jaar geleden zou de nu 58-jarige Melvin Morse zijn dochter onder een lopende kraan hebben gehouden om haar naar eigen zeggen voor straf te waterboarden. Dat gebeurde nog zeker drie keer, en moeder Morse keek onbewogen toe.

Waterboarding, waarbij verdrinking wordt nagebootst, is eerder door Amerikaanse ondervragers toegepast op terreurverdachten. De 'verhoormethode' is volgens haar vele tegenstanders een vorm van marteling.

Het echtpaar Morse is op grond van de verklaringen van hun dochter aangeklaagd voor een reeks strafbare feiten. Morse, die verscheidene boeken schreef over paranormale gaven en bijna-doodvervaringen, was net op borgtocht vrij. Hij was in juli al opgepakt omdat hij zijn oudste dochter aan haar enkels over het grindpad naar binnen sleepte, om haar daar een afranseling te geven. Haar zusje van zes keek toe.

Volgens de advocaat van Morse heeft diens oudste dochter 'moeite met ouderlijk gezag' en heeft het meisje jaren geleden al eens haar halfbroer ervan beticht haar te hebben mishandeld. Haar ouders stapten naar de politie en de halfbroer werd ingerekend - tot de aangeefster maanden later bekende dat ze alles uit haar duim had gezogen. Ze wilde niet dat de halfbroer bij hen inwoonde.

Truck sloopt Porschedealer en 11 auto's

In Nieuw-Zeeland heeft een vrachtwagen maar liefst elf auto's gesloopt in één enkele botsing. Het ongeluk ontstond toen een busje een U-bocht probeerde te maken en hierbij een vrachtwagen raakte.

De chauffeur van de truck verloor de macht over het stuur, ramde elf auto's en een takelwagen. Die laatste werd door de truck de showroom ingeduwd, waar hij enkele Porsches en Audi's ramde. Het bestelbusje dat de U-bocht wilde maken zou wel tien meter door de lucht zijn gevlogen.

"Het leek the Dukes of Hazard wel", vertelde ooggetuige Brian Cox tegen de lokale pers. Foto's vind je op de bronsite.

VVD verliest terrein, SP klimt in peiling

De VVD verliest fors terrein in de peiling van Ipsos Synovate. De liberalen verliezen vrijdag twee zetels ten opzichte van twee weken eerder en komen op 32 zetels uit. De SP wint in de Politieke Barometer twee zetels en komt uit op 31 zetels.

De PvdA daalt van 23 naar 22, de PVV stijgt van achttien naar negentien. Het CDA blijft steken op vijftien zetels. Dat is evenveel als D66, die er ten opzichte van twee weken geleden een zetel bij krijgt.

GroenLinks blijft op vier zetels staan, de ChristenUnie op zes en de Partij voor de Dieren op drie. De SGP blijft stabiel op twee zetels staan, en 50Plus zou met een zetel de Tweede Kamer binnenkomen als er vandaag verkiezingen zouden zijn.

Bellamy verruilt Liverpool voor Cardiff

Craig Bellamy speelt de komende twee seizoenen voor Cardiff City. De Welshe aanvaller, die met het Britse team meedeed aan de Olympische Spelen, komt over van Liverpool. In het seizoen 2010-2011 werd Bellamy al eens aan de club uit zijn geboortestad verhuurd.

Bellamy speelde een seizoen voor Liverpool. In januari scoorde hij de treffer waardoor de Reds de finale van de League Cup bereikten. Eerder speelde Bellamy in het seizoen 2007-2008 ook al voor Liverpool. In totaal kwam hij tot achttien doelpunten in 79 optredens voor de club uit de havenstad.

Cardiff City speelt in het Championship, het tweede Engelse niveau. De afgelopen drie seizoenen speelde de club de play-offs om promotie naar de Premier League af te dwingen. Dat lukte echter niet.


Bellamy verruilt Liverpool voor Cardiff (Foto: Novum)

Strafverlichting voor Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf moet de eerste twee thuiswedstrijden in de Bundesliga met minder publiek spelen. De promovendus moet bovendien een boete van 150 duizend euro betalen. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB vrijdag besloten.

Eerder was Fortuna veroordeeld tot het spelen van een wedstrijd zonder publiek en een boete van honderdduizend euro. Daartegen was de club in beroep gegaan. De straf werd opgelegd vanwege de veldbestorming door uitbundige fans van Düsseldorf in de play-off voor een plaats in de Bundesliga tegen Hertha BSC. Dat duel lag in de blessuretijd ruim een halfuur stil voordat de laatste minuten konden worden afgewerkt.

Voor de thuisduels met Borussia Mönchengladbach op 1 september en SC Freiburg op 22 september mag Fortuna slechts 25 duizend kaarten aan de eigen fans verkopen. Het aantal bezoekende fans is voor die duels maximaal vijfduizend. Alle staanplaatsen moeten leeg blijven. Er mogen bovendien geen tickets aan het stadion worden verkocht en grote schermen worden geplaatst.

Feyenoord strikt Mathijsen

Feyenoord meldt op haar digitale thuis dat de Stadionclub zich versterkt heeft met de diensten van Joris Mathijsen. Technische directeur Martin van Geel is verheugd met zijn aanwinst.

"We hebben een selectie die bulkt van het talent, maar na het vertrek van onder meer Ron Vlaar en Karim El Ahmadi was er duidelijk behoefte aan een zeer geroutineerde speler. Met Joris hebben we die nu binnengehaald en daar zijn we – staf en directie – zéér content mee", aldus Van Geel. 

Mathijsen heeft zijn krabbel gezet onder een driejarig contract. "Daaruit blijkt waardering", zegt de verdediger over zijn verbintenis tegen NUsport. "Het was als jochie mijn doel om in het eerste van Willem II te komen, dus dat is mijn club. Maar van de topclubs had ik het meeste met Feyenoord."

"Het is een warme volksclub, dat werd net al weer bevestigd toen ik even in De Kuip was", vervolgt de voormalige verdediger van Málaga. "Iedereen was enorm hartelijk, ik voelde me meteen thuis. Als Brabander vind ik dat prettig. Daarbij sprak het hele pakket mij aan. De plannen die ze hebben, de talenten, het potentieel; ik denk dat ik daar een mooie rol in kan vervullen."

Ook Ajax werd in verband gebracht met Mathijsen, maar concreet werd dat nooit. "Dus ik heb niet hoeven kiezen. Er waren nog wat opties, maar met de mensen van Feyenoord was ik meteen heel ver. Ik teken voor drie jaar, daaruit blijkt waardering. Gevoel is voor mij heel belangrijk."

Bij Málaga was Mathijsen nog basisspeler. "Dat ik weg ben bij Málaga komt doordat het hele plan uit elkaar viel en dat er tegen de spelers werd gezegd: zoek iets anders. Toen Ron Vlaar vertrok, kwam alles in een stroomversnelling", besluit Mathijsen.

Zwerver krijgt politiebureauverbod

Een 32-jarige zwerver heeft een wel heel makkelijke manier gevonden om aan mogelijke onderdak te komen; de man heeft een toegangsverbod gekregen voor het politiebureau. Als hij dat negeert zal hij worden opgepakt. Dat meldt de politie op haar website.

De man uit Estland liep een één jaar durende ontzegging op wegens "intimiderend en dreigend gedrag in de richting van baliepersoneel", aldus de politie.

De man is de afgelopen week meerdere keren naar het politiebureau aan het Chasséveld gekomen. Steeds vraagt hij de baliemedewerker(s) hem te helpen bij het vinden van onderdak. Politie vermoedt dat de man vanwege zijn gedrag niet meer welkom is bij Daklozenopvangcentra.

Nadat de man dreigde dat hij later terug zou komen met een tas met daarin een bom, werd hij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ook kreeg hij een toegangsverbod voor het bureau. Als hij dit negeert wordt hij aangehouden voor lokaalvredebreuk.

Het toegangsverbod geldt niet als hij vanwege andere gepleegde strafbare feiten wordt opgepakt. Vanwege een procedure die hij nog doorloopt kan de Vreemdelingenpolitie geen actie tegen hem ondernemen.

'Wii U mogelijk uitgesteld voor Europa'

Volgens bronnen van website CVG zal de lancering van de Wii U in Europa later zijn. De bronnen geven aan dat de console wereldwijd gelanceerd moest worden in november. Door productieproblemen zal het voor Europa later worden.

Nintendo wil volgens de bronnen in Amerika vlak voor Thanksgiving lanceren. Het probleem ligt bij de Wii U GamePad die complex in elkaar zit en voor de Europese vertraging zorgt. Al hoewel er nog nooit door Nintendo een officiële datum is vastgesteld voor de console was november door vele geruchten al gebombardeerd tot lanceermaand. Nintendo heeft op dit gerucht nog niet gereageerd.

Een andere bron van CVG heeft eerder deze zomer al aangegeven dat de Wii U op een gegeven moment op het punt stond uitgesteld te worden naar 2013 in Europa.

[Upd] BMX'ers Van der Biezen, Van Gendt buiten medailles

Raymon van der Biezen heeft de finale van de BMX bij de mannen bereikt. Van der Biezen, sterk in de voorronde en in de kwartfinales, werd eerste in de eerste heat van zijn halve eindstrijd en tweede in de tweede heat. In de derde heat eindigde hij als vijfde. Uiteindelijk ging hij als tweede van zijn halve eindstrijd door.

Ook Twan van Gendt plaatste zich voor de eindstrijd. Hij werd in de andere halve finale door een valpartij vijfde in de eerste manche maar revancheerde zich in de tweede heat door tweede te worden. In de laatste heat werd hij zelfs eerste waardoor hij net als Van der Biezen de finale bereikte.

Update 17.46 uur

BMX'ers Raymon van der Biezen en Twan van Gendt zijn er niet in geslaagd om een olympische medaille te veroveren. In de finale werd Van der Biezen vierde en Van Gendt vijfde. Het goud was voor de Let Maris Strombergs, voor de Australiër Sam Willoughby en het brons ging naar Carlos Mario Oquendo Zabala uit Colombia.

Levenslang voor militair VS

Een Amerikaanse militair die van plan was een Texaans restaurant vol militairen op te blazen is tot een levenslange celstraf veroordeeld. De straf werd vrijdag uitgesproken.

De 22-jarige Naser Jason Abdo heeft gezegd dat hij meerdere bommen wilde maken voor de aanslag op militairen van de basis Fort Hood. Hij werd in mei al schuldig bevonden, onder meer aan een poging tot het gebruik van een massavernietigingswapen.

FOK!filmtip van de dag: Into The Wild

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

Into The Wild

De jonge pas afgestudeerde Christopher lijkt een prachtig leven voor zich te hebben: met zijn intellect en zijn atletische talenten kan het haast niet misgaan. Ook heeft hij nog enkele tienduizenden dollars spaargeld op de bank staan, dus niks lijkt een prachtige carrière in de weg te staan - behalve Christopher zelf: hij heeft helemaal geen zin in een doorsneeleven, hij wil weten hoe het voelt om echt te leven. Rigoureus besluit Christopher al zijn geld aan goede doelen te geven, en alles achter zich te laten. De kersverse ex-student besluit liftend naar Alaska te reizen alwaar hij in de wildernis wil gaan leven. Op zijn weg komt hij enkele bijzondere mensen tegen. Overleven in de vrije natuur blijkt echter niet zo eenvoudig als Christopher het zich vooraf voorstelde.

Met de geweldige soundtrack die afkomstig is van Pearl Jam-frontman Eddie Vedder, is de door Sean Penn gemaakte Into The Wild dé film die jij vanavond gaat kijken. Dit kan om 20.25 uur op Nederland 2.

Euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland

De omstreden Britse euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland. Hij gaat een week voor de Tweede Kamerverkiezingen bij De Balie in Amsterdam in debat over de toekomst van de Europese Unie, zo laat het cultureel centrum vrijdag weten.

Farage is Europarlementariër en leider van de United Kingdom Independence Party. Een van zijn bekendste optredens was zijn persoonlijke aanval in 2010 op EU-president Herman Van Rompuy. "U heeft het charisma van een natte dweil", zei hij toen. "U ziet er uit als een bankbediende. Ik wil vragen, iedereen vraagt zich af, wie bent u?"

Met welke politici en opponenten Farage 5 september in debat gaat, is niet bekendgemaakt. De Balie staat begin volgende maand in het teken van de verkiezingen op 12 september. Zo wordt onder meer een groot verkiezingsdebat georganiseerd met de buitenlandwoordvoerders van alle politieke partijen.


Euroscepticus Nigel Farage komt De Balie onveilig maken

[Upd] BMX'ster Smulders pakt brons

Laura Smulders is er bij het BMX-toernooi bij de vrouwen in geslaagd zich voor de finale te plaatsen. In haar halve eindstrijd werd ze vierde in de eerste heat en derde in de tweede. In de derde en tevens laatste manche eindigde ze als vierde en dat was genoeg voor een plek in de eindstrijd.

Update 17.33 uur

Laura Smulders heeft verrassend het brons gepakt in de finale. De 18-jarige Nederlandse liet een sterke race zien en moest alleen de Colombiaanse Mariana Pajon (goud) en Sarah Walker uit Nieuw-Zeeland (zilver) voor zich dulden.

GVB-personeel ontkent uitspraken over Joden

Twee medewerkers van het Amsterdamse ov-bedrijf GVB ontkennen in de tram beledigende uitspraken over Joden te hebben gedaan. Ze distantiëren zich ook van de inhoud van de teksten die de passagier zegt te hebben gehoord. Dat liet het GVB vrijdag weten.

Een lid van de Joodse Gemeente Amsterdam zegt dat toen hij in de tram in Amsterdam zat, er via de luidspreker een gesprek tussen de bestuurder en conducteur te horen was. Een van hen zou bij het Anne Frank Huis hebben gezegd dat de Joden daar geld aan verdienen.

Gigi Ravelli's fiets alweer 'geleend'

In het kader van 'Het moet niet gekker worden' is de 30-jarige Gigi Ravelli, bekend van GTST, alweer haar, dit keer roze, fiets kwijt. Ondanks haar verwoede speurtocht heeft ze de fiets niet meer terug kunnen vinden. "Je gelooft het niet, fiets weer gejat", twitterde Ravelli vrijdagmiddag.

Zo'n twee weken geleden was het ook al raak; toen verdween haar groene tweewieler. Twittervolgers wijten het ontvreemden van haar fiets aan haar voorliefde voor de aparte kleur. "Een normale zwarte fiets laten ze wel staan", zo luidt hun boodschap.

De 30-jarige Ravelli had dit keer extra voorzorgsmaatregelen genomen. "Twee sloten", twitterde ze. Ondanks deze investeringen verdween ook deze fiets. "Ik word er gek van."

 
Gigi, hier zonder (f)iets

Nizzolo spurt naar zege in Eneco Tour

Giacomo Nizzolo heeft de vijfde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De 23-jarige Italiaan van Radioshack-Nissan was na 184,6 kilometer de sterkste in de massasprint. Nizzolo liet in Aalter de Belg Jurgen Roelandts van Lotto-Belisol enkele millimeters achter zich. Zijn landgenoot Manuel Belletti (AG2R) kwam als derde over de streep.

Theo Bos kon zich niet in het sprintgeweld mengen. De spurter van Rabobank kwam drie kilometer voor de finish ten val. Ook de Duitser Marcel Kittel kwam niet aan sprinten toe. De Belg Tom Boonen, die als vierde eindigde, blijft in het bezit van de leiderstrui.

Zaterdag staat er een tijdrit op het programma over 17,4 kilometer met start en finish in Ardooie. Niki Terpstra en Lars Boom, de nummers vier en zes van het klassement, hopen dan goede zaken te doen.

