Dark Knight Rises beste opening van Batman-trilogie

The Dark Knight Rises heeft in zijn eerste weekeinde in de Nederlandse bioscopen 1,4 miljoen euro opgebracht. De laatste film in Christopher Nolans Batman-trilogie, met Christian Bale als de gevleugelde superheld, beleeft daarmee de beste opening van de reeks. Bovendien haalde geen andere film dit jaar zo veel geld binnen in het openingsweekend.

Het drieluik ging in 2005 van start met Batman Begins, drie jaar later gevolgd door The Dark Knight. Die films leverden gedurende de eerste weekeinden respectievelijk 243 duizend en 899 duizend euro op, laat de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs weten.

Distributeur Warner Bros geeft voorlopig geen commentaar op de cijfers, vanwege het bloedbad tijdens een nachtpremière van The Dark Knight Rises in de Verenigde Staten. Daar was de omzet in het eerste weekend volgens insiders ruim 160 miljoen dollar.

Ook Madagascar 3: Europe's Most Wanted ging afgelopen week in première. De animatiefilm eindigde met minder dan de helft van de opbrengst van The Dark Knight Rises op de tweede plaats van de bioscooplijst van dit weekeinde. Ice Age 4: Continental Drift, bezig aan zijn derde week, zakt van plaats een naar drie.


Dark Knight Rises beste opening van Batman-trilogie (Foto: Novum)