Halina Reijn vindt improviseren eng

Halina Reijn is eigenlijk helemaal geen groot fan van improvisatietheater. Toch heeft de Nederlandse actrice ja gezegd tegen het project Onder Controle, van het Nederlands Film Festival (NFF). Het publiek kon maandag via Twitter bepalen welke kant een scène in de thriller op moest gaan. De cast werd steeds via draadloze oortjes bijgestuurd.

"Ik houd me altijd verre van programma's als De Vloer Op", bekent Reijn voor de camera van Novum Nieuws. "Maar omdat dit voor de Nederlandse film en ter promotie van het NFF is, doe ik toch mee."

De 37-jarige actrice is vooral gewend om, zowel op toneel als in film, te werken met een scenario. "Dat geeft tenminste nog enige houvast, acteren is immers al zo vaag en abstract. Als je dat dan ook nog zonder teksten moet werken, wordt het eng."

Onder Controle gaat over Thijs, een rol van Tygo Gernandt, die wakker wordt in een cel. Hij heeft geen idee hoe hij daar beland is of hoe hij kan ontsnappen. Ook Victor Löw en Hanna Verboom werkten mee aan het project.

De mooiste scènes uit de film worden gecompileerd tot een reclamespot waarmee de 32e editie van het NFF wordt geopend. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 september tot en met 5 oktober in Utrecht.


Halina Reijn vindt improviseren eng (Foto: Novum)