Inbrekers slopen afluisterpost van politie

Een aantal jongens heeft donderdagnacht ingebroken in een lege woning aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam. Daar vonden en vernielden ze afluisterapparatuur van de politie.

Dat melden ooggetuigen en buurtbewoners. Volgens hen gebeurden er al twee maanden vreemde dingen in de woning. Jongens uit de buurt vermoedden dat de politie de woning gebruikt om de buurt te bespioneren. Ze besloten in te breken om een kijkje te nemen en troffen op het balkon een geheimzinnige koffer aan, vol afluisterspullen van de politie.

Ooggetuigen melden dat de jongens de koffer van driehoog naar beneden gooiden en een deel van van de apparatuur meenamen. De politie was met tien voertuigen (waaronder hondengeleiders) snel aanwezig en wist de koffer weer veilig te stellen. In de buurt werd onderzoek gedaan, onder andere in afvalcontainers, naar de verdwenen afluisterapparatuur.

Er werd één verdachte gearresteerd. Verder kan de politie alleen bevestigen dat het gaat om een inbraakmelding.

Vrijdag kreeg AT5 foto's binnen van - hoogstwaarschijnlijk - de gestolen afluisterapparatuur.

CAS buigt zich over finish triatlon vrouwen

Het internationaal sportarbitragehof CAS gaat zich buigen over de finish van de olympische vrouwentriatlon. De Zweedse olympische ploeg vocht de beslissing van de internationale triatlonunie ITU aan. Die gaf na bestudering van een fotofinish tussen de Zweedse Lisa Nordén en Nicola Spirig uit Zwitserland de zege aan Spirig. Beide vrouwen kregen wel dezelfde eindtijd.

De Zweden kregen woensdag nul op het rekest na een beroep bij de ITU. Zij stellen echter dat de triatlonbond zijn eigen regels niet goed heeft nageleefd 'omdat mogelijk niet naar de positie van de torso's van de beide atleten is gekeken bij het vaststellen van de medailleposities'.

Het CAS houdt vrijdag nog een hoorzitting. Om 13.00 uur zaterdag wil het tribunaal een beslissing hebben bereikt.

Jeugdige volkstuinrovers betrapt

Vier groentedieven zijn donderdagavond op heterdaad betrapt bij het plunderen van volkstuintjes in Veendam. Surveillerende agenten zagen de vier wegrennen bij de tuinen en konden ze na een korte achtervolging aanhouden. De jeugdige dieven bleken een tas vol gestolen groenten te hebben.

Een jongen en een meisje van 15 jaar zijn door de politie na een reprimande overgedragen aan hun ouders. De twee oudere volkstuinrovers (19 en 20 jaar) kregen een proces-verbaal mee. De groentedieven kwamen uit plaatsen in de buurt van Veendam.

De FOK! Voetbalmanager 2012-2013 is van start

De FOK! Voetbalmanager is terug. Na een spannend vorig voetbalseizoen staan de clubs nu aan de vooravond van wat weer een fraai seizoen belooft te worden. FOK! is er bij met de Voetbalmanager 2012/2013, waar jij kunt laten zien dat je het managen van een team beter kunt dan de coaches van de Eredivisie-teams.

Het spelconcept is hetzelfde als vorig jaar: je stelt een team samen van elf spelers, die punten halen voor uitslagen uit de werkelijkheid in de Eredivisie. Eén ronde in de FOK! Voetbalmanager staat gelijk aan twee KNVB-speelronden in de Eredivisie. Voor dit seizoen hebben we enkele instellingen aangepast waardoor het net wat lastiger moet worden om een goed team samen te stellen, maar ook aantrekkelijker om goede verdedigers te kiezen. Hierdoor hopen we het spel voor jou weer wat uitdagender te maken.

Vanaf vrijdag 10 augustus 2012 gaat de eerste speelronde in de Eredivisie 2012/2013 van start. Tot eind augustus is de transfermarkt nog volop in beweging, dan kan er nog van alles gebeuren. Dat belet ons echter niet om alvast van start te gaan: de spelers die zijn vertrokken uit de Eredivisie zullen op inactief worden gezet (een rood kleurtje in Teammanagement) en ook zullen nieuwe spelers toegevoegd worden.

Als je de vertrokken spelers in je team hebt, halen ze geen punten meer maar je team wordt ook niet ongeldig. Je kunt ze gewoon verkopen tegen de waarde die de speler dan heeft, minus enkele transferkosten. Deze bedragen 8%. Tot de eerste ronde vastgezet wordt, op vrijdag 10 augustus 2012 om 17:59 uur, worden geen transferkosten berekend.

Kijk verder bij de Speluitleg wat de regels zijn, en bij de Puntentelling kun je vinden wat je spelers opleveren voor iedere actie in het echt. Er worden per managerronde twee KNVB-speelronden aangehouden, dat betekent grofweg twee weekenden.

Ook dit jaar zijn er voor de beste managers weer toffe prijzen te winnen. Deze zullen in een later stadium in een apart bericht bekend worden gemaakt.

Kan je niet wachten om aan de FOK! Voetbalmanager deel te nemen? Schrijf je dan snel in! Je moet wel geregistreerd zijn op FOK!

Let op! De eerste ronde begint dus op vrijdag 10 augustus om 17:59 uur, diezelfde avond wordt de eerste wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Na die tijd kun je geen team meer opslaan totdat de eerste ronde voorbij is. De manager zal weer opengaan voor Speelronde 3/4 in de nacht van zondag 19 op maandag 20 augustus om 0:00 uur. Aanmelden kan altijd, zolang de Voetbalmanager duurt.

Tot slot willen we je komend seizoen veel succes wensen. En uiteraard ook veel plezier met de nieuwe Voetbalmanager 2012/2013 van FOK!

Mochten er nog spelersnamen niet goed zijn, of heb je transfernieuws voor ons, dan kun je ons zo bereiken:
via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), via mail fokmanagers[at]fok.nl (zonder uitroepteken), of via een bericht in het speciale Voetbalmanager 2012/2013-topic in het VBL-forum.

Kluivert schrok van telefoontje Van Gaal

Patrick Kluivert had niet verwacht dat hij de nieuwe assistent van het Nederlands elftal zou worden. De voormalige topspits schrok naar eigen zeggen van het telefoontje van bondscoach Louis van Gaal, dat hij kreeg toen hij op vakantie was. Kluivert hoefde niet lang na te denken over het antwoord op de vraag of hij assistent wilde worden.

De 36-jarige trainer van het beloftenelftal van FC Twente ziet de nieuwe functie als een belangrijke stap in zijn ontwikkeling. "Ik heb nu bij N.E.C., PSV en Twente gewerkt. Ik beschouw dit als een enorme uitdaging. Ik heb er enorm veel zin in om met de beste spelers van Nederland te werken."

Van Gaal repte vrijdag tijdens zijn presentatie over een mogelijke generatiekloof tussen hem en de spelers. Daar moet Kluivert bij helpen. "Ik weet wat hij wil en kan het goed overbrengen naar die jongens", besloot de Amsterdammer.

Mercedes-motor vreet Pirelli-banden

De Formule 1-teams McLaren, Mercedes en Force India hebben dit seizoen meer problemen met de Pirelli-banden dan de renstallen die geen Mercedes-krachtbron gebruiken. De reden hiervoor zou volgens Auto Motor und Sport zijn dat de Mercedes-motor in het middenbereik teveel van de achterbanden vergt.

McLaren-coureur Lewis Hamilton legt uit. "Lotus, Ferrari en Red Bull kunnen allemaal langer door op een setje banden dan wij." Ook Sauber-coureur Sergio Perez was dit opgevallen. "Bij het uitaccelereren van een bocht kunnen we de Force India prima bijhouden, maar als hun banden nog goed zijn lopen ze vervolgens bij ons weg."

Mercedes zegt inmiddels aan een oplossing te werken om zo de banden minder te laten slijten, zo meldt Mercedes-teambaas Ross Brawn. "Maar ook bij Mercedes kennen ze het probleem en ze werken dan ook hard om de engine mapping op orde te krijgen."

Schrijver vraagt lezers om hulp bij nieuw boek

Schrijver Henk Rijks laat zijn lezers meeschrijven aan zijn nieuwe roman. Het publiek kan redacteur spelen door via de iPad een manuscript te downloaden en te voorzien van commentaar en correcties.

"Lezers hebben na lezing altijd vragen of komen met waardevolle suggesties voor verbeteringen", zegt Rijks. "Door hen op deze manier bij het redactieproces te betrekken, kunnen we die feedback vóór verschijning gebruiken."

Deelnemers aan de meeleesactie kunnen tijdens Manuscripta, de opening van het boekenseizoen op 1 en 2 september, horen wat er met hun suggesties is gebeurd. Het boek, Incognito, verschijnt halverwege volgende maand.

Spaanse 'Robin Hood'-bende opgepakt

De Spaanse politie heeft vijf vakbondsactivisten opgepakt die dinsdag, à la Robin Hood, een supermarkt hadden beroofd om te geven aan de armen.

De leden van de Andalusische Arbeidersunie gingen er zonder af te rekenen vandoor met negen afgeladen winkelwagentjes van een supermarkt in het Zuid-Spaanse Ecija. De dieven deelden het buitgemaakte voedsel vervolgens uit aan arme werklozen.

Eén verdachte werd gearresteerd toen de politie vrijdag vakbondsleden verjoeg van een defensieterrein dat zij hadden bezet. De krakers eisen dat het verwaarloosde perceel wordt overgedragen aan door de crisis in het nauw gedreven boeren.

De vier anderen liepen elders tegen de lamp.

Griekenland wil F1-circuit nabij Athene bouwen

De Griekse economie ligt op apegapen en het land heeft torenhoge schulden, maar aan ambitie is er geen gebrek. Minister van Cultuur Costas Tzavars heeft aan AutoWeek laten weten dat er plannen zijn om nabij havenstad Piraeus, vlak buiten Athene, een Formule 1-circuit te bouwen.

"Het belangrijkste doel van deze regering is om het land te ontwikkelen. In deze kritieke tijd voor het land steunen we elke inspanning om Griekenland te promoten en internationale belangstelling te kweken. Door een Formule 1-race in de Drapetsona te organiseren, kunnen we ons toeristisch product verbeteren dankzij de achtergrond van de historische haven van Piraeus. Hiermee creëren we banen en plaatsen we ons land op een nieuw internationaal podium."

Om kosten te besparen zal er voor op het vijf kilometer lange circuit voor zeventig procent gebruik gemaakt worden van bestaande wegen. Dit gebeurt ook in Valencia en op het nieuwe circuit in New Jersey. Eerder was er al een plan voor een circuit nabij het Griekse Pathras, maar dat is op niets uitgelopen.

'Suri gaat prima om met scheiding Tom en Katie'

Suri heeft geen problemen met de scheiding van haar ouders. Het 6-jarige dochtertje van Katie Holmes en Tom Cruise is volgens ingewijden al gewend aan de breuk. "Katie en Tom hebben er alles aan gedaan om alles voor Suri zo normaal mogelijk te laten verlopen", weet een goede bekende van het voormalige echtpaar.

"Tom en Katie zien elkaar nauwelijks en hebben geen ruzie", vertelt de ingewijde aan entertainmentsite Radar Online. "Op die manier zijn moeilijke situaties Suri bespaard. Tom en Katie hebben afgesproken elkaar niet zwart te maken bij Suri."

Volgens de ingewijde is Suri's leven na de scheiding niet veel anders dan voordat Katie een einde aan haar huwelijk maakte. Tom en Katie kwamen onder meer overeen dat Suri bij haar moeder blijft wonen. "Suri is gewend dat haar vader geregeld lange tijd weg is in verband met filmopnames."

F1 2012 racet op 21 september naar de winkel

Codemasters heeft aangekondigd dat F1 2012 op 21 september zal uitkomen voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Om het aankondigingsbericht op te leuken heeft Codemasters gelijk een een developer diary-video online gezet.

De video toont een nieuwe 'Youg Driver Test tutorial'-modus. Stephen Hood, creative director van F1 2012, wil dat de game dit jaar complter aanvoelt. “The aim for the 2012 game is to make more of a complete FORMULA ONE experience. The Young Driver Test] gives those up and coming drivers track time to showcase their talents and it’s wonderful that we are able to copy the elements that happen on those real Young Driver Test sessions in the game.”

Daden én bijnamen bendeleiders Mexico steeds ranziger

De Mexicaanse politie greep 'de wormeneter' en zijn maat 'de rat' in hun kladden met vijf granaten en om en nabij een miljoen dollar op zak. 'Uitschot' liep tegen de lamp toen hij in Mexico-Stad buschauffeurs afperste. 'Het varken' maakte naam met de wrede wijze waarop hij rivalen om zeep hielp. En 'de uitvreter' zou zijn slachtoffers heben verbrand en begraven in clandestiene groeven.

Leden van Mexicaanse drugsbendes worden, in een op hol geslagen cyclus van geweld, aangeduid met steeds grovere, smoezeligere bijnamen. In de wedstrijd om de intimiderendste stapel afgeslachte tegenstanders moeten die aliassen hun kille, bijna machinale strijdmethoden weerspiegelen.

De tijd van verheven bijnamen als 'de koning', 'de heer van de hemelen' en 'de bovenbaas' zijn lang voorbij. Al deze misdaadkoningen van weleer zitten vast of zijn gaan hemelen. De bendeleiders van de tweede rang hebben hun plaatsen ingenomen. Zij gaan bijvoorbeeld door het leven als 'de hondendoder', zoals een van de vermoedelijke leiders van het beruchte, bloeddorstige Zetas-kartel.

Volgens deskundigen heeft de uitschakeling van de grootste maffiabazen de drugs-, ontvoerings- en afpersingsindustrie in het nauw gebracht. Dat heeft de bendes doen overstappen op een brutere benadering. Ze mishandelen en moorden in het wildeweg. De Zetas en andere hedendaagse drugsbendes laten hun overwonnen rivalen niet langer tegen betaling gaan, maar executeren hen en plein public, om zo de bevolking te intimideren.

Sinds de Mexicaanse regering in 2006 de strijd aanbond met de bendes is er al veel bloed vergoten. De slachtingen zijn de laatste twee jaar schering en inslag geworden, en de bendes lijken zich slechts nog te kunnen onderscheiden door steeds grotere stapels lijken achter te laten.

'De hondendoder' (el mataperros) zou zijn handlangers hebben bevolen vorig jaar een casino in Monterrey in brand te steken. De eigenaars hadden geweigerd te betalen voor zijn 'bescherming'. De brand kostte 52 mensen het leven.

Waaraan de hondendoder zijn naam dankt is onduidelijk. Is het een dreigement aan zijn rivalen en aan agenten, die in de onderwereld vaak 'honden' worden genoemd? Of verwijst de alias naar de leerschool voor benderekruten, die naar verluidt hun vaardigheden op onfortuinlijke honden moeten oefenen?

De bijnaam van 'de wormeneter' (el come gusanos) verwijst mogelijk naar de vuurproef die de hoogste Zetas-leden moeten doorstaan. Zij moeten in de wildernis zien te overleven, en zouden dan elk insect of dier verorberen dat hen voor de mond komt.

De nieuwe namen tonen 'sporen van cynisme, van nihilistische spot', zegt professor Pedro de la Cruz, die veiligheidszaken doceert in Mexico-Stad. "Deze bijnamen laten zien dat deze bendeleiders ook zichzelf niet serieus nemen", zoals hun voorgangers. Voorbij zijn volgens De la Cruz de erecodes en de sociale controle van familiebanden uit de tijd dat klassieke maffiakartels, met hun zwijg- en gehoorzaamheidsgeboden, de dienst uitmaakten.

Nog huiveringwekkender zijn de aliassen die niemand in de mond durft te nemen. Zoals 'de gele' (el amarillo), de naam die een onlangs opgepakte Zetas-commandant zou danken aan zijn bleke teint. Velen houden het volgens de Mexicaanse marine maar bij 'de kleur', uit angst dat zij door alleen het noemen van zijn naam al hun doodvonnis zouden tekenen. De Zetas heten in de grensstaat Tamaulipas simpelweg 'de letter' of 'de laatste letter'.

Mario Kart 7 voert na acht maanden top tien aan

Het racespel Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS staat voor het eerst bovenaan in de Nederlandse verkooptoptien. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. De game kwam begin december uit, maar moest onder meer Call of Duty: Modern Warfare 3 en Super Mario 3D Land voor zich dulden.

Van Mario Kart 7 zijn sinds de release wereldwijd ruim een miljoen exemplaren verkocht. Spellen uit de Mario Kart-gamereeks zijn altijd populair onder gamers met een Nintendo-spelcomputer.

De tweede plaats in de top tien wordt ingenomen door Super Mario 3D Land, gevolgd door het schietspel Battlefield 3 voor de PlayStation 3. Call of Duty: Modern Warfare 3 voor dezelfde spelcomputer staat vierde, terwijl de pc-versie van Battlefield 3 de vijfde plaats inneemt.

Met de Olympische Spelen in volle gang heeft het sportspel Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games voor de Nintendo Wii een plaats heroverd in de verkooplijst. Het spel staat deze week zevende.

De volledige verkooptoptien van week 32:
01. Mario Kart 7 (Nintendo 3DS)
02. Super Mario 3D Land (Nintendo 3DS)
03. Battlefield 3 (Playstation 3)
04. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Playstation 3)
05. Battlefield 3 (pc)
06. London 2012 (Playstation 3)
07. Mario & Sonic At The Olympic Games (Nintendo Wii)
08. Skylanders: Spyro's Adventure (Nintendo Wii)
09. Mario Party 9 (Nintendo Wii)
10. Diablo 3 (pc)


Mario Kart 7 voert na acht maanden top tien aan

Releasedatum pc-versie Assassin's Creed III bevestigd

Ubisoft heeft inmiddels een lange, negatieve, geschiedenis met pc-versies van Assassin's Creed-games. Eerdere games kwamen vele maanden later uit en hadden soms ook nog opdringerige DRM.

Gelukkig toont Ubi nu een beetje genade met ACIII, de pc-versie komt binnen een maand van de console-versies uit. PS3- en Xbox-versies worden op 31 oktober verwacht. De pc-versie moet op 23 november uitkomen. Wanneer de Wii U-versie verschijnt is nog steeds onbekend natuurlijk.

Zwemmer Mellouli volgt Van der Weijden op

Zwemmer Oussama Mellouli is vandaag olympisch kampioen geworden op de 10 kilometer open water. De Tunesiër volgt de Nederlander Maarten van der Weijden op, die vier jaar geleden in Beijing de beste was. De 26-jarige Mellouli pakte in Beijing al goud op de 1500 meter vrije slag en in Londen behaalde hij op dat onderdeel brons.

Mellouli legde de tien kilometer bij Hyde Park af in een tijd van 1:49,55. De Duitser Thomas Lurz (1:49,58) pakte zilver, voor de Canadees Richard Weinberger (1:50.00).

Goud voor Australiërs Page en Belcher in 470-klasse

Malcolm Page en Mathew Belcher hebben vandaag olympisch goud veroverd in de 470-klasse bij de mannen. Het Australische zeilduo eindigde in de medal race als tweede en dat was ruimschoots voldoende om de eerste plaats in het klassement te consolideren.

De Britse Luke Patience en Stuart Bithell eindigden als vierde in de afsluitende race en stelden daarmee het zilver veilig. Het brons ging naar de Argentijnen Lucas Calabrese en Juan de la Fuente. De medal race werd gewonnen door de Kroaten Igor Marenic en Sime Fantela, die daardoor stegen naar de zesde plek in het klassement.

Het Nederlandse duo Sven en Kalle Coster was er niet in geslaagd zich voor de medal race te kwalificeren. Daarvoor kwamen alleen de beste tien boten in aanmerking. De Costers stonden na tien races twaalfde.

Asbest in grasveld Alphen aan den Rijn

Asbest lijkt hip te zijn de laatste tijd. Dit keer is het raak in Alphen aan den Rijn, waar donderdag een grasveld werd afgezet, omdat er asbest was gevonden. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend. Er lijkt geen gevaar te zijn voor de volksgezondheid, aldus de gemeente.

Er is volgens een brief aan de bewoners in de buurt van het veld een kleine hoeveelheid van het gevaarlijke spul gevonden, nabij de Hooftstraat en het Achterom. Daar stond een bedrijfspand dat onlangs is gesloopt. De gemeente benadrukt dat die sloop zorgvuldig is verlopen.

Vanaf vrijdag worden er hekken om het veld geplaatst. Maandag beginnen specialisten in witte beschermende kleding met onderzoek op het veld.

Kort geding over huldiging ingetrokken

Het Bossche advocatenkantoor Koopman Van Steijn heeft het kort geding tegen de gemeente Den Bosch over de huldiging van de olympische sporters maandag op het Stationsplein ingetrokken. Het advocatenkantoor en de gemeente hebben dat vrijdag bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

Tussen beide partijen heeft vrijdagochtend een gesprek plaatsgevonden over de ontstane geschillen. Het gesprek heeft ertoe geleid dat het kort geding dat vrijdag zou dienen is ingetrokken, aldus de verklaring.

Of het advocatenkantoor imagoschade vreesde is, uiteraard, niet bekendgemaakt. Wel waren de reacties op FOK.nl niet van de lucht.

Kort geding over huldiging ingetrokken
Kort geding over huldiging ingetrokken (Foto: ANP)

Vrouw ligt twee jaar dood in woning

In Wenen heeft een vrouw twee jaar lang dood in haar woning gelegen. Omdat de vrouw waarschijnlijk geen familie of vrienden had, werd haar dood niet eerder opgemerkt. Dit meldt de Oostenrijkse krant Die Presse.

Het gemummificeerde lijk van de alleenstaande alcoholiste werd opgemerkt toen de zeer vervuilde woning ontruimd werd. De vrouw had inmiddels een stevige huurachterstand opgebouwd en omdat er op twee aanmaningen niet werd gereageerd, werd besloten tot ontruiming over te gaan.

Weer zelfverbranding Tibetaan

In de Chinese provincie Sichuan heeft zich opnieuw een Tibetaan in brand gestoken uit protest tegen de Chinese overheersing van Tibet. Vrijdag stak een man van 24 zich in brand in het stadje Maierma. Hij werd zwaargewond afgevoerd door de politie, zei de in Londen gevestigde organisatie Free Tibet.

Eerder deze week maakte Free Tibet melding van twee zelfverbrandingen. Sinds vorig jaar maart hebben zich al zo'n 45 zelfverbrandingen van Tibetanen voorgedaan.

China beticht de Tibetaanse geestelijk leider, de Dalai Lama, ervan tot de zelfverbrandingen op te hitsen.

Olympisch brons zeilsters Berkhout/Westerhof

Nederland heeft er opnieuw een medaille bij. In de 470-klasse voor vrouwen bij het zeilen zijn Lobke Berkhout en Lisa Westerhof derde geworden. In de medalrace wisten ze, ondanks een strafrondje, bij concurrent Frankrijk te blijven en daarmee veroverde het Nederlandse duo het brons.

De olympische titel ging naar de Nieuw-Zeelandse vrouwen Olivia Aleh/Jo Powrie. Het Britse koppel Hannah Mills/Saskia Clark eindigde op de tweede plaats.

Beastie Boy-testament: Géén reclame!

Adam Yauch (MCA) wil niet dat zijn muziek en intellectueel eigendom na zijn dood worden gebruikt om reclame te maken. Dat staat in het testament van de Beastie Boy, die begin mei op 47-jarige leeftijd overleed.

"In geen enkel geval mag mijn afbeelding, naam, muziek of enig intellectueel eigendom dat door mij is gecreëerd, worden gebruikt voor reclamedoeleinden", staat in het testament, waarvan muziekblad Rolling Stone een kopie in handen heeft.

Uit de documenten komt verder naar voren dat de vrouw van Yauch, Dechen, de nalatenschap van de Beastie Boy zal beheren. Hij laat 6,4 miljoen euro na aan Dechen en hun dochter Tenzin Losel.

De overgebleven leden van de Beastie Boys, Mike Diamond en Adam Horovitz, namen afgelopen week juridische stappen tegen energiedrankfabrikant Monster. Dat meldt de BBC. Volgens de mannen heeft Monster in onder meer een reclamevideo muziek gebruikt van de Beastie Boys, zonder dat daarvoor toestemming werd gegeven.

Belgische werknemers geven managers koekje van eigen deeg

We kennen ze allemaal: managers die een bedrijf de grond in jagen, maar alsnog een dikke vertrekpremie opstrijken. Een gouden handdruk, om maar zo snel mogelijk van hem af te zijn. Nu heeft een groep werknemers in België de rollen omgedraaid.

Kunstgras- en tapijtfabrikant Desso uit Dendermonde is onlangs op de fles gegaan. Er dreigden 91 mensen op straat te komen staan. Maar aan de horizon gloorde hoop: textielgigant DOMO wilde de kunstgrastak én de merknaam Desso overnemen, waardoor slechts 5 mensen ontslagen zouden worden. Alle werknemers kregen ook nog eens een verhuispremie van 6000 euro. Een eerste stemming door de werknemers van Desso keurde het plan goed, maar was niet geldig doordat het quotum niet gehaald werd.

Nadat de meeste werknemers terug waren gekeerd van vakantie, werd er nogmaals een stemming gehouden. Tot de grote verbazing van alle betrokken partijen stemden de werknemers tegen. De lonen waren te laag, premies voor nachtshiften heeft Domo niet, sommigen dachten dat Domo ook zo failliet zou zijn, en de verhuispremie was niet genoeg om dat te compenseren. De directie van Desso, in een laatste poging de overname goedgekeurd te laten worden, heeft besloten de verhuispremie te verdubbelen naar twaalfduizend euro. Hiermee gingen de werknemers wel akkoord.

Het bestuur van Desso zelf relativeert het nog: "In tegenstelling tot grote industriële dossiers waar een dikke cheque wordt gegeven om thuis te gaan zitten, geven wij een premie voor wie wil werken." Maar de verschillende werkgeversorganisaties zijn woedend. Zij spreken van chantage, en van een 'wereld op z'n kop'. UNIZO vindt het niet kunnen dat een bedrijf een premie moet geven aan werknemers om een baan te accepteren. NSZ spreekt van een 'pervers systeem', waarin ze een 'groeiende tendens [zien] waarbij de werknemers steeds meer het onderste uit de kan willen halen'. VBO klaagt: "We stellen meer en meer vast dat bij herstructureringen eerder voor het geld wordt gekozen dan voor jobs", en herhaalt nog eens fijntjes het gedeelde standpunt dat het ontslagrecht herzien moet worden.

Uw verslaggever heeft nog niet kunnen verifiëren of de woordenboeken van de Belgische werkgeversorganisaties ook de termen "kapitalisme" en "ironie" bevatten.

Geen stembureaus in kerken in Den Haag

In Den Haag wordt bij de komende verkiezingen niet meer in kerken gestemd. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Het CDA is verbaasd over het besluit en heeft om opheldering gevraagd.

Volgens de gemeente liggen gaat het om een 'procedurele kwestie'. Omdat er raadsvragen zijn gesteld over de zaak kan de woordvoerder verder niet uitweiden over het besluit.

Volgens CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bakker is 31 kerken te kennen gegeven dat stembureaus in kerken in strijd zijn met de scheiding van kerk en staat. Hij vind het vreemd dat dit in het verleden nooit een bezwaar was en nu opeens wel.

Jacht op serieverkrachter op Franse campings

De Franse politie maakt jacht op een vermoedelijke serieverkrachter van jonge meisjes in de Ardèche. Aanleiding is de verkrachting woensdag van een 11-jarig Frans meisje. Zij werd belaagd toen ze woensdagochtend vroeg lag te slapen op een kampeerplaats in Saint-Didier-sous-Aubenas in Midden-Frankrijk, aldus de politie vrijdag.

Agenten leggen nu een verband met andere seksuele incidenten de laatste tijd. In totaal zijn zeven meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar aangevallen. Eén van de slachtoffers was een Nederlands meisje.

De verdachte is circa 40 jaar. Meerdere campings hebben nachtwakers aangenomen wegens de incidenten.

Paard Schröder in beslag genomen

Het paard van Gerco Schröder, London, is vandaag in beslag genomen. De eigenaar (Ger V.) heeft tot op het laatste moment geprobeerd het paard te behouden door het op een andere BV te zetten. Dit is V., die verdacht wordt van valsheid in geschrifte, niet gelukt. Het vastgoedbedrijf van V., Eurocommerce is failliet en nu dreigt hetzelfde met zijn gelijknamige stallen te gebeuren.

London is op Greenwich Park, de locatie waar het afgelopen week twee zilveren medailles wist te winnen, van stal gehaald en geplaatst in de stal van de Britse springruiter Ben Maher. Voor London is volop interesse, bijvoorbeeld uit Qatar. Het paard heeft een geschatte waarde van tien miljoen euro.

AZ treft Anzhi in laatste voorronde Europa League

AZ heeft van de Nederlandse clubs het zwaarst geloot in de vierde en laatste voorronde van de Europa League. De Alkmaarders moeten het later deze maand opnemen tegen Anzhi Makhachkala. AZ begint met een uitwedstrijd. De Russische ploeg van coach Guus Hiddink, die gold als zwaarst mogelijke opponent, schakelde donderdag Vitesse uit.

Voor Feyenoord kwam het Tsjechische Sparta Praag uit de koker rollen. De ploeg van trainer Ronald Koeman ontloopt daarmee tegenstanders als Sporting Portugal en Levante. De Rotterdammers werden veroordeeld tot het tweede clubtoernooi van Europa na de uitschakeling tegen Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

PSV heeft het getroffen met de loting. De Brabanders wacht een treffen met FK Zeta uit Montenegro. Als nummer twee van de Eredivisie stroomt PSV nu pas in.

FC Twente moet zien af te rekenen met het Turkse Bursaspor om zich te plaatsen voor de Europa League. De Tukkers bereikten eenvoudig de laatste voorronde door FK Mlada Boleslav te verslaan.

De volgende tegenstander van sc Heerenveen is het Noorse Molde FK. De Friese ploeg van coach Marco van Basten ging donderdag met 1-0 onderuit bij Rapid Boekarest, maar door de 4-0 zege in eigen huis van vorige week kwam de volgende ronde niet in gevaar.

De heenwedstrijden in de vierde voorronde van de Europa League worden op 23 augustus gespeeld. De returns zijn een week later.

Fanservice voor Metal Gear Solid-fans

Konami heeft een nieuwe portal ontwikkeld waar al het nieuws en evenementen rond de vijfentwintigste verjaardag van Metal Gear Solid bijgehouden worden.

De maker van de serie, Hideo Kojima, kondigde al eerder een gratis update aan voor Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots voor de PlayStation 3. De update voegt 34 trophies toe aan de klassieke titel. Daarnaast reist Mr Kojima de wereld rond om het succes van de populaire serie, die wereldwijd meer dan 31 miljoen keer verkocht is, te bespreken.

Al het nieuws van de reis en de aankondigingen van Kojima worden vrijgegeven via de nieuwe website. Vanaf vandaag is ook de klassieke Metal Gear Solid voor de aankomende twee weken beschikbaar met een korting van 50% voor slechts € 4,99, waarmee de fans van de serie de PlayStation-titel kunnen ervaren, die de overstap maakte naar de 3D-wereld. Konami lanceert ook een speciale Twitter-feed om de fans op de hoogte te houden van de gebeurtenissen. De tweets zijn te vinden via @MG25th.

MGS4

Strijd der bieren in Grolsch Veste

Bezoekers van het thuishonk van FC Twente, de Grolsch Veste in Enschede, krijgen binnenkort misschien wel een Amsterdams gerstenatje voor hun neus.  "We zijn benaderd door FC Twente om een bod uit te brengen", vertelt de woordvoerder van Heineken aan TC Tubantia. Meer details wil de woordvoerder niet los laten. 

"We zijn nog in gesprek. Over ons bod en de onderhandelingen gaan we niet via de media communiceren. Maar het is natuurlijk een uitdaging om in het stadion het bier te mogen leveren." 

Er is een kans dat ook Jupiler zich mengt in de strijd om de taprechten. Clubvoorzitter Joop Munsterman verwacht echter dat FC Twente en Grolsch er samen wel uit komen. De zegsman van Grolsch houdt de kaken stijf op elkaar. "Daar doen we nooit mededelingen over. We hebben een langdurige relatie met FC Twente en dat willen we zo houden."

Mocht Grolsch zich wel de kaas van het brood laten eten dan staan staan de twee brouwers quitte. Grolsch schenkt namelijk zijn natjes in de Amsterdam ArenA, wat de speelplaats is van Heineken.

Binnenkort de Heineken Veste?Prijkt hier binnenkort misschien wel het logo van Heineken?

Rallyen in Portugal in WRC3

Ontwikkelaar Milestone heeft vandaag een nieuwe gameplayvideo uitgebracht voor WRC 3, het officiële spel van de 2012 FIA World Rally Championship (WRC).

In de trailer zien we een rondje in de Rally van Portugal. Deze track met verschillend eondergronden staat bekend om open wegen en technische en nauwe secties daarin. De video is nog steeds "work in progress", volgens de ontwikkelaar moet het grafische detail nog toegevoegd worden en is de audio nog niet af.

World Rally Championship 3 komt in oktober 2012 uit op Xbox 360, PlayStation 3, pc en PlayStation Vita.

'Assaidi en Ajax er bijna uit'

Oussama Aissadi zal binnenkort naar alle waarschijnlijkheid het rood witte-shirt van Ajax gaan dragen. Frank de Boer meldt tegenover Eredivisie Live dat de komst van de speler van sc Heerenveen zo goed als rond is.

Het zou een einde betekenen aan een transfergerucht dat al bijna de gehele transferperiode loopt. Geruchten gingen dat het al eerder bijna rond was maar toen bleken de salariseisen van Assaidi de landskampioen te gortig. Nu lijkt het, misschien ook wel door de verkoop van Theo Janssen, goed te komen.

Jonge wolven te koop gezet

Een dierentuin in het Noord-Hollandse Anna Paulowna heeft vier jonge wolven te koop gezet. Dat doet de dierentuin uit noodzaak, aangezien de jonge dieren door de roedel verstoten zijn. Dat meldt RTV N-H.

De jongen werden verstoten nadat twee bezoekers van rond de vijftien jaar oud het wolvennest hadden verstoord door met takken tegen de hokken te slaan. Hierdoor raakten de oudere dieren dusdanig gestrest, dat de moederwolf de vier jonge dieren verstootte. Daardoor was het nodig om de wolvenjongen flesvoeding te geven. Het resultaat is dat deze wolven nu handtam zijn geworden en de roedel helemaal niets meer met ze te maken wil hebben.

Pogingen om de verstoorde relatie met de groep te herstellen, liepen op niets uit. Ook een deskundige die speciaal uit Duitsland was overgekomen, kon de problemen niet oplossen.

De jonge wolven zijn geliefd bij het publiek, omdat ze naar bezoekers toelopen en zelfs hun handen likken. Toch zullen de wolven niet aan particulieren verkocht worden. Omdat ook dergelijke tamme wolven wilde dieren blijven, wordt er gezocht naar een geïnteresseerde dierentuin.

Regisseur Michael Cimino geëerd in Venetië

Michael Cimino wordt tijdens het filmfestival in Venetië gelauwerd met de Persol Award. De regisseur van The Deer Hunter wordt met de prijs geëerd als legendarische filmmaker, liet het festival vrijdag weten.

Festivaldirecteur Alberto Barbera vindt dat de prijs rijkelijk laat komt, maar is blij de 73-jarige regisseur alsnog in de spotlights te kunnen zetten. "Het is een verlate erkenning van deze geweldige visionaire filmmaker, een van de meest intense en originele Amerikaanse filmmakers."

Na afloop van de prijsuitreiking op 30 augustus wordt op het festival Cimino's film Heaven's Gate vertoond. Het romantische drama met Kris Kristofferson en Christopher Walken uit 1980 is digitaal gerestaureerd.

Cimino kreeg twee Oscars voor zijn oorlogsdrama The Deer Hunter uit 1978. Dat succes heeft hij nooit weten te evenaren. Hij leverde in 1996 met The Sunchaser zijn laatste speelfilm af. Vijf jaar later verscheen zijn eerste roman Big Jane. Cimino verschijnt niet veel meer in de publiciteit.


Regisseur Michael Cimino geëerd in Venetië (Foto: Novum)

Van Gaal: "Alleen met Liverpool gesproken"

Louis van Gaal lichtte tijdens zijn officiële presentatie als nieuwe bondscoach van Oranje zijn beweegredenen toe. Liverpool en Ajax waren zijn andere opties.

Na zijn ontslag bij Bayern München kreeg Van Gaal naar eigen zeggen verschillende aanbiedingen. "Dat de KNVB mij terugvroeg was een geweldige eer", sprak hij tijdens zijn presentatie. "Hier heb ik eigenlijk op gewacht. Ik heb vele malen de kans gekregen om te tekenen bij een club in het buitenland. Eigenlijk alleen voor mijn club Ajax gekozen (om directeur te worden, red.) omdat ze me vroegen en verder alleen met Liverpool gesproken omdat ik nog niet in de Premier League had gewerkt en graag kampioen van Engeland wilde worden."

"Verder overal nee tegen gezegd", aldus Van Gaal. "Hopend op een kans bij een nationaal elftal en dat is het Nederlands Elftal geworden. Mooier kan niet, een geweldige uitdaging."

"De doelstelling is kwalificatie voor het WK en op de lange termijn is dat een plek bij de eerste vier op het WK", stelde de nieuwe keuzeheer. "Daar ben ik niet ongelukkig mee. Als je op het EK de voorronde niet doorkomt, is dat een heel hoog doel. We leggen de lat hoog en daar ben ik niet ongelukkig mee."

Marine laat mijn voor Westerschelde ontploffen

De marine heeft vrijdagochtend een zware beruchte Duitse zeemijn tot ontploffing gebracht op de druk bevaren westelijke hoofdgeul naar de Westerschelde. Een visserskotter had de mijn uit de Tweede Wereldoorlog donderdagavond opgevist en snel weer overboord gezet, meldt het ministerie van Defensie vrijdag. Omdat het om een riskante mijn ging is die meteen onschadelijk gemaakt.

Het lijkt erop dat de vissers geluk hebben gehad dat de mijn bij het opvissen niet is afgegaan. Dit type mijn, een CG, heeft niet alleen een magnetische en akoestische ontsteking, maar kan ook door beweging afgaan, legt een woordvoerder uit. "Hij is uitgerust met verschillende boobytraps. Het is dan ook niet mogelijk de mijn op een veilige manier onschadelijk te maken."

Duikers van een mijnenjager hebben daarom een lading TNT bij de mijn geplaatst. De omgeving is afgezet met rubberboten om ervoor te zorgen dat er geen boten in de buurt waren en vervolgens is de mijn tot ontploffing gebracht.

Het type mijn wordt niet vaak gevonden. "De laatste keer dat ik mij kan herinneren was in 2010, maar misschien is het daarna wel vaker gebeurd zonder dat ik het wist", zegt de woordvoerder.

De meeste explosieven die in zee worden gevonden zijn vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog. "Als vliegtuigen na een aanval nog bommen over hadden werden die in de Noordzee gegooid omdat ze niet met bommen aan boord mochten landen."

Spice Girls repeteren voor slot Olympische Spelen

De Spice Girls zijn gesnapt tijdens repetities voor de slotceremonie van de Olympische Spelen. Al een tijdje werd gefluisterd dat de meidengroep bij elkaar komt voor een eenmalige reünie, maar de geruchten zijn nooit officieel bevestigd.

De Britse boulevardkrant The Sun plaatste een foto van de vijf dames, die hun zang en dans oefenen bovenop zwarte taxi's. Naast de Spice Girls werden ook Jessie J, Tinie Tempah, George Michael en Annie Lennox gesnapt bij repetities in Oost-Londen.

Volgens The Sun verschijnt zondag op de slotceremonie ook boyband One Direction ten tonele, net als de Pet Shop Boys, Kaiser Chiefs, Madness en Queen-gitarist Brian May.

All-Stars Battle Royale ondersteunt arcadesticks

Sony maakt via Facebook bekend dat de PlayStation 3-versie van de vechtgame PlayStation All-Stars Battle Royale populaire arcadesticks gaat ondersteunen.

De aanvallen en combo's uit de game zijn allemaal zo gemaakt dat ze ook met de arcadesticks uitgevoerd kunnen worden. De knoppen voor de aanvallen zullen op de Dualshock 3-controller en de arcadesticks hetzelfde zijn. Bewegen gaat met de stick zoals het gaat met de D-pad op de controller. Alleen de knop om tegenstanders te gooien is op een andere positie gezet: in plaats van de rechterstick op de controller heeft een arcadestick er een knop voor

PlayStation All-Stars Battle Royale komt op 24 oktober uit op de PlayStation 3 en Vita.

Arcadestick

Computervirus lijkt onder controle

Het computervirus dat sinds woensdag in totaal zo'n 30 instanties trof, lijkt uitgeraasd. Sinds vrijdagochtend zijn er bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) geen nieuwe meldingen meer binnengekomen.

Het virus genaamd XDocCrypt/Dorifel besmette computers van gemeenten, bedrijven en universiteiten. In totaal zijn enkele duizenden computers besmet. Het virus beschadigt Officebestanden met de extensies .docx of .xlsx. Hierdoor zijn de bestanden niet meer leesbaar. 

De inhoud van de originele bestanden wordt door het virus versleuteld, maar niet vernietigd.

Van Gaal selecteert Martins Indi en Van Rhijn

Bondscoach Louis van Gaal heeft 24 spelers geselecteerd voor het oefenduel tegen België. De meest opvallende naam is Bruno Martins Indi. De speler van Feyenoord was niet opgenomen in de voorselectie.  

Ron Vlaar, Khalid Boulahrouz en Gregory van der Wiel zijn er niet bij voor de oefenwedstrijd met België. Stefan de Vrij, Ricardo van Rhijn en Nick Viergever zijn de nieuwe namen achterin. 

Selectie Oranje:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United).

Verdediging: Ricardo van Rhijn, John Heitinga (Everton), Nick Viergever (AZ), Joris Mathijsen (Málaga), Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Nigel de Jong (Manchester City), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham), Wesley Sneijder (Internazionale), Adam Maher (AZ), Urby Emanuelson (AC Milan)

Aanval: Bas Dost (Vfl Wolfsburg), Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Robin van Persie (Arsenal), Jeremain Lens, Luciano Narsingh (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Arjen Robben (Bayern München).

Lokale interruptie: Zondagse loterij

Een jaarlijks terugkerend fenomeen. is de Eindhovense loting voor de zondagavondopening voor supermarkten. Eindhoven kent namelijk nog geen toeristisch zondagsregime zoals vele steden dat hebben. Dus moeten de winkels dicht wanneer er geen koopzondag is. Toch is er een maas in de wet die het mogelijk maakt voor enkele winkels om op zondag na vier uur in de middag de winkel te openen. Zodoende mogen er van de 35 supermarkten in Eindhoven er 11 open zijn. Ieder jaar wordt via een loting bepaald welke supermarkten de gelukkigen zijn. Daarbij ook welke bewoners van Eindhoven geluk hebben, want er wordt bij de loting geen rekening gehouden met spreiding.

VVD en PvdA: boete voor sissen naar vrouwen

In navolging van de PvdA vindt nu ook de VVD dat er strenger moet worden opgetreden tegen het nasissen en seksueel intimideren van vrouwen. De VVD-gemeenteraadsfractie van Amsterdam stelt vrijdag dat het voorbeeld van Brussel moet worden gevolgd. "Sissen, schelden, agressief, discriminerend en provocerend gedrag jegens vrouwen is niet te tolereren", vindt fractievoorzitter Robert Flos.

Brussel besloot vorige week boetes van 250 euro uit te gaan delen aan mannen die vrouwen lastigvallen. De discussie over seksuele intimidatie van vrouwen op straat was daar opgelaaid toen een Belgische filmmaakster het probleem aankaartte in een documentaire.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch stelde daarop dat seksuele intimidatie op straat ook in Nederland strafbaar moet worden gesteld. "Vrouwen worden uitgescholden voor hoer, worden nagesist, geconfronteerd met seksuele gebaren en bestookt met ongewenst seksuele voorstellen", stelde hij.

Het zou voor agenten moeilijk zijn dit tegen te gaan omdat er geen wet is waar zij zich op kunnen beroepen. Op straat zouden dezelfde grenzen moeten worden getrokken als bij seksuele intimidatie op de werkvloer.

Ook de VVD zegt nu dat dit probleem niet alleen in België speelt. "Regelmatig ontvangt de VVD hierover klachten. Als vrouwen niet ingaan op de toespelingen lopen ze het risico nog erger beledigd of zelf bedreigd te worden."

Flos wijst erop dat de gemeenteraad in 2009 al heeft gevraagd om een onderzoek naar op vrouwen gerichte intimidaties op straat. "Tot op heden heb ik deze analyse niet gezien. Ik wil daarom dat die er op korte termijn alsnog komt." Volgens hem moeten er forse boetes worden ingevoerd. "De politie moet bovendien altijd meldingen en aangiftes op dit vlak serieus nemen."


VVD eens met PvdA in boete voor sissen naar vrouwen

Ajax verzekerd van 8,6 miljoen in Champions League

Ajax kan in elk geval 8,6 miljoen euro aan startgeld voor de Champions League bijschrijven. De Europese voetbalbond UEFA heeft dat bekendgemaakt. Een overwinning in de groepsfase levert een miljoen euro op, een gelijkspel de helft. Bij een nederlaag staat de club met lege handen.

Voor de Amsterdammers is het zeer lucratief om de achtste finale te halen. In dat geval wordt de bankrekening met nog eens 3,5 miljoen euro gespekt. Kwartfinalisten ontvangen 3,9 miljoen euro en een plek bij de laatste vier is goed voor 4,9 miljoen euro.

De Champions Leaguewinnaar kan rekenen op een bonus van 10,5 miljoen euro, de verliezend finalist moet zich tevreden stellen met 6,5 miljoen euro. De opvolger van het Engelse Chelsea kan daardoor in elk geval rekenen op 37,4 miljoen euro. Daar zijn de tv-inkomsten en de recettes nog niet bij opgeteld.

[CL] Loting koppelt Fenerbahçe aan Spartak Moskou

Vrijdag vond de loting plaats voor de play-offs van de Champions League. Feyenoord werd afgelopen dinsdag uitgeschakeld door Dinamo Kiev en zat dus niet in de koker. Deze play-offs kent een kampioenenroute voor de kampioenen van de kleinere voetballanden en een niet-kampioenenroute voor ploegen die tweede, derde of vierde zijn geworden in de grotere voetballanden. 

Loting niet-kampioenenroute

Thuis Uit
SC Braga (POR) Udinese (ITA)
Spartak Moskou (RUS) Fenerbahçe SK (TUR)
Málaga CF (SPA) Panathinaikos (GRI)
Borussia Mönchengladbach (DUI) Dinamo Kiev (OEK)
LOSC Lille (FRA) FC Kopenhagen (DEN)


Loting kampioenenroute 

Thuis Uit
FC Basel 1893 (ZWI) CFR 1907 Cluj (ROE)
Helsingsborgs IF (SWE) Celtic FC (SCO)
Bate Borisov (WRU) Hapoel Kiryat Shmona FC (ISR)
AEL Limassol FC (CYP) RSC Anderlecht (BEL)
Dinamo Zagreb (KRO) NK Maribor (SLO)

De heenwedstrijden worden gespeeld op 21/22 augustus. De returns zijn een week later. 

Juventus staat achter geschorste coach Conte

Juventus schaart zich achter trainer Antonio Conte en diens assistent Angelo Alessio. De twee werden vandaag voor respectievelijk tien en acht maanden geschorst wegens betrokkenheid bij een omkoopschandaal. In een officiële verklaring laat Juve weten volledig achter Conte en Alessio te staan, in de hoop dat hun onschuld tijdens het hoger beroep bewezen wordt.

Conte werd gestraft omdat hij twee seizoenen geleden wist dat spelers van Siena omgekocht waren, maar dat verzuimde te melden. Hij was op dat moment trainer van de Toscaanse club, met Alessio als assistent. De twee verkasten vervolgens naar Juventus, waar ze afgelopen jaar meteen de landstitel pakten.

De juristen van Juventus zijn inmiddels al bezig met het opstellen van een bezwaarschrift. De Turijnse club laat verder weten 'extreem tevreden' te zijn met de vrijspraak van Leonardo Bonucci en Simone Pepe. De twee spelers werden ervan verdacht de wedstrijd tussen Bari en Udinese in 2010 op een negatieve manier te hebben beïnvloed, maar daar werden geen bewijzen voor gevonden.

Sean Penn heeft weer regieproject op het oog

Sean Penn wil weer gaan regisseren. De filmmaker is gevraagd om aan de slag te gaan met de memoires Crazy for the Storm van surfer en skiër Norman Ollestad, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Crazy for the Storm gaat over de moeizame relatie van de Amerikaanse Ollestad met zijn vader, die hem leerde surfen en skiën. Dankzij de lessen die hij van zijn vader leerde, wist Ollestrad een vliegtuigongeluk op een bergtop te overleven.

Het filmproject lijkt op de vorige regieklus van de 51-jarige Penn, het overlevingsdrama Into the Wild uit 2007. Warner Bros is al een tijdje bezig om hem als regisseur te ritselen voor het overlevingsdrama. De Amerikaan is niet van plan om in de film te spelen. Wie de hoofdrol gaat vertolken, is nog niet bekend.


Sean Penn heeft weer regieproject op het oog (Foto: Novum)

Jenniskens vervangt Vermeulen in finale hockeyheren

Zoals verwacht moet Klaas Vermeulen de olympische hockeyfinale tegen Duitsland missen. De middenvelder brak gisteren in de wedstrijd tegen Groot-Brittannië (9-2) zijn sleutelbeen.

Tim Jenniskens vervangt hem in de selectie. De middenvelder van Bloemendaal zat de afgelopen twee weken als oproepkracht buiten het olympisch dorp. "Tim komt erbij", zo zei bondscoach Paul van Ass. "Of Klaas in het olympisch dorp mag blijven? Van mij wel, al moet hij bij mij in bed."

De hockeyfinale bij de mannen is morgenavond. Vanavond spelen de Nederlandse hockeyvrouwen de finale tegen Argentinië.

Willem-Alexander op de pot bij Bill Gates

Prins Willem-Alexander gaat volgende week op bezoek bij Microsoft-oprichter Bill Gates. Willem-Alexander zal zich echter niet bezighouden met digitaal gerelateerde onderwerpen.

De kroonprins is op maandag en dinsdag te gast bij de 'Reinvent the Toilet Fair' in de Amerikaanse stad Seattle, liet de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten.

Het evenement is georganiseerd door de Bill& Melinda Gates Foundation om schone, duurzame en betaalbare wc's te ontwikkelen. Bill Gates zal Willem-Alexander rondleiden langs diverse prototypes van toiletten die geen gebruik maken van water, riolering en elektriciteit, betaalbaar voor de gebruiker en in staat zijn om bijvoorbeeld energie en gas terug te winnen.


Video (YouTube)

Geen loon voor aangehouden directeur Laurentius

De Bredase woningcorporatie Laurentius hoeft haar geschorste directeur geen loon door te betalen. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag bepaald in een kort geding dat de directeur, Walter V., had aangespannen.

V. werd op 21 mei aangehouden op verdenking van vastgoedfraude. Hij werd dezelfde dag door Laurentius geschorst. De directeur eiste dat hij weer loon zou krijgen vanaf 23 juni, tot die dag zat hij in voorarrest. Hij stelde dat hij weer in staat was zijn werkzaamheden als directeur uit te voeren.

De rechtbank noemt dat echter irrationeel en ondenkbaar. De directeur is namelijk vrijgelaten op voorwaarde dat hij tijdens het strafrechtelijk onderzoek geen contact heeft met een mededirecteur en een projectmanager van de corporatie.

Zelfs als hij wel contact met hen zou mogen hebben, hoeft Laurentius volgens de rechter geen loon te betalen. Hij wordt verdacht van ernstige misdrijven waardoor de corporatie financiële schade heeft opgelopen. Ook heeft hij volgens de rechtbank geweigerd de corporatie uitleg te geven over de beschuldigingen.

Behalve V. heeft justitie ook twee directieleden van vastgoedbedrijven en twee anderen in het vizier. Bij de doorzoeking van een woning in mei werd een koffer met honderdduizenden euro's gevonden. Laurentius beheert ruim 8500 huurwoningen in en rondom Breda.

Vorige maand stapte de voltallige raad van commissarissen van Laurentius vanwege de fraudezaak op. Laurentius werd in april onder extern toezicht geplaatst omdat de corporatie met financiële problemen kampt. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) gaf in een brief aan te twijfelen dat de raad op korte termijn het roer kon omgooien.

Feyenoord wacht pittige EL-loting

De UEFA heeft vanmorgen de voorloting voor de vierde voorronde van de Europa League bekendgemaakt. Daaruit werd duidelijk dat Feyenoord een pittige loting kan verwachten.

Mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de vierde voorronde van de Europa League zijn Bordeaux, Hapoel Tel-Aviv, Levante, Sparta Praag en Sporting Lissabon. De Rotterdammers wisten tijdens de voorloting wel ploegen als Internazionale, Liverpool en Olympique Marseille te ontlopen.

Bij Sporting Lissabon staan onze landgenoten Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel onder contract. De Portugese ploeg reikte vorig seizoen nog tot de halve finales van de Europa League.

PSV wacht een minder zware loting. Na de voorloting werd bekend dat Zeta, Dinamo Moskou, Slovan Liberec, Luzern, Ekranas of Rapid Wien de mogelijke tegenstander zal worden van de Eindhovense ploeg. Bij Dinamo Moskou staat Otman Bakkal onder contract, die afgelopen zomer de overstap van PSV maakte.

Ook AZ, FC Twente en sc Heerenveen zullen uitkomen in de vierde voorronde van de Europa League. Onbekend is nog welke ploegen zij kunnen treffen. De loting is vanmiddag om 13:00 uur.

Hoogerland uit Tour de l'Ain na valpartij

Johnny Hoogerland moest in de derde etappe van de Tour de l'Ain opgeven na een valpartij. De Zeeuw kon in de beginfase van de derde etappe een valpartij niet ontwijken en ging onderuit. Hoogerland staat namens Vacansoleil-DCM op de startlijst voor de Ronde van Spanje.

''Einde van de Tour de l'Ain. Lullige valpartij na 15 kilometer die ik niet kon ontwijken. Na hulp van dokter niet meer mogelijk terug te komen in het peloton. Nu wond verschonen en hechten. Hopen dat het meevalt.", aldus Hoogerland op Twitter

Justin Theroux regisseert Ferrell en Carell

Justin Theroux heeft een nieuwe klus binnengesleept. Filmstudio Warner Bros heeft hem gevraagd de komedie Swear to God te herschrijven en regisseren, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Will Ferrell en Steve Carell zijn al verbonden aan het project.

In Swear to God speelt Ferrell een narcistische hedgefondsmanager die denkt God te hebben gezien. De rol van Carell is nog onduidelijk. De komedie gaat in productie als Ferrell klaar is met de opnamen van Anchorman 2.

Theroux schreef eerder al het scenario van de komedie Tropic Thunder en heeft net het scenario van Zoolander 2 af, dat hij mogelijk ook gaat regisseren. Swear to God wordt, na het vervolg op Zoolander, de vierde speelfilm die Theroux gaat regisseren.

Het acteerwerk van de 41-jarige Theroux staat op een laag pitje. Hij was dit jaar voor het laatst te zien in de komedie Wanderlust, waar hij zijn vriendin Jennifer Aniston ontmoette, en heeft geen nieuwe acteerklussen op de planning.

Luiten begint sterk in PGA Championship

Golfer Joost Luiten is donderdag uitstekend gestart bij de PGA Championship op Kiawah Island, South Carolina. De Nederlander ging lang aan de leiding bij de vierde major van het golfseizoen. Uiteindelijk sloot Luiten de eerste ronde af met 68 slagen. De Bleiswijker staat voorlopig op de gedeelde zesde plaats.

Het is voor Luiten zijn derde deelname aan een major. Hij deed al twee keer mee aan The Open.  Luiten, die begon op de tiende hole, stond op acht onder par na de eerste veertien holes en zakte daarna weg om op -4 te eindigen. "Natuurlijk voel je wat druk als je opeens een major leidt, dat kun je niet ontkennen. Maar ik was vooral iets te agressief op zes en zeven. Ik was in de 'birdie mode' en wilde er nog meer maken", aldus Luiten. "Maar soms moet je juist even gas terugnemen en voor de par gaan. Op acht en negen sloeg ik mijn bal op de verkeerde plek, dat kan gebeuren." Het is voor Luiten de beste start van een majortoernooi in zijn carrière. 

Aan de leiding staat de Zweed Carl Pettersson met -6. Gedeeld tweede met -5 staan Gonzalo Fernandez-Castano, Alex Noren, Gary Woodland en Rory McIlroy. Luiten deelt zijn zesde plaats met zeven andere golfers. 

Local Justice Pack voor Max Payne 3 op pc

Het Local Justice Pack voor Max Payne 3 is sinds gisteren verkrijgbaar voor pc via de ingame winkel. Deze multiplayeruitbreiding heeft drie mappen gebaseerd op de laatste hoofstukken van het spel.

Naast de mappen zijn er ook nieuwe items , zoals de M4 Assault Rifle, Light Fingers om sneller te stelen en een nieuwe factie: de São Paulo Police. De Local Justice Pack zal een week met korting te koop zijn voor € 5,24. Daarna betaal je € 6,99. Spelers die de Max Payne 3 Rockstar Pass gekocht hebben krijgen deze uitbreiding, zoals alle andere DLC, gratis.

Daarnaast zijn alle pre-order downloadable content, beschikbaar voor pc. De verschillende packs zijn:

  • Cemetery Multiplayer Map (€1.99)
  • Special Edition Pack (€1.99)
  • Silent Killer Loadout Pack (€1.99)
  • Pill Bottle Item (€0.99)
  • Deadly Force Burst (€0.99)
  • Classic Max Payne Multiplayer Character (€0.99)

Ook deze uitbreidingen zijn voor Max Payne 3 Rockstar Pass gratis. Heb je deze in combinatie met de Steam-versie van het spel  dan moet de content automatisch verschijnen als je de game opstart.

Local Justice Pack voor Max Payne 3

Ducati niet verder met Italiaan Rossi

De wegen van Ducati en MotoGP-coureur Valentino Rossi scheiden aan het einde van het seizoen. Dat heeft de Italiaanse renstal vandaag bekendgemaakt. De negenvoudig wereldkampioen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ducati, maar kwam nog niet tot grote resultaten.

De 33-jarige Italiaan werd zeven keer wereldkampioen in de MotoGP, maar behaalde in dienst van Ducati nog geen enkele overwinning. Hij sloot vorig seizoen af als zevende en staat nu zesde in het algemeen klassement van de koningsklasse van de motorsport. Ploeggenoot Nicky Hayden kreeg wel een contractverlenging.

Rossi reed eerder voor Yamaha en Honda en begon zijn carrière bij Aprilia. Hij keert nu terug naar Yamaha waar hij een contract voor twee jaar zal tekenen.

Rod Fergusson vertrekt naar Irrational Games

Rod Fergusson, executive producer van Gears of War, heeft op Twitter aangegeven dat hij per direct opstapt bij Epic Games. Fergusson gaat vervolgens meteen aan de slag bij Irrational Games in Boston en gaat meewerken aan BioShock: Infinite.

Samen met Cliff Bleszinski, waren ze het brein achter de Gears of War-franchise. Fergusson gaat de rol vervullen van Tim Gerritsen, director of product development, die samen met Nate Walls, technical art director, zijn opgestapt bij Irrational Games. Fergusson begon zijn carrière bij Microsoft, waar hij heeft gewerkt aan Train Simulator. Vervolgens heeft hij acht jaar gewerkt als executive producer bij Epic Games.

Rod

Heather Graham terug voor The Hangover Part III

Ook Heather Graham keert terug voor The Hangover Part III, zo schrijft Bleeding Cool. Nadat ze de, toch wat mindere, The Hangover Part II oversloeg is ze terug voor het laatste deel van de serie.

In The Hangover speelt Graham het personage Jade, een stripster annex alleenstaande moeder die trouwt met hoofdpersonage Stu (Ed Helms). Voor deel 3 keert de wolfpack terug naar Las Vegas, dus een ontmoeting met stripster Jade is haast onvermijdelijk.

The Hangover Part III zal voorjaar 2013 de bioscoop onveilig maken.

De eerste ontmoeting van Stu en Jade

Trainer Juventus tien maanden geschorst

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond FIGC heeft de trainer van Juventus, Antonio Conte, voor tien maanden geschorst. Conte krijgt de schorsing vanwege zijn aandeel in een omkoopschandaal. De voetballers Leonardo Bonucci en Simone Pepe werden vrijgesproken door de FIGC.

Conte zou twee jaar geleden ervan op de hoogte zijn geweest dat twee wedstrijden van AC Siena, waar hij destijds coach was, werden gemanipuleerd. Angelo Alessio, die toen zijn assistent was, kreeg een schorsing van acht maanden aan de broek.

Overigens had de aanklager van de Italiaanse voetbalbond Conte een strafvoorstel van drie maanden schorsing gedaan. De tuchtcommissie legde dat aanbod echter terzijde.

Foto van Kinect 2-tool gelekt

Geruchten over een nieuwe Xbox zijn tegenwoordig in overvloed, en vandaag komt daar weer iets bij. Een foto is uitgelekt, waarvan het hier om een dev tool gaat van Kinect 2, die mogelijk bij de nieuwe Xbox ingebouwd is.

In februari zijn diverse dev kits met de naam 'Durango' opgestuurd, en hiervan blijkt de foto te zijn van Kinect 2 in actie. Wat opvalt is dat de sensor nu ook alle vingers en kleding herkent, iets wat de originele Kinect niet doet. Het is afwachten tot Microsoft eindelijk iets aangeeft over een next-gen Xbox.

Kinect 2

Eerste beelden van Pixar short Partysaurus Rex

Er zijn afbeeldingen verschenen van de korte film Partysaursus Rex, zo meldt Collider. Het filmpje wordt voorafgaand aan de re-release van Finding Nemo 3D vertoond.

In Partysaurus Rex zien we hoe Toy Story’s Rex zichzelf herontdekt, als hij het badspeeltje wordt van zijn nieuwe eigenares Bonnie. “Als je een badspeeltje bent, word er heel intens met je gespeeld. Het is net een feestje.”, aldus regisseur Mark Walsh, animator voor Finding Nemo, The Incredibles en Ratatouille.

“Waar ik voor ging is; je verhuisd naar een nieuwe stad, maakt nieuwe vrienden en vervolgens denk je dat je de kans hebt om jezelf te herontdekken.”, zegt Mark. “Ik vind het geweldig dat Rex denkt dat hij zichzelf kan herontdekken als een partyanimal.”

Partysaurus Rex is, samen met de re-release van Finding Nemo 3D, vanaf 13 februari in de Nederlandse bioscoop te zien.

Duel Bertens gestaakt bij grote achterstand

Kiki Bertens zal vandaag van goeden huize moeten komen om de derde ronde van het masterstoernooi van Montreal te bereiken. De Wateringse moet haar partij tegen Caroline Wozniacki (7) hervatten bij een 7-5, 4-0 achterstand. Het duel werd gisteren gestaakt vanwege aanhoudende regenval. In de eerste ronde had Bertens nog knap gewonnen van Nadia Petrova.

Mocht Bertens een klein wonder verrichten en de partij winnen, dan stuit ze in de derde ronde op Varvara Lepchenko. De Amerikaanse versloeg met tweemaal 6-4 de als twaalfde geplaatste Dominika Cibulkova.

Ook de als elfde gerangschikte Ana Ivanovic vloog uit het toernooi. De winnares van 2006 maakte zelfs geen enkele game tegen de Italiaanse Roberta Vinci. Agnieszka Radwanska (2), Marion Bartoli (9) en Na Li (10) plaatsten zich wel voor de derde ronde.


Duel Bertens gestaakt bij grote achterstand (Foto: Novum)

KNVB vindt crisisheffing onbehoorlijk bestuur

De KNVB onderzoekt de mogelijkheid om een juridische procedure te beginnen tegen de staat. Steen des aanstoots is een crisisheffing van zestien procent over 2012 voor inkomens boven de 150.000 euro. Dat zegt financieel directeur van de voetbalbond Ron Francis vandaag in Het Financieele Dagblad.

Omdat de heffing, die onderdeel is van het begrotingsakkoord van de Kunduz-coalitie, op zo'n korte termijn wordt ingevoerd, vindt de KNVB dat sprake is van onbehoorlijk bestuur. Francis is boos dat de maatregel werd aangekondigd op een moment dat de profclubs hun begrotingen voor komend seizoen al klaar hadden. "Nu wordt deze heffing patsboem met terugwerkende kracht opgelegd. Dat kan echt niet."

In het Nederlandse profvoetbal lopen in vergelijking met andere bedrijfstakken relatief veel grootverdieners rond. Voetbalclubs worden daardoor harder getroffen dan andere bedrijven. De voetbalbond is nu bezig Tweede Kamerleden te bewerken om de maatregel ongedaan te krijgen. Als de maatregel niet van tafel gaat, overweegt de KNVB naar de rechter te stappen.

De crisisheffing kost de clubs niet direct geld. Het zijn immers de spelers die er op achteruitgaan. Door de crisisheffing verslechtert de concurrentiepositie van Nederlandse clubs echter ten opzichte van het buitenland

Man kont-belt 911 tijdens drugsdeal

In Scranton in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een man naar alarmnummer 911 gebeld terwijl hij druk bezig was met het afronden van een drugsdeal. De man had de telefoon in zijn zak.

De 911-medewerkers keken raar op toen zij gebeld werden en op de achtergrond hoorden hoe zich een drugsdeal voltrok. Ze belden de politie en die wist even later de 24-jarige Justin Kryzanowski op te pakken. De man had zijn zakken vol drugs, naalden, een wietpijp en zijn mobiele telefoon, die nog steeds verbonden was met 911.

De telefoon was per ongeluk geactiveerd en had het alarmnummer gebeld. Op de opname zou veel bruikbare informatie staan. De hele deal is opgenomen. "Deze kerels zijn geen hersenchirurgen, als je snapt wat ik bedoel. Je kunt zelfs horen hoe de politie op de deur klopt" aldus het hoofd van de hulpdienst.

Van Basten: "Doorgaan het belangrijkst"

Marco van Basten was gematigd tevreden over het duel met Rapid Boekarest. De trainer weet in elk geval dat sc Heerenveen in de koker voor de volgende ronde zit.

"Het maakte echt niet uit hoe, maar doorgaan was het belangrijkste van deze avond", aldus Van Basten op de clubwebsite. "In de beginfase zette Rapid veel druk en maakten ze de 1-0 door een gelukkige penalty. Rapid was fel en fanatiek, en wij kwamen steeds net een stap te laat. Daardoor misten we controle en was het slordig."

"Vervolgens scoren ze de 2-0, maar wordt die goal afgekeurd wegens buitenspel", vervolgt Van Basten. "Ik heb later ook begrepen dat het eigenlijk een honderd procent doelpunt was, maar dat is voetbal. Het team heeft hier weer ontzettend veel opgestoken. Het zijn jonge spelers, die wisselvallig kunnen zijn. Maar daar leren ze van."

"Het veld was inderdaad niet goed, maar dat gold voor beide teams. Daar moeten we dus niet over zeuren." Heerenveen start komend weekeind in de Eredivisie met een wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion tegen N.E.C. Nijmegen.

'Politie laat te vaak niets horen na aangifte'

Na een aangifte laat de politie te vaak niets meer van zich horen. Dat concludeert de Politieacademie uit een enquête onder 354 personen en gesprekken met burgers en agenten, schrijft het Nederlands Dagblad vrijdag.

Het onderzoek werd uitgevoerd in de politieregio Midden- en West-Brabant. Er zijn plannen om de werkwijze van dit korps in heel Nederland in te voeren. De serviceafdeling krijgt een 6,9 als rapportcijfer, maar er is volgens de onderzoekers nog veel voor verbetering vatbaar.

Na telefonische meldingen nam de politie in meer dan de helft van de gevallen geen contact meer op met de burger, terwijl dertig procent hier wel behoefte aan had. Bij meldingen via internet werd vier van de vijf keer geen contact opgenomen, terwijl 37 procent daar wel prijs op zou stellen.

Bij meldingen die via het algemene politienummer 0900-8844 zijn doorgezet naar de meldkamer zou vaak helemaal geen terugkoppeling zijn. Als de meldkamer geen tijd heeft, zou de melding in een zwart gat verdwijnen.

Tena stopt met bellen incontinente patiënten

Tena stopt voorlopig met het bellen van incontinente patiënten. De luierfabrikant meldt vrijdag in overleg te gaan met alle betrokken partijen.

Op verzoek van apothekers bellen vijftien tot twintig verpleegkundigen van Tena sinds enkele maanden met patiënten om te praten over hun urineverlies. Aan de hand van die gesprekken krijgen apothekers advies welk product gewenst is. De apothekers hebben Tena ingeschakeld omdat ze van zorgverzekeraar Achmea hun cliënten moeten indelen in een gebruikersprofiel.

Donderdag ontstond hier ophef over. Volgens patiëntenverenigingen worden patiënten gebeld terwijl ze hier helemaal niet om hebben gevraagd. De fabrikant bezweert echter dat patiënten alleen worden gebeld als zij daar geen bezwaar tegen hebben, en wijst naar de apothekers. Die zouden ook gegevens doorgeven van patiënten die geen toestemming hebben gegeven.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zei dat het niet door de beugel kan dat bedrijven de beschikking krijgen over patiëntgegevens. "Apothekers hebben zich te houden aan de wet als het gaat om privacybescherming", zei ze. De minister laat uitzoeken wat er aan de hand is.

Ook op het forum is een discussie te volgen over zorgelijke ontwikkelingen zorgverzekeraars.

Onderzoek fraudehoogleraar Stapel duurt langer

Het onderzoek naar de fraude van hoogleraar sociale psychologie Diederik Stapel gaat langer duren dan verwacht. De drie onderzoekscommissies van de universiteiten in Tilburg, Groningen en Amsterdam wilden hun eindresultaten deze zomer presenteren, maar dat gebeurt nu waarschijnlijk pas in oktober. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vrijdag.

De commissies hebben meer tijd nodig om onderzoek te doen naar de aard en omvang van de fraude. Alle wetenschappelijke publicaties van Stapel worden bekeken, inclusief datasets en vragenlijsten. Uit een tussentijdse rapportage werd duidelijk dat de omvang van de fraude 'zeer aanzienlijk' was en in ieder geval sinds 2004 al plaatsvond.

Stapel werd in september door de Universiteit van Tilburg op non-actief gesteld, nadat bleek dat hij onderzoeksgegevens voor publicaties verzon. Zijn fraude kwam aan het licht doordat vanuit zijn eigen groep twijfels ontstonden door onder meer vragenlijsten die ontbraken. Voordat Stapel werd aangesteld in Tilburg was hij werkzaam op de universiteit van Groningen en promoveerde hij in Amsterdam.

Boete voor bikinishow in vliegtuig [video]

De Vietnamese luchtvaartmaatschappij VietJet Air heeft een boete opgelegd gekregen wegens het geven van een bikinishow aan boord van een vlucht van Ho Chi Minh naar Da Nang. Voor de show was geen officiële toestemming.

Tijdens de vlucht paradeerden dames in bikini op en neer door het gangpad. "Het was de eerste vlucht naar een badplaats, dus kwamen we met het idee om wat meisjes in bikini te laten dansen en de passagiers blij te maken, om zo onze service naar de klanten te verbeteren", aldus een woordvoerder van de maatschappij.

De autoriteiten kwamen de show op het spoor nadat filmpjes ervan circuleerden op het internet. De boete bedraagt duizend dollar.

Deadfall poster, trailer en synopsis online

Vandaag werd er een poster en trailer online gezet voor de nieuwe thriller van regisseur Stefan Ruzowitzky, Deadfall. Daarnaast werd er een officiële synopsis vrijgegeven.

Addison (Eric Bana, Star Trek) en zijn zus Liza (Olivia Wilde, Tron: Legacy) zijn op de vlucht nadat een overval op een casino compleet fout gegaan is. Na een auto-ongeluk, waarbij een partner-in-crime en een state trooper omkwamen, besluiten ze ieder hun eigen weg te volgen richting de Canadese grens. Echter zorgt een sneeuwstorm voor flinke problemen. Terwijl Addison voor veel chaos zorgt tijdens zijn reis, krijgt Liza een rit aangeboden van de ex-bokser Jay (Charlie Hunnam, Green Street Hooligans), die op weg is naar zijn ouders voor Thanksgiving. Bij het huis van zijn ouders komen Addison en Liza elkaar weer tegen, in een zeer beladen confrontatie.

De film draait vanaf 13 december 2012 in de Nederlandse bioscopen.
Klik hier om de trailer te bekijken op Collider.

Deadfall poster

3,5 miljoen kijkers zien monsterzege hockey

Gisteravond hebben bijna 3,5 miljoen Nederlanders gezien hoe Nederland in de halve finale van het olympisch hockeytoernooi gastland Groot-Brittannië vernederde door met 9-2 te winnen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Die wedstrijd was daarmee gisteren het best bekeken tv-programma.

Bijna een miljoen Nederlanders keken gistermiddag hoe dressuuramazone Adelinde Cornelissen in de kür van de Olympische Spelen zilver won. Studio Sportzomer, met Mart Smeets, was na het hockey het best bekeken programma gisteren met bijna 1,8 miljoen kijkers.

Amazon.com bezorgt machinegeweer

Een Amerikaanse muzikant uit Washington D.C. keek vreemd op toen de door hem bestelde televisie werd bezorgd. Het langwerpige pakket van Amazon.com bevatte namelijk een Sig Sauer SIG716 machinegeweer.

De 38-jarige Seth Horvitz bestelde de televisie vorige weer bij een van de 'third-party' verkopers van Amazon. Toen dinsdag een klein pakketje werd bezorgd dacht de man dat het om de voet van de televisie ging, echter zat hierin de vooral door de Amerikaanse politie en het leger gebruikte SIG.

Het geweer bleek bedoeld te zijn voor een wapenhandelaar in Pennsylvania. Op het pakketje zaten zowel adresstickers van die winkel als van Horvitz.

Omdat het bezit en vervoer van het wapen verboden is in Washington D.C. kon het niet worden geretourneerd. In plaats daarvan is het wapen opgehaald door de politie. Amazon was voor USA Today niet beschikbaar voor commentaar.

Maher: "De club kent mijn standpunt"

Adam Maher hoopt nog steeds op een transfer. De voetbalwereld moet nog even afwachten waar hij naartoe gaat. Als hij weg mag.

Voorlopig staat de 19-jarige spelmaker nog onder contract bij AZ. Deze zomer hebben onder meer Ajax en PSV verregaande interesse getoond voor het jonge talent. Maher zelf wil graag weg uit Alkmaar, maar is nog niet weg.

"De transferperiode duurt nog twee weken en dan zullen we wel zien waar ik speel. De club weet wat mijn standpunt is. Ik ben nu nog bij AZ", meldde hij aan RTV Rijnmond. Zondag gaat hij naar de Amsterdam ArenA, maar als speler van AZ voor de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax.

Maher wil zelf liever weinig kwijt over een mogelijke transfer. "Er zijn zoveel dingen die spelen, maar dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over."

Politie: 'Kijk toe bij woningoverval'

Bij een woningoverval is de kans op verwondingen het kleinst als het slachtoffer vlucht. Als vluchten geen optie is, moet de bewoner rustig toekijken en accepteren wat er gebeurt. Dat concludeert de politie volgens het AD uit onderzoek naar honderden woningovervallen.

In bijna de helft van de gevallen raken de bewoners bij een overval gewond. Dat zou meestal komen doordat ze zich verzetten. "Mensen raken in paniek en overvallers reageren daar met geweld op", zegt landelijk overvalcoördinator Jos van der Stap in de krant. "Door verzet van bewoners kan het heel snel escaleren."

Vorig jaar werden achthonderd woningen overvallen. In een op de vijf gevallen is het slachtoffer ondernemer. Ook ouderen zijn een geliefd doelwit.

Eerder deze week gaf de politie in Amsterdam aan dat het beter is juwelen ónder de kleding te dragen. Zichtbaar dragen van bijvoorbeeld kettingen zou straatroof alleen maar uitlokken.

McClaren blij met snelle treffer Twente

Steve McClaren kon tevreden terugkijken op het Europa League-duel van FC Twente met Mlada Boleslav. Het team scoorde snel en won met 2-0.

De Tukkers verdedigden in Tsjechië een 2-0 winst uit het eerste duel in Enschede. De opdracht van trainer Steve McClaren luidde 'snel scoren', en dat deed de ploeg dan ook. Nacer Chadli was na negen minuten al trefzeker.

"Voor de wedstrijd hebben we tegen elkaar gezegd dat we een snelle goal wilden maken. Dat gebeurde", zei McClaren na de wedstrijd. "Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld."

"Na die fase bleef Boleslav hard werken en maakten ze er voor ons geen makkelijke wedstrijd van, maar gaandeweg konden we het duel controleren. Ze speelden ook erg fysiek en daar waren we niet gelukkig mee. We wilden geen blessures oplopen richting zondag." Komende zondag speelt Twente thuis tegen FC Groningen.

McClaren prees zijn team ook nog met het vertoonde spel. "'Het team heeft een heel professionele wedstrijd gespeeld en met een goede organisatie. Twee doelpunten en geen tegendoelpunt. Dat wilden we bereiken hier en nu kijken we uit naar de wedstrijd van zondag. Daar zijn we klaar voor. Het team heeft ook vandaag laten zien gegroeid te zijn, hard te kunnen werken en dat het de juiste spirit heeft."

Opnieuw potentiële opvolgers Kofi Annan genoemd

Voormalig minister van buitenlandse zaken van Algerije Lakhdar Brahimi is een belangrijke kandidaat om Kofi Annan op te volgen als vredesgezant voor Syrië. Andere gegadigden zijn de Spaanse voormalige NAVO-chef Javier Solana en oud-minister van buitenlandse zaken van Spanje Miguel Angel Moratinos. Dat hebben diplomaten bij de Verenigde Staten donderdag gezegd.

Brahimi bekleedde in het verleden diverse hoge functies bij de VN en was onder meer gezant in Afghanistan en Irak. Hij is lid van de Elders, een groep (oud-)wereldleiders die zich hard maakt voor wereldvrede. Ook Nelson Mandela hoort bij deze club.

Annan kondigde vorige week zijn vertrek aan als Syrië-gezant, omdat hij er geen heil meer in zag zijn pogingen vrede in het land te bewerkstelligen voort te zetten. In zes maanden tijd slaagde hij er niet in de strijdende partijen tot een staakt-het-vuren te bewegen.

Klink: miljarden te bezuinigen op onnodige ingrepen

Op de zorg kan jaarlijks tot acht miljard euro worden bezuinigd als artsen afzien van overbodige en ondoelmatige behandelingen. Zo kan de kostenstijging de komende jaren worden opgevangen, concludeert oud-minister van Volksgezondheid Ab Klink volgens de Volkskrant in een rapport dat vrijdag wordt gepresenteerd.

Om te bekijken hoe de stijgende zorgkosten kunnen worden opgevangen sprak Klink met bestuurders, artsen en hoogleraren. Er zou sprake zijn van een enorme verspilling.

Radicale ingrepen zoals het verhogen van premies of het invoeren van wachtlijsten zijn volgens de professionals te vermijden met kwaliteitsverbetering. Door complicaties te vermijden, medicatiefouten te voorkomen, therapietrouw te bevorderen en meer tijd uit te trekken om samen met patiënten te beoordelen of behandelen nog zin heeft hoeft volgens hen minder zorg te worden verleend.

Van de dertig miljard euro in de zorg die wordt verleend door artsen en specialisten kan volgens Klink acht miljard euro worden vermeden. "In de praktijk kan dat lager uitvallen, maar minstens zes miljard is haalbaar."

De initiatieven moeten volgens hem van de werkvloer komen. "Nu is de prijs bepalend en zo ontstaat productiedruk. Daardoor is er nóg minder tijd voor de patiënt, nóg minder ruimte in de agenda om bijvoorbeeld therapietrouw te bevorderen." Het gevolg is volgens hem minder kwaliteit en meer behandelingen, wat tot meer kosten leidt. "Dat vliegwiel moeten we omdraaien."

'Madonna is een moraliserende slet'

Madonna heeft weer eens vrienden gemaakt bij de gevestigde orde, ditmaal door het op te nemen voor de homo's in Rusland. Dat deed ze tijdens een concert dat de material girl gaf in Sint-Petersburg. De Russische premier Dmitri Rogozin liet zich via Twitter op weinig subtiele wijze uit over de actie van de zangeres: hij noemde haar een 'moraliserende slet'.

Voorafgaand aan het concert werden bezoekers getrakteerd op roze armbandjes. Tijdens het concert zelf deelde ze aan haar 25.000-koppig publiek mee 'dat iedereen liefde verdient. Toon jullie liefde en waardering voor de homogemeenschap', aldus Madonna. Zo loste ze een in maart gedane belofte in om aandacht te vragen voor de onderdrukking van homo's in het Rusland.

De Russische overheid zal ongetwijfeld blij zijn dat de zangeres klaar is met het Russische deel van haar tour. Eerder nam ze het in Moskou op voor de Russische band Pussy Riot, waarvan de leden een gevangenisstraf boven het hooofd hangt wegens een protestactie tegen de Russische president Poetin.

'Vier ton schade na explosie woonboot'

De ontploffing van een woonboot aan de Oudeschans in Amsterdam in juni van dit jaar heeft voor zo'n vierhonderdduizend euro schade aangericht.

Dit heeft scheepsverzekeraar EFM desgevraagd laten weten aan AT5. "Het gaat om een schatting", stelt EFM, het definitieve schadebedrag wordt volgend jaar pas bekend."

De vier ton betreft alleen de materiële omgevingsschade, gesneuvelde ruiten, beschadigde auto's en dergelijke, die de explosie aanrichtte aan de omgeving. De kosten van de boot, die volledig werd verwoest, en de immateriële schade, zoals de inzet van hulpdiensten, is nog niet meegerekend.

Op donderdag 28 juni ontplofte de woonboot na een gaslek aan boord. Door de klap raakte een aantal panden zwaar beschadigd.

Een jongen van 15 jaar die op zijn fiets langsreed raakte zwaargewond. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat er over de toestand van het slachtoffer geen verdere mededelingen worden gedaan.

'Goldman Sachs niet vervolgd'

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en diens medewerkers worden niet strafrechtelijk vervolgd voor de handel in zogeheten 'rommelhypotheken' tijdens de financiële crisis. Dat heeft het ministerie van Justitie donderdag gemeld.

Het is ongebruikelijk dat het ministerie aangeeft dat er geen vervolging zal worden ingesteld. In april 2011 vroeg senator Carl Levin om een justitieel onderzoek. Levin was de voorzitter van een commissie in het Amerikaanse Congres dat onderzoek deed naar het handelen van Goldman Sachs. De Amerikaanse justitie deed ruim een jaar onderzoek naar de zakenbank, maar vond onvoldoende bewijs om een rechtszaak aan te spannen.

Het in stukken hakken van leningen met een lage kredietwaardigheid en deze in een andere vorm bundelen en doorverkopen, wordt als een van de oorzaken gezien van de financiële crisis tussen 2008 en 2009.

'Goldman Sachs niet vervolgd'
'Goldman Sachs niet vervolgd' (Foto: ANP)

Vergoeding dure medicijnen blijft

De vergoeding van dure geneesmiddelen voor de zeldzame ziekten Pompe en Fabry wordt niet stopgezet als die medicijnen werken. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) op Radio 1 gezegd.

Het College van Zorgverzekeringen (CvZ) wil de vergoedingen voor zeldzame ziekten uit het basispakket halen. Verschillende politieke partijen zijn het niet eens met dat advies. Ook Zorgverzekeraars Nederland wil niet dat de vergoeding wordt stopgezet.

Als er werkende medicijnen zijn, moeten die ook worden vergoed, zei Schippers op Radio 1. De fabrikant moet er volgens haar een eerlijke prijs voor krijgen.

In totaal hebben ongeveer 170 Nederlanders de ziekte van Pompe of Fabry. Het behandelen van deze mensen zou jaarlijks 55 miljoen euro kosten.

Bekentenis zwartspaarder valt nu voordeliger uit

Zwartspaarders die zich vrijwillig bij de Belastingdienst melden zijn nu een stuk voordeliger uit dan vijf jaar geleden. Het beleid van het Ministerie van Financiën is veel minder hard dan vaak wordt verondersteld, concludeert De Telegraaf vrijdag.

Fiscalisten berekenden op verzoek van de krant dat een zwartspaarder met een vermogen van 142.000 euro in 2007 bijna 43.000 euro moest voldoen en in 2012 nog maar een kleine dertigduizend euro. Het vermogen dat ze hebben is in die tijd door rendement gegroeid tot ruim 147.000 euro.

Het verschil komt voornamelijk door de nieuwe Wet inkomstenbelasting uit 2001. Dat belastingregime is veel gunstiger. De fiscus mag voor maximaal twaalf jaar aan navorderingsaanslagen opleggen, waardoor zwartspaarders in 2007 nog volgens de regels van een ongunstiger regime werden aangeslagen.

Toenmalig staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) wilde dat voordeel opheffen door vanaf 2010 een boete van dertig procent op te leggen aan inkeerders, maar omdat inmiddels twee jaren verstreken zijn is die boete niet meer effectief. De boete verhogen zou echter geen optie zijn omdat die dan niet meer in verhouding staat tot andere boetes.

De Belastingdienst wijst er in de krant op dat het verschil ook deels komt door het verschil in heffingsrente. Die ligt nu lager omdat de rente ook lager is. Ook is de pakkans flink toegenomen.

[Programma] Londen dag 14

Iedere ochtend geeft FOK!sport je een overzicht van Nederlanders die in actie komen en de finales van de dag. Vandaag gaan de hockeysters hun finale spelen en komen ook Lobke Berkhout en Lisa Westerhof in actie in de beslissende medalrace.

Nederlanders in actie:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd soort wedstrijd Nederlanders
Atletiek 4x100 meter estafette mannen 20:45 eerste ronde Nederlands team
Atletiek 4x100 meter estafette vrouwen 21:40 finale Nederlands team
Hockey Nederland - Argentinie vrouwen 21:00 finale Nederlands team
Taekwondo tot 80 kg mannen 10:15 1e ronde Tommy Mollet
Wielrennen, BMX BMX vrouwen 16:00 halve finales Laura Smulders
Wielrennen, BMX BMX mannen 16:08 halve finales Raymond van der Biezen, Twan van Gendt
Zeilen 470 vrouwen 14:00 medal race Lobke Berkhout, Lisa Westerhof

Finales vandaag:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd
Zwemmen 10km marathon mannen 13:00
Zeilen 470 mannen 14:00
Zeilen 470 vrouwen 14:00
Synchroonzwemmen Team vrouwen 16:00
Wielrennen, BMX BMX vrouwen 17:30
Wielrennen, BMX BMX mannen 17:40
Worstelen tot 55 kg vrije stijl mannen 19:25
Worstelen tot 74 kg vrije stijl mannen 19:25
Atletiek polsstokhoogspringen mannen 20:00
Atletiek kogelslingeren vrouwen 20:35
Hockey Nederland - Argentinie vrouwen 21:00
Atletiek 5.000 meter vrouwen 21:05
Atletiek 4x100 meter estafette vrouwen 21:40
Atletiek 1.500 meter vrouwen 21:55
Atletiek 4x400 meter estafette mannen 22:20
Taekwondo tot 67 kg vrouwen 23:15
Taekwondo tot 80 kg mannen 23:30

FOK! wat een weer... Weer zon!

Vandaag grotendeels hetzelfde weer als gisteren en dat is natuurlijk prima zo op de vrijdag. Nog steeds geen regen, een lekker zonnetje en af en toe wat bewolking. Een prima manier om het weekend in te gaan dus. Overdag temperaturen tot een graadje of 22 waardoor het vroeg in de avond ook nog prima te doen is op het terras. 

Vannacht koelt het af tot een graad of 11 en kan er wat bewolking komen. Het weekend wordt warmer dan de afgelopen dagen met zaterdag zo rond de 23 graden en zon en zondag mogelijk zelfs 25 graden zodat we weer kunnen klagen dat het te warm is. 

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je vandaag een linkje naar jouw leukste kiekje submitten aan de redactie, onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste vijf foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen. Geniet ervan vandaag!

Weersverwachting
Nederland
Meer weer op FOK!

Lucht

Grafische snufjes van CryEngine 3 in Crysis 3

Gamespot heeft een exclusieve video met daarin de grafische hoogstandjes die door de CryEngine 3 in Crysis 3 getoond worden. Beschrijven met woorden is lastiger als je gewoon de video met open mond kan bekijken.

In de video zien we de omgeving van New York in 2047 waarin deze stad in een Nanodome is gehuld. Deze 'Liberty Dome' is een stedelijk oerwoud vol overwoekerde bomen, dichte moeraslanden en woeste rivieren. In de Dome komen zeven verschillende en verraderlijke omgevingen bekend te staan als de Zeven Wonderen. De inwoners werden verteld dat de gigantische koepel werd gebouwd voor het beschermen van de bevolking en het reinigen van de metropolen van de overblijfselen van de Ceph-krachten. Maar in werkelijkheid zijn de Nanokoepels Cells heimelijke poging om een land en de technologie te beheersen bij hun streven naar de wereldheerschappij. Niemand is meer veilig op het pad van wraak nu er buitenaardse Ceph op de loer liggen en menselijke vijanden in de aanval zijn.

Crysis 3 komt in februari 2013 uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.


Leer Tekken Tag in een paar videolessen

Namco Bandai heeft het eerste deel uit een reeks tutorials online gezet om de kennis van de gameplay te verbreden voor beginners die straks met Tekken Tag Tournament 2 willen beginnen.

In dit eerste deel legt de 'Level Up your Game'-crew de basis van de gameplay achter Tekken Tag Tournament 2 uit. Bewegingen, tagmechanismen, aanvallende en verdedigende strategieën en psychologische spelletjes met je menseleijke tegenstanders passeren de revu.

Tekken Tag Tournament 2 komt 14 september uit op PlayStation 3 en Xbox 360 

Buurtwacht Florida schoot uit zelfverdediging

De Amerikaanse burgerwacht George Zimmerman, die in februari een nationale rel veroorzaakte door een ongewapende zwarte tiener dood te schieten, wil dat de aanklacht tegen hem wordt ingetrokken. Hij beroept zich op het recht tot zelfverdediging. Dat hebben zijn advocaten donderdag gezegd.

In de staat Florida mogen bewoners anderen doden uit zelfverdediging. De advocaten van Zimmerman zeggen dat zij sterk bewijs in handen hebben om dit aan te tonen. Zimmerman schoot de 17-jarige Trayvon Martin dood bij een supermarkt in Florida omdat hij vond dat de jongen zich verdacht gedroeg.

Buurtwacht Florida schoot uit zelfverdediging
Buurtwacht Florida schoot uit zelfverdediging (Foto: ANP)

Koperdieven laten asbest vrijkomen

Bij een koperdiefstal eind juli in Schoonebeek is asbest vrijgekomen. De dieven beschadigden bij het lostrekken van koperen gevelbekleding van 't Aole Gemientehoes asbesthoudende platen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat stukjes asbestplaat op het dak van het pand liggen, maar dat het asbest niet verder is verspreid, meldt de gemeente Emmen donderdag. In en om het pand zijn geen losse asbestvezels aangetroffen. Voor omwonenden en bezoekers van het gebouw zijn er dus geen gezondheidsrisico's, aldus de gemeente.

't Aole Gemientehoes is onder meer een trouwlocatie. Dinsdag wordt het asbesthoudende materiaal opgeruimd. De Drentse politie heeft twee verdachten aangehouden voor de diefstal.

Battle.net-servers Noord Amerika gehackt

Mensen die vandaag inloggen op Battle.net gaan een 'important security update'-bericht zien, want Blizzard heeft een beveiligingslek gedicht nadat de service deze week gehackt is.

Volgens Blizzard zijn er geen creditcardgegevens of andere persoonlijke gegevens door de hackers gestolen. Het gaat vooral om wachtwoorden en de persoonlijke beveiligingsvragen die buit zijn gemaakt. Blizzard geeft aan dat met de gestolen gegevens niet ingelogd kan worden, maar het bedrijf raadt mensen, die inloggen via de Noord-Amerikaanse servers, aan om hun wachtwoord en vraag te wijzigen. Mochten gebruikers dezelfde username/wachtwoord-combinatie op andere sites gebruiken, dan wordt er aangeraden dit ook te veranderen. De wachtwoorden zijn versleuteld opgeslagen op een manier waardoor ze elk wachtwoord individueel moeten hacken als iemand deze wil inlezen.

De Europese servers zijn zover bekend niet gehackt, maar natuurlijk zijn daar ook maatregelen genomen.

Logo

Nieuwe beelden van marsverkenner Curiosity

De Amerikaanse verkenner Curiosity heeft nieuwe foto's van Mars naar de aarde gestuurd. Het voertuig maakte ook een zelfportret waarop te zien is dat de verkenner ongeschonden de landing heeft weten te doorstaan op de rode planeet. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA donderdag laten weten.

Curiosity stuurde verder twee 3D-foto's en een panoramafoto. Op de foto's is de rotsachtige omgeving van de werkplek van de Curiosity, krater Gale bij de evenaar van Mars, zichtbaar. Op het zelfportret zijn wat steentjes op het wagentje te zien maar dat zal volgens een woordvoerder geen problemen opleveren.

Nieuwe beelden van marsverkenner Curiosity
Nieuwe beelden van marsverkenner Curiosity (Foto: ANP)

Johnny de Mol geeft 'prille relatie' met Josje toe

Johnny de Mol geeft toe dat hij aan het daten is met Josje Huisman van K3. "Het is allemaal nog heel pril", zegt de acteur donderdag tegen Shownieuws. "Dus ik wil er nog niet veel over vertellen."

Eerder deze week gingen geruchten dat de twee een relatie hebben. De 26-jarige Josje is sinds kort weer vrijgezel, eind juni kwam een einde aan haar relatie met Gert Verhulst, de Vlaamse baas van Studio 100.

De 33-jarige De Mol werd twee maanden geleden nog door het tijdschrift Jackie verkozen tot meest begeerde vrijgezel van Nederland. Hij was eerder samen met onder anderen Chantal Janzen en Bridget Maasland.

Doden Vaals was gezinsmoord

In de zaak van de dode man en vrouw die donderdagmiddag in een woning in het Limburgse Vaals werden gevonden, is sprake van gezinsmoord. Dat meldt de politie donderdagavond.

De lichamen werden aangetroffen in een woning aan de Broekerweg. De man en vrouw waren de bewoners van het pand. Verontruste familieleden hadden eerder op de dag contact opgenomen met de politie in Vaals. Kort daarop werden de lichamen gevonden.

De politie wil uit piëteit met de familie verder geen mededelingen doen over de zaak.

Sikhtempel VS weer open na schietpartij

De Sikhtempel in de Amerikaanse staat Wisconsin waar zondag zes mensen werden doodgeschoten is weer open. Inderjeet Singh Dhillon, een van de leiders van de tempel, zei dat de FBI de sleutels van het gebouw donderdagochtend heeft teruggegeven.

De leiders van de tempel willen vrijdag een ceremonie houden als eerbetoon voor de de slachtoffers van de schietpartij. Een aantal priesters gaat het heilige boek van de sikhs in zijn geheel voorlezen, wat 48 uur zal duren.

Drie mensen die aanwezig waren in de tempel verkeren nog in kritieke toestand. De schietpartij was het werk van de 40-jarige Wade Michael Page, die zichzelf uiteindelijk van het leven beroofde.

Obama heeft veel vrienden in Hollywood

Afgelopen zaterdag maakten we bekend dat Clint Eastwood de zijde van de republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft gekozen in de strijd om het Amerikaanse presidentschap. Zijn opponent, de huidige president Barack Hussein Obama II blijkt echter nogal wat vrienden in Hollywood te hebben.

Via The Huffington Post vernemen we dat filmmagnaat Harvey Weinstein op 6 augustus een fondsenwervend feestje organiseert in zijn huis in Westport, Connecticut, voor president Obama. Voor het luttele bedrag van slechts 35.000 dollar per persoon kunt u al bij de beroemde filmproducer aanschuiven om een vorkje mee te prikken. Van Weinstein is bekend dat hij een aanhanger van de Democratische Partij is. Zo doneerde de producer al meer dan 75.000 dollar voor campagnes van de partij, inclusief een cheque van 35.800 dollar, die regelrecht naar de campagne voor Obama ging. "Ik denk dat hij een diepe overtuiging heeft," aldus Weinstein, afgelopen juli, in een interview met de Huffington Post. "Ik hoef het niet eens te zijn met alles wat een kandidaat doet om hem te steunen."

Afgelopen mei hield ook George Clooney een inzamelactie waar ook vele bekende gezichten te zien waren. De 150 gasten brachten daar zo'n vijftien miljoen dollar bij elkaar. Niet zo vreemd als je nagaat dat een kaartje 40.000 dollar moest kosten. Ook actrice Sarah Jessica Parker wilde niet achterblijven en hield samen met haar man Matthew Broderick een feestje die daarmee zo'n 2 miljoen dollar binnensleepten.

Uit het kamp van Mitt Romney is inmiddels al kritiek geleverd op de relatie tussen Obama en de elite van Hollywood. Op de vraag wat de Republikeinen vinden van de combinatie Hollywood en Obama antwoordt Romney's woordvoerder Jay Carney: "Twee woorden. Donald Trump. Volgende vraag?". Van Trump is alom bekend dat hij een groot aanhanger is van de voormalige gouverneur van Massachusetts.

Ook via de sociale media wordt de strijd tussen de twee partijen uitgevochten.

Anti-Obama
De anti-Obama campagne.

Anti-Romney
De anti-Romney campagne.

Neuken voor Singapore

Singapore vierde vandaag zijn onafhankelijkheid en daarbij werd een warme oproep aan de bevolking gedaan. Het land kampt met een behoorlijk laag geboortecijfer en dus werd er opgeroepen om deze dag aan te grijpen om weer eens wat extra kinderen te verwekken.

De oproep maakt officieel geen deel uit van de feestelijkheden, maar wordt verkondigd in een rap. Toch sluit de boodschap wel aan bij de nationale behoeften van het land, want met het huidige geboortecijfer daalt het bevolkingsaantal ieder jaar aanzienlijk. Voor het in stand houden van de bevolkingsgrootte is Singapore inmiddels afhankelijk van immigratie, maar juist dat gaat nogal in tegen de wensen van de bevolking.

Daarom heeft een bekende fabrikant van ademverfrissend snoepgoed het idee gevat om met een rapnummer meer mensen te overtuigen om een gezin te stichten. Ook de regering van Singapore doet een duit in het zakje: ouders hebben recht op belastingvoordelen en stevig gesubsidieerd ouderschapsverlof. Daarnaast wordt er geprobeerd om zo veel mogelijk alleenstaanden te koppelen waaruit dan ook weer nieuw nageslacht zou moeten voortkomen.


In Nederland kan dit natuurlijk ook geen kwaad

'Bioscoopschutter geestelijk ziek'

De 24-jarige James Holmes, die vorige maand in een bioscoop in Aurora in de staat Colorado tientallen mensen neerschoot, heeft een 'geestelijke ziekte'. Dat zei zijn advocaat donderdag tijdens een hoorzitting voor de rechtbank.

Holmes opende op 20 juli het vuur tijdens een voorstelling van de Batman-film The Dark Knight Rises en schoot in het wilde weg om zich heen. Twaalf mensen kwamen om en 58 anderen raakten zwaar gewond.

Tijdens de hoorzitting, waarbij Holmes aanwezig was, boog de rechter zich over een verzoek van 20 mediabedrijven om bepaalde documenten over de zaak vrij te geven.

Amerikaanse atleet breekt been tijdens 4x400 meter

De Verenigde Staten plaatsten zich eenvoudig voor de finale van de 4x400 meter estafette, althans zo leek het. De eerste loper, Manteo Mitchell, liep tijdens zijn race een beenbreuk op, maar voltooide desondanks zijn 400 meter.

Mitchell wist onderweg al dat het niet goed zat met zijn been. "Toen ik er 100 meter op had zitten, voelde het vreemd. Bij de 200 meter voelde ik het bot breken. Ik hoorde het. Ik schreeuwde het uit, maar dat kon je niet horen door het publiek."

Brits succes bij taekwondo

Jade Jones heeft Groot-Brittannië het eerste olympische goud bij het taekwondo bezorgd. De 19-jarige Jones was in de finale van de klasse tot 57 kilogram met 6-4 te sterk voor Yuzhuo Hou uit China. Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid in de WK-finale.

Taekwondoka Servet Tazegül pakte het goud in de klasse tot 68 kilogram. De 23-jarige Turk, vier jaar geleden in Beijing goed voor brons, versloeg in de eindstrijd Mohammad Bagheri uit Iran met 6-5.

HRT: "Slechts helft potentieel F112 benut"

Het HRT F1 Team rijdt na ruim twee seizoenen in de Formule 1 nog steeds achteraan. Toch gloort er volgens teambaas Luis Perez-Sala hoop, want niet alleen kan het team steeds vaker strijden met Marussia, ook de F112 lijkt nog lang niet aan haar top te zitten.

"Overall heeft de F112 heel behoorlijk gepresteerd, in acht nemende hoe we zijn begonnen. In de winter had ik veel twijfels, want de auto was ons overhandigd en daar moesten we het maar mee doen. De procedures en deadlines waren ongebruikelijk en dat dwong ons om haast te maken en snel te handelen om alle partijen op dezelfde lijn te brengen. Maar ondanks al die obstakels heeft de wagen aardige resultaten in de wacht gesleept."

"De bolide heeft een goede basis en dat is de grootste kracht. Het is een betrouwbare auto met een aardige mechanische ondergrond en biedt ons voldoende mogelijkheden om te ontwikkelen. Ik schat in dat we pas vijftig procent uit de potentie van de F112 halen en dat we nog vijftig procent ergens vandaan kunnen halen, met name uit de aerodynamica."

Daarnaast heeft HRT dit seizoen veel aan de basis van het team gewerkt. Zo was vrijwel alles uitbesteed, maar wordt nu steeds meer in eigen hand genomen. Het hoofdkwartier van Colin Kolles is ingeruild voor een pand in Madrid en de leiding van het team wordt steeds meer in Spaanse handen genomen.

Amerikaanse waterpolovrouwen volgen Nederland op

De Amerikaanse waterpolovrouwen hebben donderdag olympisch goud gewonnen. Team USA was in de finale met 8-5 te sterk voor Spanje. Ze volgen daarmee Nederland op, dat vier jaar geleden in Beijing de beste was. De Oranjeploeg had zich deze keer niet gekwalificeerd.

De Verenigde Staten, drievoudig wereldkampioen, moesten in 2000 al genoegen nemen met zilver, terwijl in 2004 brons werd gepakt. Australië eindigde in Londen als derde.

Duitse beachvolleyballers winnen goud

De Duitse beachvolleyballers Julius Brink en Jonas Reckermann hebben donderdagavond olympisch goud gepakt. In een zinderende finale werd het Braziliaanse duo Alisson Cerutti en Emanuel Rego verslagen met 23-21, 16-21 en 16-14. De Duitsers misten drie wedstrijdpunten, maar op het vierde was het alsnog raak.

In de halve finale waren Brink en Reckermann dinsdagavond nog te sterk voor Reinder Nummerdor en Richard Schuil. Het Nederlandse koppel verloor eerder donderdag de strijd om het brons van de Letten Martins Plavins en Janis Smedins.


Duitse beachvolleyballers winnen goud (Foto: Novum)

Goud voor Tsjechische speerwerpster Spotakova

Barbora Spotakova heeft in Londen de olympische titel bij het speerwerpen geprolongeerd. De Tsjechische was de sterkste met een worp van 69,55 meter. Ze hield daarmee twee Duitsers achter zich. Christina Obergföll gooide een afstand van 65,16, Linda Stahl moest genoegen nemen met 64,91.

Bij het hink-stap-springen was er succes voor Christian Taylor. De Amerikaan maakte zijn favorietenrol waar en kwam tot 17,81 meter. Zijn landgenoot Will Claye legde beslag op zilver (17,62), het brons ging naar de Italiaan Fabrizio Donato (17,48).

[Overzicht] Uitslagen Londen dag 13

Vandaag was de dertiende dag van de Olympische Spelen in Londen. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Ook vandaag won Nederland weer een medaille in de paardensport. Bij de individuele dressuurwedstrijd werd Adelinde Cornelissen tweede op Parzival met een score van 88,250. Alleen de Britse Charlotte Dujardin met Valegro kreeg een hogere score namelijk 90,089. Ook op het hockeyveld boekte Nederland succes. Oranje bereikte de finale door een monsterzege op  Groot-Brittannië. Het werd maar liefst 9-2.

Churandy Martina slaagde er op de 200 meter niet in een medaille te winnen, hij eindigde als vijfde. De wedstrijd werd zoals verwacht gewonnen door de Jamacain Usain Bolt. Ook de beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil slaagden er niet een medaille te winnen. In de strijd om brons waren de Letten Martins Plavins en Janis Smedins te sterk.

Uitslagen finales:

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons Brons
Atletiek hinkstapspringen Christian Taylor (VS) Will Claye (VS) Fabrizio Donato (Ita)  
Atletiek 800 meter David Rudisha (Ken) Nigel Amos (Bot) Timothy Kitum (Ken)  
Atletiek 200 meter Usain Bolt (Jam) Yohan Blake (Jam) Warren Weir (Jam)  
Atletiek speerwerpen Barbora potáková (Tsj) Christina Obergföll (Dui) Linda Stahl (Dui)  
Atletiek tienkamp Ashton Eaton (VS) Trey Hardee (VS) Leonel Suarez (Cub)  
Beachvolleybal wedstrijd Brink/Reckermann (Dui) Emanuel/Alison (Bra) Plavins/Smedins (Let)  
Boksen tot 51 kg Nicola Adams (GB) Ren Cancan (Chi) Marlen Esparza (VS) Mary Kom (Ind)
Boksen tot 60 kg Katie Taylor (Ier) Sofia Otsjigava (Rus) Mavzuna Chorieva (Tjk) Adriana Araujo (Bra)
Boksen tot 75 kg Claressa Shields (VS) Nadezda Torpolova (Rus) Marina Volnova (Kaz) Li Jinzi (Chi)
Kano, slalom C2, 1000m Kretschmer/Kuschela (Dui) Bagdanovitsj/ Bagdanovitsj (WRu) Korovasjkov/ Pervoechin (Rus)  
Kano, slalom K4, 1000m Australië Hongarije Tsjechië  
Kano, slalom K1, 500m Danuta Kozak (Hon) Inna Osypenko (Oek) Bridgitte Hartley (ZAf)  
Kano, slalom K2, 500m Weber/Dietze (Dui) Kovacs/Janics (Hon) Naja/Mikolajczyk (Pol)  
Paardensport individueel dressuur Charlotte Dujardin (GB) Adelinde Cornelissen (Ned) Laura Bechtolsheimer (GB)  
Schoonspringen 10 m toren Chen Ruolin (Chi) Brittany Broben (Aus) Pandelela R.Pamg (Mal)  
Taekwondo tot 57 kg Jade Jones (GB) Hou Yuzhuo (Chi) Tseng Li-Cheng (Tai) Marlene Harnois (Fra)
Taekwondo tot 68 kg Servet Tazegul (Tur) Mohammad Motamed (Irn) Rohullah Nikpah (Afg) Terrence Jennings (VS)
Voetbal wedstrijd Verenigde Staten Japan Canada  
Waterpolo wedstrijd Verenigde Staten Spanje Australie  
Worstelen tot 55 kg vrije stijl Saori Yoshida (Jap) Tonya Lynn Verbeek (Can) Valeriia Zjolobova (Rus) Jackeline Renteria (Col)
Worstelen tot 72 kg vrije stijl Natalja Vorobjeva (Rus) Stanka Hristova (Bul) Maider Unda (Spa) Goezel Manjoerova (Kaz)
Zwemmen 10km marathon Eva Risztov (Hon) Haley Anderson (VS) Martina Grimaldi (Ita)  

Medaillespiegel:

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Verenigde Staten 39 25 26 90
2 China 37 24 19 80
3 Verenigd Koninkrijk 25 13 14 52
4 Rusland 12 21 23 56
5 Zuid-Korea 12 7 6 25
6 Duitsland 10 16 11 37
7 Frankrijk 8 9 12 29
8 Hongarije 8 4 3 15
9 Italië 7 6 6 19
10 Australië 6 13 10 29
13 Nederland 5 5 6 16
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.